Κάθε Σάββατο οι εθελοντές μαζεύονται και πραγματοποιούν εξόρμηση στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης τα μέλη της ομάδας προσφέρουν άμεση βοήθεια και φροντίδα σε ζώα που βρίσκουν στο δρόμο. Αυτά που είναι χτυπημένα ή βασανισμένα είναι πάντα προτεραιότητα και φροντίζουν να τα μεταφέρουν άμεσα σε κτηνιατρική κλινική της περιοχής. Τα υπόλοιπα σκυλιά ή γάτες που συναντούν τα ταΐζουν, τους δίνουν προληπτικά φάρμακα, τα εξετάζουν επί τόπου και όσα μπορούν τα στειρώνουν. Εκτός από τη φροντίδα οι εθελοντές τους προσφέρουν απλόχερα αγάπη και χάδια και έχουν δώσει ονόματα σε όλα. Τα σκυλιά που ζούν σε αγέλες τα αφήνουν στο δρόμο, τα υπόλοιπα τα μαζεύουν, τα πηγαίνουν σε έναν χώρο που τους έχει παραχωρήσει ένας κάτοικος και προσπαθούν να τα δώσουν για υιοθεσία. Πολλά ζώα έχουν δοθεί σε ανθρώπους στο εξωτερικό.

Πρόσφατα πήγαμε σε μία από τις εξορμήσεις και γνωρίσαμε τους εθελοντές από κοντά. Δυστυχώς βρήκαμε πολλά κακοποιημένα σκυλιά. Από την άλλη βρήκαμε και πολλά που ήταν χαρούμενα, γιατί οι εθελοντές τα είχαν σώσει και φροντίσει στο παρελθόν.

_MG_9408
Συναντηθήκαμε στο εμπορικό κέντρο του Ασπροπύργου. Η ομάδα αποτελούνταν από δέκα άτομα κάθε ηλικίας – μέχρι και παιδιά. Άλλες φορές μαζεύονται περισσότεροι άλλες φορές λιγότεροι, ο καθένας συνεισφέρει όσο μπορεί. Μαζί τους είχαν ένα ροτβάιλερ που είχαν βρει σε προηγούμενη εξόρμηση με εξαρθρωμένο πόδι και σε άθλια κατάσταση. Το σκυλί ήταν πλέον υγιές και απολάμβανε την αγάπη και τα χάδια των εθελοντών.

_MG_9453
Ο κύριος Διονύσης, είχε φτιάξει μόνος του ένα σπιτάκι για να κοιμηθεί εκεί κάποιο από τα αδέσποτα και μας το έδειχνε περήφανα.
Η εξόρμηση ξεκίνησε και δεν αργήσαμε να βρούμε το πρώτο κακοποιημένο ζώο. Ο Τσόκο ήταν φοβισμένος και το αυτί του σε πολύ κακή κατάσταση. Μετά από προσπάθεια, οι εθελοντές κατάφεραν να τον πιάσουν και να τον μεταφέρουν στην κλινική.

_MG_9485_MG_9505_MG_9516
Η εξόρμηση συνεχίστηκε και βρήκαμε πολλά ζώα στον δρόμο που ήταν υγιή. Οι εθελοντές τα ταΐζαν και τους έκαναν προληπτικές εξετάσεις, για να παραμείνουν υγιή.

_MG_9519
Σε μία στροφή σε κεντρικό δρόμο βρήκαμε έναν σκύλο που δεν μπορούσε να περπατήσει. Μάλλον το είχε χτυπήσει αυτοκίνητο. Η αντίδραση της ομάδας ήταν άμεση. Μέσα σε λίγα λεπτά του έκαναν μία αρχική διάγνωση και τον μετέφεραν στην κλινική. Η κλινική με την οποία συνεργάζονται βρίσκεται στον Γέρακα και τους έχει βοηθήσει πολύ. Δέχονται όλα τα αδέσποτα που τους φέρνουν και τα φροντίζουν όσο καλύτερα μπορούν.

_MG_9588_MG_9634_MG_9635_MG_9661
Εκτός από την φροντίδα τα ζώα έχουν ανάγκη από αγάπη και χάδια και οι εθελοντές τους τα πρόσφεραν απλόχερα.

_MG_9665_MG_9670_MG_9701_MG_9703_MG_9706_MG_9802_MG_9818
Η εξόρμηση κατέληξε στον χώρο που φιλοξενούνται προσωρινά τα αδέσποτα ζώα. Παρά την προσπάθεια που κάνει η ομάδα για να τα δώσει, έχουν μαζευτεί πολλά και συνεχώς αυξάνονται. Οι εθελοντές κάνουν ό,τι μπορούν αλλά χρειάζονται ανθρώπινη βοήθεια και οικονομικούς πόρους για να συνεχίσουν την προσπάθεια τους.

_MG_9835

https://www.facebook.com/Fantasmata.Aspropyrgou