42.grLifestyle«Ο Παπανδρέου με μια κίνηση έριξε χειροβομβίδα στην υποκρισία...»

Ζωή Λάσκαρη

«Ο Παπανδρέου με μια κίνηση έριξε χειροβομβίδα στην υποκρισία…»

«Οταν γνώρισα τον Ανδρέα, είδα έναν άνθρωπο που δεν ενδιαφερόταν για τα χρήματα»

Ένα 24ωρο πριν την πρεμιέρα της φετινής της θεατρικής παράστασης «Νύφη κουράγιο», που ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στη Θεατρική Σκηνή «Ζωή Λάσκαρη» του Πολυχώρου Αθηναΐς, η λαμπερή πρωταγωνίστρια Ζωή Λάσκαρη ήταν καλεσμένη στην Ελένη Μενεγάκη. Αφού οι δύο κυρίες αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις για τα υπέροχα σώματά τους, η παρουσιάστρια θέλησε να της δείξει ένα βίντεο – αφιέρωμα. Μετά την προβολή του βίντεο, η ηθοποιός ήταν δακρυσμένη και δεν μπορούσε να μιλήσει και γι’ αυτό τον λόγο πήρε η Ελένη και αναφώνησε «κοριτσάκι μου, κοριτσάκι μου»!

Δείτε το απόσπασμα

Την περασμένη εβδομάδα, η Ζωή Λάσκαρη παραχώρησε συνέντευξη στο «BHmagazino» και στην Έρη Βαρδάκη. Σας παραθέτουμε κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα αποσπάσματα:
– Αν μπορούσατε να ξαναζήσετε μία ημέρα από το παρελθόν σας, ποια θα ήταν αυτή;
«Εκείνη η ημέρα που θα ζούσαν όλοι οι φίλοι μου. Φύγανε πολλοί, πολύ γρήγορα. Θυμάμαι ο Ανδρέας Μπάρκουλης μου μάθαινε πώς να παίρνω τις στροφές σωστά, γιατί οδηγούσα πολύ γρήγορα όταν πήρα το δίπλωμα. Με την Αλίκη μετρούσα τα βήματα από το σπίτι μου έως το σπίτι της. Μου λείπουν αυτοί οι άνθρωποι».

– Αλήθεια, όμως, η Αλίκη ήταν τόσο ανταγωνιστική όσο λέγεται;
«Ο,τι θέλουν λένε. Η Αλίκη απλώς έκανε καριέρα και έκανε καθημερινά κατάθεση ψυχής. Και νομίζω ότι αυτό την έφαγε. Ηταν ένα μοναχικό, τρυφερό, ντροπαλό άτομο. Ολα τα έβαζε μέσα της. Της έλεγαν κάτι και δεν γύρναγε να απαντήσει και της έλεγα “γιατί, βρε κοριτσάκι μου;”. Και είχε και κάτι άλλο: ήθελε να τα έχει με όλους καλά. Αυτό όμως δεν γίνεται, σε τρώει τελικά. Εμεινε, όμως, αθάνατη. Εμένα δεν με ενδιαφέρει να μείνω αθάνατη. Με ενδιαφέρει να περάσω καλά».

– Με την πολιτική, πέρα από μια μικρή ανάμειξη στον Δήμο Αθηναίων, δεν ασχοληθήκατε ποτέ ξανά…
«Ναι, γιατί είδα το μικρό κοινοβούλιο από μέσα και κατάλαβα γρήγορα ότι δεν κάνω για αυτό».

– Ποιος πολιτικός σάς λείπει σήμερα;
«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο Καραμανλής ήταν δωρικός, ταγμένος σε αυτό που έκανε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη σκηνή όταν είπε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική και δάκρυσε. Οταν γνώρισα τον Ανδρέα, είδα έναν άνθρωπο που δεν ενδιαφερόταν για τα χρήματα, για όλα αυτά που του καταλόγιζαν. Θυμάμαι, ο Τάσος Μπιρσίμ μού είχε πει ότι στο νοσοκομείο έκανε πρόβα με ποιον τρόπο θα έκανε το νεύμα στη Δήμητρα, όταν κατέβαινε από το αεροπλάνο. Τον λάτρεψα για αυτό. Με μια κίνηση έριξε χειροβομβίδα στην ψευτιά και στην υποκρισία των παντρεμένων που πηγαίνουν σε μια γκαρσονιέρα με μια γυναίκα δύο ώρες και μετά γυρίζουν στη γυναίκα τους».

– Η σημερινή κυβέρνηση πώς σας φαίνεται;
«Δεν μπορώ να την κρίνω ακόμη. Δεν θέλω να βιαστώ, γιατί όσες φορές βιάστηκα το πλήρωσα. Περιμένω. Την κίνησή τους, πάντως, για τα κανάλια τη θεώρησα απαράδεκτη. Ευτυχώς, ακυρώθηκε».

– Τον πατέρα σας στον Εμφύλιο τον σκότωσαν αριστεροί. Νιώθετε ακόμη θυμό;
«Είχα πάει στο 1o συνέδριο του ΚΚΕ Eσωτερικού γιατί αγαπούσα πολύ τον Λεωνίδα Κύρκο. Οταν μας ζήτησαν να κάνουμε ενός λεπτού σιγή για αυτούς που είχαν πέσει θύματα, εγώ σπάραζα από το κλάμα. Σκεφτόμουν ότι μπορεί εκείνη τη στιγμή να έκανα ενός λεπτού σιγή για εκείνους που σκότωσαν τον πατέρα μου. Ολο αυτό ήταν μια κάθαρση, έφυγε το δηλητήριο από μέσα μου. Ενα πράγμα μόνο με στενοχωρεί, ότι πάντα τιμούν τη μία πλευρά και ποτέ την άλλη, γιατί και η άλλη πλευρά είχε θύματα που μπορεί να πικραίνονται».

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

SHARE

Περισσότερα

MORE LIFESTYLE