42.grRead This-Θεέ μου κάνε και φέτος να βγάλουν λεφτά η Σάσα Σταμάτη, η Μαρία Ηλιάκη, ο Νίκος Μουτσινάς...

Γράφει η Αλεξάνδρα Τσόλκα

-Θεέ μου κάνε και φέτος να βγάλουν λεφτά η Σάσα Σταμάτη, η Μαρία Ηλιάκη, ο Νίκος Μουτσινάς…

-Προσεύχομαι και για την Κατερίνα Καινούργιου

 

Τι θα κάνει ο Δημήτρης Ουγγαρέζος που του έκοψαν την «δροσερή» και νεανική και τόσο «φρέσκια» σα φρούτο στη λαϊκή, εκπομπή φέτος; Θα επιστρέψει στο πρωινό που δεν θα γύριζε ποτέ, όπως μας υποσχόταν; Θα κάνει αυτόνομο το «Ούγγα – τσάλεντς» όπως και σε άλλα κανάλια πριν τον ΑΝΤ1 ή θα συνεχίσει την πρωτότυπη πορεία του ως ένθετο; Πόσο νταλκά Ιουλιάτικα έχουμε όλοι και ασχολούμεθα με τις μεταγραφές των αστέρων, διότι σου λέει life style κάνουμε μ΄ αυτά οφείλουμε να ασχοληθούμε και όχι με το πώς ήταν η συναυλία της Λάνα Ντελ Ρέι, στην Μαλακάσα, για παράδειγμα! Όσο πιο ανούσιο το θέμα τόσο πιο life style, που το καημένο το είδος, έχει περάσει πολύ άσχημα στην χώρα μας, συχνά σε σύγχυση με το trash και το gossip αλλά και το soft porno!
Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα
Μέσα σ αυτά τα πλαίσια και ενώ οι γραφιάδες σ αυτό το τόπο είναι αχρείαστοι και όλοι με μια φωτογραφία θεωρούν ότι καθάρισαν με την ενημέρωση και τη ψυχαγωγία του κοινού, ασχολούμεθα με το ποιος θα μεταγράφει πού, πράγμα αστείο σαν αυτά τα χοντροκομμένα και απλοϊκά με τον Μπόμπο! Τα κανάλια δεν ξέρουν ποια θα είναι και πόσα και με τι θεματολογία και αν αντέχουν να υπάρχουν! Οι σταρ των καναλιών όμως, αισιόδοξα υπερ αξιολογούν εαυτούς, προσποιούμενοι πως είναι ανάρπαστοι και αντίδωρο να τους κόψεις δε φτάνουν!
Αν μπορούν και τα παίρνουν ακόμα, με γεια τους – με χαρά τους και είναι πολύ μεγάλη η μαγκιά τους, άλλα «δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων»! Και σα να παίζουμε τις κουμπάρες όλοι μαζί, για να δικαιολογήσουμε εαυτούς και εργασία κάνουμε πως σφάζονταν ο ΑΝΤ1 και ο Άλφα για τον Μουτσινά και την Ηλιάκη που πέρασε μια χρονιά βουβή, στη σκιά της λαλίσταστης Σάσας Σταμάτης και της Φαίης Σκορδά, που επίσης δεν έδειχνε να κόπτεται για το περιεχόμενο της εκπομπής της, άλλα για το ποιο μίνι θα φορέσει και που θα φωτογραφηθεί, ως παρουσιάστρια – φωτομοντέλο.
Κάνουμε πως είναι επτασφράγιστα μυστικά το αν θα χουν μεροκάματο οι «τηλεσταρ» και τι εκπομπή θα παρουσιάσουν, ενώ οι ίδιοι δε νομίζουν πως πρέπει να μιλήσουν για τα σχέδια τους, ακόμα! Ξέρουμε βέβαια, όλοι, πως δεν μπορούν να μιλήσουν, στα αλήθεια, έως τον 15Αύγουστο που έχουν ταχθεί να ανέβουν γονατιστοί απ το λιμάνι στη Παναγία της Τήνου μπας και δώσει η Μεγαλόχαρη και βγει και φέτος η χρονιά με εκπομπούλα και δουλίτσα! Να βγει πρώτα το τάμα και μετά σπάνε τη σιωπή τους…
Το πιο εκνευριστικό όλων αφορά στους δημοσιογράφους, που λένε περισπούδαστα και με ύφος σαν να ναι η Οριάνα Φαλάτσι που μόλις εξασφάλισε τη συνέντευξη με τον Γιάσερ Αραφατ στην παρανομία, «έχω το ρεπορτάζ για τη μεταγραφή Μουτσινά στον Άλφα»!
Τι λες, ρε παιδί μου! Απ τη πρώτη γραμμή του πυρός πέρασες, ανάμεσα από οβίδες και σφαίρες για να εξασφαλίσεις την βεβαίωση απ το γραφείο δημοσίων σχέσεων με ένα ολόκληρο τηλεφώνημα! Το ζειν επικινδύνως συναδελφούλι μου του τηλεοπτικού! Και ευτυχώς που για να γράφονται όλες αυτές οι ανουσιότητες δεν θυσιάζονται δέντρα στον Αμαζόνιο, πια, μιας και το διαδίκτυο έχει αντικαταστήσει περιοδικά και εφημερίδες! Που να χαλάει το αιωνόβιο δέντρο στη ζούγκλα για να τυπωθεί αν ο αγαπημένος φίλος Στέφανος Κωνσταντινίδης θα ναι με τη Σκορδά αντί για τη Λαμπίρη, δηλαδή, είναι κρίμα για το μέλλον μας ως είδος! Να πεθάνουμε από μόλυνση περιβάλλοντος την ανθρωπότητα, για να  τυπωθεί αν η Καινούργιου στεναχωρήθηκε που εκείνη θα βρίσκεται στο Ε και όχι στον Άλφα με τους φίλους της Μουτσινά και Μαρία της σιωπής και έναν που τον λένε Δάσκαλο, είναι μεγάλο κρίμα!
 Οι μόνοι κερδισμένοι απ όλο αυτό, είναι τα ίδια τα πρόσωπα για τα οποία γίνεται λόγος! Νερό στο μύλο τους κουβαλάμε! Αρκεί φυσικά, να μη το πιστέψουν και οι ίδιοι, πως στα αλήθεια νοιαζόμαστε αν θα ανεβάσουν το κασέ τους η όχι, ή πως αν δεν βγουν στη τηλεόραση του χρόνου θα ναι δυσαναπλήρωτο το κενό και θα μας λείψουν! Ουδείς αναντικατάστατος φυσικά και ουδείς σίγουρος στις μέρες μας! Ζητούμενο; Η συνείδηση του τέλους εποχής. Η σεμνότητα. Η ταπεινότητα. Οι μετρημένες παρουσίες και όχι οι αμετροεπείς επιδείξεις πλούτου, χλιδής, ακριβών σπιτιών και ρούχων, καλής ζωής και υψηλού τουπέ. Άλλωστε όπως είπε και ο Δαρβίνος, «δεν είναι τα πιο δυνατά, ούτε τα πιο έξυπνα τα ζώα που επιβιώνουν, άλλα εκείνα που ξέρουν να προσαρμόζονται» 
SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS