42.grLifestyleChristina O: Στα άδυτα της υπερπολυτελούς θαλαμηγού του Ωνάση

By Morley Yachts

Christina O: Στα άδυτα της υπερπολυτελούς θαλαμηγού του Ωνάση

Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 34 άτομα σε 17 καμπίνες ενώ δύναται να ταξιδέψει με έως και 157 επισκέπτες [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Αν κάποιος διαθέτει 630.000 ευρώ για μία εβδομάδα διακοπών στο σκάφος τη φιλοξενία του οποίο απόλαυσαν τα μεγαλύτερα ονόματα του jet set και πολιτικών τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, όπως ο Winston Churchill, η Elizabeth Taylor και η Maria Callas το ιστορικό σούπερ γιοτ Christina O είναι στη διάθεση σας.

Η υπερπολυτελής θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση, η οποίο έπεσε για πρώτη φορά στη θάλασσα ως καναδική στρατιωτική φρεγάτα πριν μετατραπεί σε σκάφος αξίας 4.180.000 δολαρίων, μπορεί να ναυλωθεί πλέον και ιδιωτικά. Πρόκειται ουσιαστικά για το ίδιο σκαρί που ήταν παρών τόσο στις μάχες του Ατλαντικού όσο και κατά την απόβαση στη Νορμανδία.

Ωστόσο, η σχέση της Christina O με το διεθνές jet set ξεκίνησε όταν ο Έλληνας μεγιστάνας της ναυτιλίας, Αριστοτέλης Ωνάσης, μετέτρεψε το 1954 το τότε HMCS Stormont σε μία υπεροπολυτελή θαλαμηγό όταν το αγόρασε σε μία πολύ χαμηλή τιμή καθώς προορίζονταν για παλιοσίδερα. Ακόμα και σήμερα, το μήκος του πλοίου των 99 μέτρων το καθιστά το 45ο μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο. Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 34 άτομα σε 17 καμπίνες ενώ μπορεί να ταξιδέψει με έως και 157 επισκέπτες εντός του πλοίου.

Βαπτισμένη προς τιμήν της κόρης του, της Χριστίνας, το νέο δημιούργημα του Ωνάση ήταν φημισμένο για την πισίνα του που γίνονταν πίστα χορού, για την αίθουσα κινηματογράφου, το υδροπλάνο που το συνόδευε, τα πολυτελή έπιπλα και ακόμη και για την ύπαρξη χειρουργείου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Δύο από τους πιο γνωτούς πολιτικούς εκείνης της εποχής που απολάμβαναν τις πολυτέλειες της Christina O ήταν ο Βρετανός πρωθυπουργός Winston Churchill, ο οποίος έγινε φίλος του Ωνάση μετά τη συνταξιοδότησή του, όπως και ο -τότε- μελλοντικός πρόεδρος των ΗΠΑ, John F Kennedy, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1963.

Η χήρα του JFK, η Τζάκι έγινε η δεύτερη σύζυγος του Ωνάση και πέρασε πολύ χρόνο στο πλοίο, όπως και η σοπράνο Μαρία Κάλλας, η οποία ήταν η ερωμένη του μεγιστάνα κατά τον πρώτο του γάμο.

Το πλοίο φιλοξένησε επίσης ένα διασημότερα ζευγάρια του Hollywood, την Elizabeth Taylor και τον Richard Burton ενώ ήταν το σκηνικό για τη γαμήλια δεξίωση του 1956 της Grace Kelly με τον πρίγκιπα Rainier του Μονακό.

Μετά το θάνατο του Ωνάση το 1975, η Χριστίνα Ο πέρασε πρώτα στην κόρη του και στη συνέχεια στην ελληνική κυβέρνηση το 1978, όπου χρησιμοποιήθηκε ως προεδρικό γιοτ. Με την ελληνική κυβέρνηση απρόθυμη να αντέξει το υψηλό κόστος συντήρησής του, το πλοίο πήγε προς επισκευή όπου και λεηλατήθηκε. Στη συνέχεια διασώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και έκτοτε έχει ανακαινιστεί πολλές φορές -αν και το μπαρ και η πισίνα του Ωνάση επέζησαν από τις ανακαινίσεις.

Κατά τη διάρκεια της υψηλής σεζόν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η φιλοξενία στο Christina O κοστίζει 630.000 ευρώ την εβδομάδα για ενοικίαση μέσω της ναυλωτικής εταιρείας Morley Yachts. Κατά τη χαμηλή σεζόν -Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος- η τιμή πέφτει στα 560.000€.

Το σκάφος είναι επίσης εξοπλισμένο με πολυτελή «παιχνίδια», συμπεριλαμβανομένων τζετ σκι, καγιάκ και «flyboard», το οποίο παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες του να στέκονται σε μια πλατφόρμα καθώς προωθούνται στον αέρα με πίδακες νερού.

SHARE

Περισσότερα

MORE LIFESTYLE