42.grNews DeskΝεφέλη Μούσουρα> Το πανέμορφο «μυστικό» του Μαραβέγια

Φήμες ή αλήθεια;

Νεφέλη Μούσουρα> Το πανέμορφο «μυστικό» του Μαραβέγια

Ποια είναι η Νεφέλη, τι είχε δηλώσει στην πιο πρόσφατη συνέντευξη του ο Κωστής

Είναι ένας καλλιτέχνης που κρατά την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και μιλά μόνο μέσω της δουλειάς του. Ο Κωστής Μαραβέγιας διανύει μια από τις πιο όμορφες και δημιουργικές φάσεις της ζωής του. Κάθε του τραγούδι δεν αργεί να γίνει επιτυχία και η συμμετοχή του στο «Τhe Voice» σε ρόλο coach έχει ανεβάσει τις μετοχές του.

Μπορεί ο ίδιος να μην έχει μιλήσει σε συνέντευξή του για την προσωπική του ζωή και για το ποια γυναίκα βρίσκεται στο πλευρό του, ωστόσο η αποκάλυψη ήρθε μέσω της στήλης Talk of The Town του περιοδικού Down Town. Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, η σύντροφος του Κωστή Μαραβέγια ονομάζεται Νεφέλη Μουσούρα και είναι πιανίστρια και μάλιστα πολυβραβευμένη. Κοινή τους δημόσια εμφάνιση είχαμε δει στην Επίδαυρο το καλοκαίρι του 2015.

Οι δυο τους, κρατούν χαμηλούς τόνους αυτόν τον ενάμιση περίπου χρόνο που είναι ζευγάρι, αλλά δεν παύουν να είναι αχώριστοι. Μάλιστα στα live του The Voice, η όμορφη Νεφέλη δεν έλειψε στιγμή από το πλευρό του.

Σε μία από τις πιο πρόσφατες συνεντεύξεις του, ο Kωστής Μαραβέγιας είχε μιλήσει ελάχιστα για τα προσωπικά του, δίνοντας απλά μια εικόνα από τις προτιμήσεις του. Διαβάστε κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες ερωτοαπαντήσεις του:

-Σου αρέσει που µεγαλώνεις;
Μεγαλώνουµε και είναι ωραίο να το αντιλαµβανόµαστε. Ανακαλύπτεις τον εαυτό σου και βλέπεις ότι γνωρίζεις αλλιώς τον χρόνο και την πορεία του. Ξέρεις ότι δεν είσαι πια ο 20άρης που συστήνεται. ∆εν είσαι πια ο πρωτοεµφανιζόµενος, µε ό,τι αυτό σηµαίνει και µε την ευθύνη που φέρεις για να δώσεις στα νέα παιδιά που συναντάς -αλλά και σε εσένα τον ίδιο- τη στάση που έχεις.

-Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σου; Μεγαλώνοντας ερωτεύεσαι πιο εύκολα ή πιο δύσκολα;
Τον έρωτα τον βλέπω µε πολύ διαφορετική µατιά πλέον. Οσο µεγαλώνεις, αρχίζεις να τον παρατηρείς από διαφορετικές γωνίες. Στην αρχή τον βλέπεις ανφάς µπροστά σου και σε τυφλώνει και τον θεοποιείς. Μετά µεγαλώνεις άλλο λίγο και πας από την πίσω µεριά. Και εκεί πέφτει η σκιά όλη και σκοτάδι και λες «άπαπα… µην µπλέξω». Μετά µεγαλώνεις κι άλλο και βλέπεις από τα πλαϊνά και παρατηρείς κάτι πτυχές που δεν τις είχες ξαναδεί.

Υπάρχουν κι άλλα συστατικά, δεν είναι µόνο ο έρωτας. Είναι µαζί και η αγάπη και το «δόσιµο» και η ανιδιοτέλεια και µια πιο ώριµη πλευρά. Και νοµίζω ότι αυτή είναι που τελικά εκτιµώ και αυτή που αποζητώ. ∆ηλαδή ο έρωτας να µην είναι επιφανειακός, µία επιφανειακή παρόρµηση χαράς επειδή ανακάλυψες έναν καινούργιο κόσµο στον άλλον. Αλλά να είναι απλώς η συνάντηση µε τον άλλον. Ούτε ταύτιση, καθόλου.

-Επιλέγεις, όµως, ποιον θα ερωτευτείς;
Προφανώς υπάρχει µια έλξη, υπάρχει ένα αφήγηµα το οποίο είναι δυνατό και πρέπει να υπάρχει για να έχεις µία σχέση, αλλά δεν πρέπει να πέφτεις στην παγίδα της θεοποίησης του έρωτα µε την έννοια του Χόλιγουντ. Γιατί αυτό δηµιουργεί απογοήτευση, µεγάλες προσδοκίες και µετά αισθανόµαστε ότι φταίει ο άλλος και µετά πάµε πάλι από την αρχή, πάλι µε τον ίδιο τρόπο, που δεν έχει τίποτα.

Οχι, εγώ πιστεύω στον έρωτα που εµπνέει τη συντροφικότητα, την αληθινή αγάπη, που είναι υγιής και ο καθένας κρατάει το δικό του κοµµάτι της ζωής του και πορεύεται χωρίς να µπλέκει ο ένας τον άλλον περίεργα. Αυτός µου αρέσει και σε αυτόν προσπαθώ µε έναν τρόπο να δίνω ενέργεια.

-Και τι πρέπει να έχει το κορίτσι που θα σε κερδίσει;
Πάρα πολλά (σ.σ.: γέλια). ∆εν ξέρεις τι πρέπει να έχει. Καµιά φορά πέφτουµε πάλι σε παγίδα να κάνουµε έναν έλεγχο. Ας πούµε αυτά που δεν πρέπει να έχει. ∆εν πρέπει να έχει αυτά που σε ενοχλούν πολύ. Τι δεν αντέχει κάποιος; ∆εν αντέχει την απουσία ουσιαστικής επικοινωνίας; ∆εν αντέχει να ζηλεύει ή να µην µπορεί να κάνει ο άλλος τη δουλειά που επιθυµεί; Ένας άνθρωπος που κάνει καριέρα µπορεί να µην ταιριάζει µε κάποιον που θέλει να έχει συντροφικότητα άλλου τύπου και θέλει ωράριο. Αν δεν έχει αυτά που δεν αντέχουµε, είµαστε σε καλό δρόµο.

Ποια είναι η Νεφέλη
Σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό της, η Νεφέλη Μούσουρα έχει γεννηθεί στην Αθήνα και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία τεσσάρων ετών. Έχει τιμηθεί απ’την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο “Ελένης Μυκονίου” για νέους πιανίστες (2009). Από οκτώ ετών βραβεύεται σε διαγωνισμούς πιάνου: Χ.Ο.Ν. Α΄ Βραβείο (1997 και 2004), «Φίλων» Α΄ Βραβείο (1998), Konzerteum Γ΄ Βραβείο (2001). Το 2005 έλαβε το Α΄ Βραβείο στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες του Υπουργείου Παιδείας, ενώ της απονεμήθηκε το Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Ελλήνων Πιανιστών (2010). Έχει επίσης βραβευθεί με τρίτο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό πιάνου “Campillos International Piano Competition” στην Ισπανία.

Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Ορχήστρα Πατρών, την Orpheus Kammerorchester (Βιέννη), την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης καθώς και την Sinfonieorchester der Universität Mozarteum (Ζάλτσμπουργκ). Με την τελευταία ορχήστρα συμμετείχε ως σολίστ σε παραγωγή DVD με κοντσέρτα για πιάνο. Έχει ηχογραφήσει επίσης CD που συνοδεύουν μουσικά εκπαιδευτικά βιβλία του εκδοτικού οίκου Helbling Verlag.

Έχει δώσει συναυλίες σε Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία. Έχει εμφανιστεί σε σημαντικά φεστιβάλ όπως, μεταξύ άλλων, στο “Φεστιβάλ Ναυπλίου”, στο “Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης”, στο “Tο Piano στα forte του” στην Αθήνα και στο φημισμένο Φεστιβάλ “Πιανιστική Άνοιξη” του Deutschlandsberg της Αυστρίας. Εμφανίζεται επίσης τακτικά σε συναυλίες μουσικής δωματίου, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει η συνεργασία της με τον βιολονίστα Ivry Gitlis.

Απέκτησε Δίπλωμα Πιάνου με τις ανώτατες διακρίσεις με καθηγητή τον Αναστάσιο Πάππας απο το Ωδείο Kodaly στην Αθήνα. Κατόπιν σπούδασε με τον Rolf Plagge στο σολιστικό τμήμα πιάνου του Πανεπιστημίου Mozarteum του Ζάλτσμπουργκ όπου αποφοίτησε με “Bachelor of Arts” και “Master of Arts” με τις ανώτατες διακρίσεις. Επίσης ειναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Μουσικολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα συνεχίζει στο Μετα-μεταπτυχιακό Τμήμα Πιάνου του Πανεπιστημίου Mozarteum υπό την επίβλεψη του Ούγγρου σολίστ και παιδαγωγού Imre Rohmann.

Έχει επίσης λάβει μαθήματα από τους Jacques Rouvier, Elisso Virsaladze και Steven Kovacevich. Eπίσης επιλέχθηκε από το πανεπιστήμιο Mozarteum για να κάνει σεμινάριο με τον Paul Badua Skoda και να παίξει στα εγκαίνια της αίθουσας Bösendorfer Saal του πανεπιστημίου.

SHARE
MORE NEWS DESK