42.grLifestyleΗ Μαρίνα Εφραίμογλου και το €20.000.000 spa του Μυστρά

Euphoria Retreat

Η Μαρίνα Εφραίμογλου και το €20.000.000 spa του Μυστρά

Με τη σφραγίδα των Healing Hotels

Αν ο όρος «ολιστική ιατρική» ή «ολιστική υγεία» σάς τρομάζει, σίγουρα δεν έχετε διαβάσει λέξη από τα χιλιάδες ρεπορτάζ και άρθρα, όχι απαραίτητα επιστημονικής υφής, που κάνουν λόγο για τη διαφορετική προσέγγιση της ανθρώπινης υγείας και θεραπείας από έναν κλάδο της ιατρικής επιστήμης με διαφορετική φιλοσοφία.
H Ολιστική ιατρική χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια να ασχολείται με τον άνθρωπο ως «Ολον», δηλαδή να εξετάζει τα θέματα της υγείας του σε όλα τα επίπεδα, σωματικό, διανοητικό, συναισθηματικό, κοινωνικό, πνευματικό και εκείνο της σχέσης του με το περιβάλλον.
Αν και συχνά ταυτίζεται -λανθασμένα όμως- με την εναλλακτική ιατρική, η ολιστική συμπεριλαμβάνει τόσο τις σύγχρονες φαρμακευτικές και χειρουργικές θεραπείες όσο και τις εναλλακτικές, ενώ οι τελευταίες εφαρμόζονται μόνο όταν μπορούν να εγγυηθούν ασφαλή και σίγουρη θεραπεία. Διαφορετικά, συνδυάζονται ή και αντικαθίστανται από τις σύγχρονες φαρμακευτικές και ιατρικές προσεγγίσεις.

Foto: Markus Nass / www.markusnass.de

Έχοντας παρακολουθήσει στενά τις εξελίξεις της ολιστικής ιατρικής και βλέποντας την τεράστια επιθυμία ανθρώπων απ’ όλο τον κόσμο να βιώσουν την εμπειρία ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής και πνευματικής ευεξίας, πέρα από τις μέσες χαλαρωτικές διακοπές, η Anne Biging, με εμπειρία στο χώρο των ξενοδοχείων και των δημοσίων σχέσεων και η Elisabeth Ixmeier, με PhD στη φιλοσοφία και την ιστορία τέχνης, δημιούργησαν το 2006 την εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων και υπηρεσιών φιλοξενίας Healing Hotels Of The World με βάση την Κολωνία.

Σήμερα, 98 ξενοδοχεία και θέρετρα σε ολόκληρο τον κόσμο και από τις 5 ηπείρους διαθέτουν τη σφραγίδα των luxurious υπηρεσιών ενός Healing Hotel. Στην ουσία, πρόκειται για μια ελιτίστικη ομάδα ξενοδοχείων που επιλέγεται με ιδιαιτέρως αυστηρά κριτήρια από τους συμβούλους της εταιρείας και τα οποία προσφέρουν, εκτός από τις συνήθεις πολυτελείς ανέσεις ενός εξαιρετικού ξενοδοχείου, τις καλύτερες θεραπείες και μια συνολική ολιστική προσέγγιση για το σώμα, το μυαλό και την ψυχή του φιλοξενούμενου τους, καθώς και εξατομικευμένη και ατομικά σχεδιασμένη -για τις ανάγκες και τους στόχους κάθε ατόμου- αντιμετώπιση του οποιοδήποτε θέματος, ζητήματος ή προβλήματος, εφόσον βέβαια αυτό ζητηθεί.

Και βέβαια, όταν λέμε για θεραπείες και πνευματική και σωματική ευεξία αναφερόμαστε σε μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών που ξεκινούν από απλά πακέτα διακοπών με προγράμματα yoga, εξειδικευμένων μασάζ, ιαματικών λουτρών, βελονισμών, αποτοξίνωσης οργανισμού, διαλογισμών, απώλειας βάρους έως προχωρημένες θεραπείες, σωματικές και πνευματικές, με προέλευση από την φιλοσοφία και την κουλτούρα αρχαίων λαών ή θρησκειών.

