42.grLifestyleΝέο θρίλερ με την εξαφάνιση της «πριγκίπισσας» Γκουλνάρα Καρίμοβα

Ουζμπεκιστάν, μια άγνωστη χώρα

Νέο θρίλερ με την εξαφάνιση της «πριγκίπισσας» Γκουλνάρα Καρίμοβα

Σύμφωνα με δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται πηγή των μυστικών υπηρεσιών, η 44χρονη δηλητριάστηκε [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Πάγωσαν στο Ουζεμπεκιστάν από τα δημοσιεύματα τα οποία θέλουν την κόρη του πρώην προέδρου της χώρας, Ισλάμ Καρίμοβ, να πέθανε από δηλητηρίαση. Ο λόγος για την Γκουλνάρα Καρίμοβα που ήταν εξαφανισμένη από το 2013 όταν και σύμφωνα με φήμες ο πατέρας της την είχε κλείσει σε ψυχιατρείο ή κατά άλλους βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Σύμφωνα με άλλους η 44χρονη καλλονή ζούσε στο Ισραήλ μετά τον θάνατο του πατέρα της.

googoosha-1

Η Γκουλνάρα Καρίμοβα ήταν παντρεμένη με τον Αμερικανό επιχειρηματία Mansur Maqsudi, ο οποίος κατέχει εργοστάσιο εμφιάλωσης της Coca-Cola στην Τασκένδη. Σύμφωνα με τοπικό website το οποίο επικαλείται ανώνυμη πηγή των μυστικών υπηρεσιών του Ουζμπεκιστάν, η Καρίμοβα πέθανε στις 5 Νοεμβρίου από δηλητηρίαση. Τον θάνατό της από δηλητηρίαση ανακοίνωσε το site centre1.com.
Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή η ίδια η Γκουλνάρα είχε αποφασίσει να έρθει σε επικοινωνία με δημοσιογράφους για να εκφράσει φόβους για τη ζωή τη δική της και των παιδιών της για τα οποία πιστεύεται ότι ζούσαν στο Λονδίνο.

googoosha-2

Την ίδια ώρα δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από τις αρχές αναφορικά με τις φήμες που θέλουν την δισεκατομμυριούχο να έχει θαφτεί στην Τασκένδη και o τάφος της να έχει μπαζωθεί από χωματουργικά μηχανήματα. Ήδη έχει ξεκινήσει καμπάνια στο διαδίκτυο για να εξακριβωθεί η τύχη της Καρίμοβα με τους χρήστες του διαδικτύου να απευθύνονται στις αρχές ζητώντας πληροφορίες για την τύχη της με το hashtag Show Gulnara.

Λάτρης της κοσμικής ζωής
Περισσότερο ανησυχητική καθιστά την εξαφάνιση της 44χρονης Γκουλνάρα Καρίμοβα το lifestyle που είχε υιοθετήσει τα προηγούμενα χρόνια: λάτρης της κοσμικής ζωής, με ηχογραφήσεις ποπ μουσικής, συμμετοχές σε επιδείξεις μόδας, φιλανθρωπικά events και φανταχτερές εκδηλώσεις. Πλέον δεν εμφανίζει καμία δραστηριότητα, ενώ έχει απενεργοποιηθεί και ο λογαριασμός της στο Twitter.
Ο 23χρονος γιος της Ισλάμ Καρίμοβ Τζούνιορ μίλησε τότε με φόβο για τη ζωή του. Είπε ότι έχει να επικοινωνήσει με τη μητέρα του από τον περασμένο Μάρτιο και υποστήριξε πως κάποιοι προκαλούν την οργή του παππού του. Μία οργή που έζησε και ο ίδιος δύο φορές, όταν στα τέλη του περασμένου χρόνου (2013) επιχείρησε να τον επισκεφθεί με την αδελφή και τη μητέρα του, αλλά εκδιώχθησαν από ένοπλους άνδρες.

karimovsd4

Στις αρχές του Ιανουαρίου του 2014 πραγματοποιήθηκε μία θυελλώδης οικογενειακή συνάντηση. Ο Καρίμοφ ήταν εξοργισμένος με την «εικόνα ανυποληψίας που προωθούσε για το Ουζμπεκιστάν μέσω του Twitter» η κόρη του Γκουλνάρα -γράφοντας για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις υπηρεσίες ασφαλείας- και για τη σύνδεση του ονόματός της με υποθέσεις διαφθοράς και ξεπλύματος «μαύρου χρήματος» σε Ελβετία και Σουηδία. Ηταν η τελευταία φορά που ο Ισλάμ Καρίμοβ Τζούνιορ είδε τη μητέρα και την αδελφή του. Από τότε τέσσερις σωματοφύλακές του τέθηκαν υπό κράτηση και δεκάδες συγγενείς φυλακίστηκαν.

karimovsd3

Πρόκειται για μία διαμάχη για τη διαδοχή στην εξουσία; Κανείς δεν γνωρίζει αν και πότε θα γίνει γνωστή η αλήθεια. Ο πρόεδρος Καρίμοφ δεν δέχεται ποτέ ερωτήσεις δημοσιογράφων, γι’ αυτό κανείς δεν του έχει ζητήσει ενημέρωση, ενώ ο φόβος είναι διάσπαρτος στη χώρα.

38ebf19500000578-0-image-a-31_1475169995263

SHARE

Περισσότερα

MORE LIFESTYLE