42.grRead ThisGreek Hospitality Awards 2021: Χρυσές διακρίσεις για Katikies Santorini & Sani Resort

Δείτε όλους τους νικητές

Greek Hospitality Awards 2021: Χρυσές διακρίσεις για Katikies Santorini & Sani Resort

Περαιτέρω ανάκαμψη της ξενοδοχειακής αγοράς, διαβλέπουν οι κορυφαίοι παράγοντες του τουρισμού

Περαιτέρω ανάκαμψη της ξενοδοχειακής αγοράς, διαβλέπουν οι κορυφαίοι παράγοντες του τουρισμού, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για τη φετινή σεζόν, που κινήθηκε άνω των προσδοκιών, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής των Βραβείων Greek Hospitality Awards 2021 (#grha21), που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου. Τα Greek Hospitality Awards 2021 (#grha21), διοργανώθηκαν για 7η συνεχόμενη χρονιά από την ethosEVENTS, σε συνεργασία με την Tourism Media & Events, το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ και πραγματοποιήθηκαν φέτος υβριδικά, με τους ομιλητές και τους βραβευθέντες σε φυσική παρουσία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso και με το κοινό να παρακολουθεί και να συμμετέχει ψηφιακά μέσα από την LiveOn, την πρώτη πλήρη, all-in-one, ψηφιακή πλατφόρμα για την Επιχειρηματική Επικοινωνία και τα Events, και το τρισδιάστατο ψηφιακό εκθεσιακό της κέντρο, το LiveOn Expo Complex.

Την κορυφαία διάκριση “Top Greek Hotel 2021” κατέκτησε το Katikies Santorini και την κορυφαία διάκριση “Top Greek Resort 2021” κατέκτησε το Sani Resort. Συνολικά απονεμήθηκαν 108 κατηγορίες βραβείων σε 4 θεματικές ενότητες, και βραβεύτηκαν 193 ξενοδοχεία & επιχειρήσεις τουρισμού από όλη την Ελλάδα! 

Δείτε όλους τους νικητές των Greek Hospitality Awards 2021 στο:

https://ethosevents.eu/greekhospitalityawards-2021-nikites/

Επίσης, απονεμήθηκαν οι εξής 7 τιμητικές διακρίσεις:

  • Greek Hospitality Leader: κ. Ανδρέας Μεταξάς, CEO, Metaxa Hospitality Group
  • Greek Hospitality Pioneer: κ. Χάρης Σιγανός Founder & CEO, Zeus International
  • Greek Hospitality Personality: κ. Πάνος Κωνσταντινίδης CEO, SWOT Hospitality
  • Greek Hospitality Rising Star: κ. Παναγιώτης Πανταζόπουλος, Managing Director, Trésor Hospitality
  • Greek Hospitality Mentor: κ. Ηλίας Κικίλιας, Γενικός Διευθυντή Ινστιτούτου ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ)
  • Best Greek Hospitality Region: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – κ. Γεώργιος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
  • Best Greek Hospitality Municipality: Δήμος Πάρου & κ. Μάρκος Ι. Κωβαίος, Δήμαρχος

Την Τελετή Απονομής παρουσίασαν o κ. Χάρης Ντιγριντάκης, Δημοσιογράφος, Διευθύνων  Σύμβουλος της Tourism Media & Events και η κα Μαρία Νικόλτσιου, Δημοσιογράφος, Παρουσιάστρια Ειδήσεων, Alpha TV.

Στην εισαγωγική  του προσφώνηση ο κ. Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO του ethosGROUP, ανέφερε ότι «Έχουμε πλέον αναδείξει την Ελλάδα που διακρίνεται. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε το “όχημα” που θα μεταφέρει και θα προβάλλει τις επιτυχίες του κλάδου, στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Σπήλιος Λιβανός

Θεσμικό χαιρετισμό μέσω της LiveOn απηύθυνε ο κ. Σπήλιος Λιβανός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφέροντας ότι «αναμφισβήτητα το ελληνικό τουριστικό προϊόν αποτελεί το μεγάλο μας όπλο. Ο τουρισμός μας ανέκαμψε φέτος, οι ξένοι επισκέπτες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης. Ως Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συμμετέχουμε στην ενίσχυση και την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος. Ο πράσινος αγροτουρισμός και άλλες μορφές τουρισμού είναι κάποια μόνο παραδείγματα για το πως θα δώσουμε νέα πνοή στον τουρισμό συμβάλλοντας στην επιμήκυνση της σεζόν».

Σοφία Ζαχαράκη

Η υφυπουργός Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη, ανέφερε στον χαιρετισμό της: «Οι βραβεύσεις έχουν σημασία, καθώς με τα βραβεία αυτά που αποτελούν θεσμό, επιβραβεύονται οι αντοχές και το πείσμα της ελληνικής ξενοδοχίας. Φέτος χωρίς αίσθηση υπερβολής, μπορούμε να λέμε ότι η Ελλάδα είναι νικήτρια, εφαρμόζοντας όλα τα πρωτόκολλα.

Η ανάκαμψη συνοδεύτηκε με την αύξηση των αφίξεων, των εσόδων και της μέσης δαπάνης. Το Υπουργείο Τουρισμού έχει εκπονήσει ήδη νέα καμπάνια για τον ορεινό τουρισμό, νέα σχέδια και projects. Mε κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης θα αναβαθμιστούν οι υποδομές, θα επιχορηγηθούν ειδικά σεμινάρια, ενώ παράλληλα ο κλάδος θα στηριχθεί με το νέο ΕΣΠΑ και φυσικά το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων».

Κατερίνα  Νοτοπούλου

Η κα Κατερίνα  Νοτοπούλου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Τομεάρχης Τουρισμού, σημείωσε στον χαιρετισμό της ότι «Η σκέψη μας είναι σε όσους αγωνίζονται να κρατηθούν όρθιοι απέναντι στις δυσκολίες. Η πανδημία δεν πέρασε, η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, όπως και η ενεργειακή κρίση.

Πρέπει να υπάρξει μία στοχευμένη και διαρκής στήριξη στον κλάδο. Όλοι μαζί πρέπει να σχεδιάσουμε από κοινού τις στρατηγικές για λύση των παθογενειών που θα μας πάνε μπροστά στην βιώσιμη ανάπτυξη. Το βασικό συστατικό είναι η ανθρωποκεντρική προσέγγιση, δηλαδή πώς θα στηρίξουμε τους εκπροσώπους του τουρισμού, μία δύναμη της εθνικής μας οικονομίας».

Σύντομο χαιρετισμό πραγματοποίησε η κα Αθανασία Δεληγιαννάκη, Contract Manager του ekdromi.gr. Έκανε λόγο για βραβεία-θεσμός, τονίζοντας ότι το ekdromi.gr στάθηκε αρωγός στον κλάδο. «Ακόμα και σε μία δύσκολη σεζόν στηρίξαμε τους ξενοδόχους. Σημειώσαμε φέτος θετικό πρόσημο τόσο για εμάς όσο και για τα ξενοδοχεία. Είμαστε σίγουροι ότι η επιτυχημένη πορεία θα συνεχιστεί και το 2022», τόνισε.

Με τίτλο: «Υπηρεσίες Προστιθέμενης Αξίας στην Επιθεώρηση & Πιστοποίηση, στον ξενοδοχειακό κλάδο», η κα Μαρία Λιοντάκη, Product Manager Tourism & Hospitality, Lead Auditor TÜV HELLAS (TÜV NORD) παρουσίασε τα ορόσημα της TÜV HELLAS, που από το 1987 διατελεί μέλος των μεγαλύτερων φορέων παγκοσμίως.  Τόνισε ότι ο τουρισμός αποτελεί την ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας: «Θεωρούμε ότι με την Επιθεώρηση, την Πιστοποίηση και την Εκπαίδευση, συνδράμουμε τον κλάδο για την καλύτερη δυνατή συμμόρφωση με το θεσμικό πλαίσιο, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές. Η πανδημία αποτέλεσε ένα κρίσιμο ζήτημα για όλους. Ο τομέας του τουρισμού έδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί καλά μία κρίση».

Χάρης Ντιγριντάκης και Μαρία Νικόλτσιου

Τέλος, ο κ. Ορέστης Φοίβος Πιτσάβας, Head of Business Development, LiveOn, στην ομιλία του με τίτλο «Το όραμα της LiveOn για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Οικοσυστήματος του Ελληνικού Τουρισμού» παρουσίασε στους συμμετέχοντες την πρώτη πλήρη, all-in-one, ψηφιακή πλατφόρμα για την Επιχειρηματική Επικοινωνία και τα Events, και το τρισδιάστατο ψηφιακό εκθεσιακό της κέντρο, το LiveOn Expo Complex, μέσα από το οποίο διεξήχθη η online μετάδοση της Τελετής Απονομής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ένα πολύ ενδιαφέρον fireside chat είχε ο Χάρης Ντιγριντάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Toyrism Media & Events, Ραδιοφωνικός Παραγωγός Alpha Radio 898, με τον κ. Δημήτρη Μανίκη President for Europe, Middle East, Eurasia and Africa (EMEA) Wyndham Hotels & Resorts.

Ο κ. Μανίκης έκανε λόγο για μια δύσκολη χρονιά, κατά την οποία ο κόσμος αντέδρασε θετικά και η τουριστική κίνηση υπερέβη κάθε εκτίμηση. Ως συμμετέχων σε πολλά συνέδρια μετέφερε τα κυρίαρχα παγκόσμια trends που συζητιούνται διεθνώς και αφορούν στην βιώσιμη ανάπτυξη, την άνοδο των resorts, την επιλογή των δευτερεύουσων πόλεων (και πέραν δηλαδή της πρωτεύουσας κάθε χώρας), ενώ παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό καθότι τα στελέχη δεν επιλέγουν τον τουριστικό/ξενοδοχειακό κλάδο για καριέρα. Όπως αποκάλυψε ο κ. Μανίκης, η Wyndham Hotels & Resorts ανοίγει γραφείο στην Ελλάδα. «Η ελληνική αγορά έχει μεγάλη σημασία για μας. Υπάρχει χώρος πια για όλους. Μπήκαμε στο all inclusive και θα φέρουμε branded πελάτες (all inclusive) στην Ελλάδα. Μια κίνηση που θα αποδώσει καρπούς τους επόμενους μήνες», εκτίμησε.

Δείτε όλους τους νικητές των Greek Hospitality Awards 2021 στο:

https://ethosevents.eu/greekhospitalityawards-2021-nikites/

Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://ethosevents.eu/ και το https://grha21.ethosevents.liveon.tech/

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS