42.grLifestyleNANΣΥ ΦΑΚΙΔΗ>Γεννημένη για την Κορυφή

Μέλος της Εθνκής ομάδας Laser Radial

NANΣΥ ΦΑΚΙΔΗ>Γεννημένη για την Κορυφή

Στα 21 της έχει κατακτήσει ήδη απίστευτες πρωτιές

Με όλα αυτά που συμβαίνουν στο Survivor αδικούμε τους πραγματικούς αθλητές, τους πραγματικούς πρωταθλητές. Αυτή εδώ η χώρα είναι ικανή να αντικαταστήσει του Ολυμπιακούς με reality. Tα λέμε αυτά καθώς διαβάζουμε το εντυπωσιακό βιογραφικό μιας πραγματικής αθλήτριας, ενός κοριτσιού που από τα 5,5 της χρόνια βρίσκεται συνέχεια στο νερό αρχικά στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού και στην συνέχεια του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης. Η Νάνσυ Φακίδη είναι αθλήτρια ιστϊοπλοίας και είναι μέλος της Εθνκής ομάδας στην κατηγορία Laser Radial.

Αθλήτρια του Ν.Ο.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ και φοιτήτρια του τμήματος ναυτιλιακού σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, είναι πρωταθλήτρια της ιστιοπλοΐας και διακρίνεται για την αγωνιστικότητα, την επιμονή και το ταλέντο της, χαρακτηριστικά που σε ηλικία μόλις 11 ετών την έκαναν μέλος της Εθνικής Ομάδας της οποίας είναι μέλος μέχρι σήμερα.

Γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου του 1996 και ξεκίνησε την ιστιοπλοΐα σε ηλικία μόλις 6 ετών στον Ολυμπιακό.Σ.Φ.Π. Από τότε μέχρι σήμερα είχε πολλές επιτυχίες στην καριέρα της, όπως η 1η παγκόσμια νίκη στο Laser 4.7 Under 16 το 2010, η 1η Πανευρωπαϊκή νίκη στο Laser 4.7 Under 16 το 2011, η 1η Πανελλήνια νίκη στο Laser 4.7 το 2011. Επίσης έχει ψηφιστεί ως η 1η Καλύτερη Αθλήτρια της Ευρώπης στην κατηγορία Laser 4.7 Under 16 για το έτος 2010 από την Παγκόσμια Κλάση του Laser, έχει τιμηθεί με το βραβείο «Ανερχόμενου Ταλέντου» στα Αθλητικά Βραβεία ΠΣΑΤ 2011, στιγμές που όχι μόνο καταδεικνύουν το ταλέντο της, αλλά και που την κάνουν να θέτει ανώτερους στόχους στον εαυτό της.

Η Νάνσυ Φακίδη είναι ένα νέο παιδί με λαμπρό ιστιοπλοϊκό μέλλον και μεγάλους στόχους, όπως η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ & ΝΙΚΕΣ

Ιστορικό επιτυχιών 2007-2017

2007:

 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα:

– 3η Θέση – Optimist Κορασίδων

 Βαλκανικοί Αγώνες:

– 4η Θέση – Optimist Κορασίδων

2009:

 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα:

– 3η Θέση – Laser 4.7 Κορασίδων

2010:

 Πρόκριση Εθνικής Ομάδας:

– 1η Θέση – Laser 4.7 Κορασίδων

 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταϋλάνδης:

– 1η Θέση – Laser 4.7 Under 16

 Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Hourtin της Γαλλίας:

– 3η Θέση – Laser 4.7 Under 16

 Ψηφίστηκε ως η 13η καλύτερη αθλήτρια σε όλα τα αθλήματα για το 2010 από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ), σε ηλικία μόλις 14 ετών.

2011:

 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα:

– 1η Θέση – Laser 4.7 Κορασίδων

 Πρόκριση Εθνικής Ομάδας:

– 1η Θέση – Laser 4.7 Κορασίδων

 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο San Fransisco των ΗΠΑ:

– 2η Θέση – Laser 4.7 Under 16

 Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Workum της Ολλανδίας:

– 1η Θέση – Laser 4.7 Under 16

 Βραβεύτηκε ως η 2η καλύτερη αθλήτρια στην Ευρωπαϊκή κατάταξη στην κατηγορία Laser 4.7 Under 18 και ως η 1η στην κατηγορία Laser 4.7 Under 16 για το 2010 από την Παγκόσμια κλάση του Laser (International Laser Class Association).

 Βραβεύτηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) με το έπαθλο «ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ 2011», σε ηλικία μόλις 15 ετών.

2012:

 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα:

– 1η Θέση – Laser 4.7 Κορασίδων

 Διεθνής Εβδομάδα – Αthens Eurolymp Week:

– 6η Θέση – Laser Radial Γυναικών

2013:

 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

– 1η Θέση – Laser 4,7 Νεανίδων-Κορασίδων

– 2η Θέση – Laser Radial Νεανίδων-Κορασίδων

 Διεθνής Εβδομάδα-Athens Eurolymp Week

– 2η Θέση – Laser Radial Γυναικών-Νεανίδων

2014:

 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

– 3η Θέση – Laser Radial Γυναικών

– 1η Θέση – Laser Radial Νεανίδων

 3η Θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα

 2η Θέση στο International Regatta Alexandroupolis

2015:

 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

– 1η Θέση – Radial Γυναικών

– 1η Θέση – Radial Νέων Γυναικών

 Athens Eurolymp Week

– 1η Θέση – Radial Γυναικών

– 1η Θέση – Radial Νέων Γυναικών

 Βαλκανικό Πρωτάθλημα Γυναικών 2η Θέση

 Βαλκανικό Πρωτάθλημα Νεανίδων 2η Θέση

 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών 20η στο Silver Group

 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα under 21- 37 Θέση στο Gold Group

2016:

 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

– 2η Θέση – Radial Γυναικών

– 2η Θέση – Radial Νεανίδων

 Athens Εurolymp Week

– 2η Θέση – Radial Γυναικών

– 2η Θέση – Radial Νέων Γυναικών

 2η Θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα

 2η Θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Νεανίδων

 Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21

– 25η Θέση – Laser Radial

2017:

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών στο Μαϊάμι των ΗΠΑ

– 24η Θέση – Laser Radial Γυναικών

 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών

– 2η Θέση – Laser Radial Γυναικών

 Μέλος Εθνικής Ομάδας Γυναικών

 Athens Eurolymp Week

– 3η Θέση – Laser Radial Γυναικών

 Trofeo Princess Sofia

– 34η Θέση – Laser Radial Γυναικών

Όλες αυτές οι επιτυχίες υποδεικνύουν το ταλέντο που διαθέτει η Νάνσυ, μία πολλά υποσχόμενη αθλήτρια. Μία αθλήτρια που έχει όλα εκείνα τα προσόντα που απαιτούνται για μια διεθνή διάκριση που θα μας κάνει περήφανους. Το ταλέντο της σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της όπως η αγωνιστικότητα, η επιμονή, η αφοσίωση, η εργατικότητα και η αίσθηση της ευθύνης, συνθέτουν την εικόνα της πρωταθλήτριας.

Στόχος της, μέσα από τη συμμετοχή της σε αγώνες υψηλού επιπέδου, είναι η συνεχής βελτίωση του προσωπικού της επιπέδου, για το όραμα που εδώ και χρόνια παραμένει σταθερό: Η διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δη σε αυτούς που θα γίνουν στο ΤΟΚΥΟ το 2020.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ
Το 1932 έγιναν τα πρώτα δειλά βήματα στην χώρα μας για το άθλημα της ιστιοπλοΐας, όπου άρχισε να διδάσκεται και να διαδίδεται από το Βασιλικό Ναυτικό. Το 1950 ιδρύθηκε η Βασιλική Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΒΕΙΟ) και το 1960 η Ελλάδα πήρε το πρώτο της μετάλλιο στην 17η Ολυμπιάδα που έγινε στην Ρώμη. Ο διάδοχος Κωνσταντίνος με τους Εσκιτζόγλου και Ζαΐμη κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία «Dragon».

Από τότε μέχρι σήμερα η ιστιοπλοΐα δεν έχει σταματήσει να μας χαρίζει μετάλλια σε παγκόσμια, πανευρωπαϊκά και βαλκανικά πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών, νέων και νεανίδων, με αποκορύφωση το αργυρό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Μονάχου, στην κατηγορία «Finn», με τον Ηλία Χατζηπαυλή, το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα, στην κατηγορία «Mistral», με τον Νίκο Κακλαμανάκη, το Χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα της Αθήνας, στην κατηγορία «470 γυναικών», με τις Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά και το Χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου, στην κατηγορία «Yngling», με τις Σοφία Μπεκατώρου – Βιργινία Κραβαριώτη – Σοφία Παπαδοπούλου. Είναι φυσικό λοιπόν η ιστιοπλοΐα να θεωρείται πλέον ένα από τα εθνικά μας αθλήματα.

– Είναι ένα από τα ευγενή αθλήματα καθώς οι αγωνιστές δεν έρχονται σε σωματική επαφή.

– Είναι άθλημα το οποίο προβάλλει τον Ναυταθλητισμό και δη την Ναυτική υπεροχή της χώρας μας.

– Ανέκαθεν παρουσίαζε ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού είναι από τα αθλήματα που μας χαρίζουν μετάλλια από τότε που δημιουργήθηκε.

– Προσελκύει φίλους και θεατές με αξίες και ιδανικά αφού ανέκαθεν θεωρείτο άθλημα για τους πλούσιους και συνδυάζει την καλή φυσική κατάσταση με την οξύτητα του μυαλού.

– Δεν επιτρέπει τον φανατισμό και τις παρεκτροπές όπως στα αθλήματα στα οποία οι κερκίδες είναι πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο.

– Μπορεί και απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας μιας και υπάρχουν πολλαπλές κατηγορίες, όπου μπορεί να δει κανείς παιδιά από 6-7 ετών να αγωνίζονται ενώ μπαίνοντας στην ανοιχτή θάλασσα συναντάμε άτομα ηλικίας έως 65 ετών.

– Είναι ένα άθλημα που απευθύνεται μεν σε όλη την οικογένεια ενώ παράλληλα φαίνεται να κεντρίζει ιδιαιτέρως το ενδιαφέρον των ηλικιών από 15-30 ετών καθώς είναι ένα άθλημα που χαρακτηρίζεται από την θεαματικότητα, την δύναμη, την γρηγοράδα και την αντοχή . Γνωρίσματα με τα οποία μπορούν ευκολότερα να ταυτιστούν αυτές οι ηλικίες.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE LIFESTYLE