Η Ηealing Hotel και η Μαρίνα Εφραιμόγλου

Έχοντας σαν έμπνευση τις αρχές της ελληνικής και κινέζικης φιλοσοφίας πάνω στις θεραπείες, η Healing Hotels εγκαινιάζει τον επόμενο Μάιο στον Μυστρά, στους πρόποδες του Ταϋγέτου, στην Πελοπόννησο, την πρώτη της συνεργασία με ξενοδοχείο που βρίσκεται στην Ελλάδα. Πρόκειται για το Euphoria Retreat, της επιχειρηματία Μαρίνας Εφραιμόγλου, ένα εντυπωσιακό όπως φαίνεται και από τις πρώτες φωτογραφίες ξενοδοχείο-σπα συνολικής επένδυσης 20 εκατομμυρίων ευρώ,  για τον σχεδιασμό και τις υπηρεσίες του οποίου η αρχιτεκτονική εταιρεία Natalia Efraimoglou & Partners and decaARCHITECTURE εμπνεύστηκε από την Ταοϊστική ιδέα των πέντε στοιχείων, δηλαδή το νερό, το ξύλο, τη φωτιά, τη γη και το μέταλλο.
Η εξατομικευμένη και ολιστική προσέγγιση της θεραπείας που θα προσφέρει το ξενοδοχείο, που σημειωτέων θα διαθέτει 45 δωμάτια και σουίτες με μαρμάρινα μπάνια και ξύλινα πατώματα, περιλαμβάνει προσεκτικά σχεδιασμένες θεραπείες βασισμένες στις αρχαίες αρχές του Ασκληπιού και του Ιπποκράτη, σε συνδυασμό με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική και τις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις. Το συγκρότημα περιλαμβάνει επίσης μια ανακαινισμένη έπαυλη με ιστορία που ξεκινά από το 1830 και η οποία θα περιλαμβάνει έναν ιδιωτικό χώρο για φαγητό όπως επίσης δωμάτια και σουίτες για τη φιλοξενία 14 ατόμων.

Το Euphoria Retreat θα περιλαμβάνει πλήθος luxurious υπηρεσιών, ανέσεων και θεραπειών όπως σπα, γυμναστήριο, στούντιο για πιλάτες, αίθουσα γιόγκα με τοίχους διαλογισμού, εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες με ζεστό αλλά και κρύο νερό, χαμάμ, σάουνα και δωμάτια ατμού, χώρο για θαλασσοθεραπεία, αρωματικά ντους, όπως επίσης και ειδικά επιμελημένη κουζίνα ελληνικής και μεσογειακής διατροφής, με ειδικά μενού για όποιον το επιθυμεί. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το Euphoria Retreat θα προσφέρει ένα πλήθος δραστηριοτήτων στους φιλοξενούμενους του, όπως πρόσβαση στην κοντινότερη παραλία της Μεσσηνίας, άθληση με ποδήλατα, ορειβασία και περίπατο στον Ταΰγετο και άλλα πολλά.

Πρόσφατα η κ. Εφραιμόγλου μίλησε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», τονίζοντας ότι αυτή είναι η πρώτη από τις μονάδες που σχεδιάζει να ανοικοδομήσει στην Ελλάδα και αποκαλύπτει ότι ένα πρόβλημα υγείας που είχε η ίδια την παρότρυνε να υλοποιήσει το κέντρο ευεξίας, πιστεύοντας ότι ο τουρισμός εναλλακτικής θεραπείας βοηθά στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν καθώς και στην προσέλκυση τουριστών υψηλού βαλαντίου.
Περιγράφοντας το όραμά της στην επίσημη ιστοσελίδα του νέου προορισμού ευεξίας η ίδια επίσης αναφέρει ότι την ιδέα και απόφαση για τη δημιουργία του Euphoria Retreat έλαβε ουσιαστικά πρίν από 20 χρόνια όταν η ίδια, εν μέσω πολύ έντονων ρυθμών εργασίας και άγχους, έκανε τις πρώτες της εναλλακτικές διακοπές σε έναν αντίστοιχο προορισμό εκτός Ελλάδας. Τώρα, με το Euphoria Retreat η κ. Εφραίμογλου δηλώνει «ευγνώμων για το γεγονός ότι έχω τη δυνατότητα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου και να μοιραστώ το πάθος μου». 

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι η κ. Εφραίμογλου, εκ των ιδρυτών της χρηματιστηριακής εταιρείας TELESIS και η πρώτη γυναίκα πρόεδρος τράπεζας στην Ελλάδα, τα τελευταία 14 χρόνια έχει μετατοπίσει την προσοχή της στον κόσμο της ολιστικής ιατρικής και του wellbeing, με σπουδές Κινέζικης Ιατρικής και μακροχρόνια εκπαίδευση, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στις εναλλακτικές θεραπείες.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

SHARE

Περισσότερα

MORE LIFESTYLE