Μία εντελώς ξεχωριστή περίπτωση pastry chef στην Ελλάδα είναι ο Κρίτων Πουλής, καθώς η φιλοσοφία του γύρω από την τέχνη της ζαχαροπλαστικής, την οποία εφαρμόζει και στο νέο του εγχείρημα, το «Bon Bon Fait Maison», στο Σύνταγμα, είναι να χρησιμοποιεί την παράδοση δημιουργικά, όπως και τις καλύτερες πρώτες ύλες που προμηθεύεται από ντόπιους παραγωγούς, ενώ στη διεθνή αγορά απευθύνεται μόνο αν κάτι δεν καλύπτει τις ανάγκες του.
Ο Κρίτωνας από μικρός αγαπούσε τη μαγειρική, κυρίως δε τα γλυκά, κι έμαθε δίπλα στην Ικαριώτισσα γιαγιά του τα μυστικά της κουζίνας. Πρώτος εκείνος δοκίμαζε τα πιάτα της κι αυτή με τη σειρά της υποστήριξε την απόφασή του να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μαγειρική.
Μετά το σχολείο βρέθηκε να σπουδάζει στην ελληνική σχολή Le Monde και στη συνέχεια πήγε στη σχολή Cordon Bleu στο Παρίσι. Εκεί εργάστηκε δίπλα σε μεγάλους μετρ της παγκόσμιας γαστρονομίας, σε βραβευμένα με 3 αστέρια Michelin εστιατόρια, στο Παρίσι με τον σεφ Alain Passard του L’Arpège, με τον σεφ Alain Senderens στο «Alain Senderens», στο Λονδίνο με τον Pierre Gagnaire στο Sketch και στη Νέα Υόρκη με τον Alain Ducasse. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε για δέκα χρόνια με τον Pierre Hermé, τον καλύτερο ζαχαροπλάστη του κόσμου, κι έγινε το δεξί του χέρι. Από εκείνον έμαθε όλα τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής και εργάστηκε ως Chef Pâtissier Executive & Chef de Projet International αναλαμβάνοντας όλα τα openings του Pierre Hermé, ενώ παράλληλα δίδασκε και στη σχολή του Alain Ducasse.
Η αγάπη του για την Ελλάδα και τα επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα τον οδηγούν να ανοίξει τον Νοέμβριο του 2014 μαζί με τον Σταύρο Σερέτη το ελληνικό ντελικατέσεν KILIKIO στην καρδιά του Παρισιού -εκπροσωπώντας πάνω από 80 μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα. Κάποια στιγμή όμως, συγκεκριμένα το 2016, αποφάσισε να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη και έτσι σε μια παλιά αποθήκη στον Πειραιά δημιούργησε το «Bon Bon Fait Maison», ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο -Atelier- έρευνας και παραγωγής παγωτών και γλυκών. Η ονομασία του που σημαίνει το «καλό σπιτικό» δηλώνει άλλωστε ότι εδώ μιλάμε για χειροποίητες λιχουδιές.
Εκεί άρχισε να φτιάχνει παγωτό όχι με την ιταλική αλλά τη γαλλική τεχνική, συνδυάζοντας όμως πάντα τις γεύσεις και τα υλικά της χώρας μας. Ακολούθησαν μαγαζιά στα Κύθηρα και στη Μύκονο και φέτος αποφάσισε να ανέβει και στο κέντρο, συγκεκριμένα και στο Σύνταγμα για να μας δροσίσει με τα παγωτά που ξυπνούν μνήμες από τα ανέμελα καλοκαίρια της παιδικής μας ηλικίας.
Στο μενού του θα βρείτε σπιτικά παγωτά σε αρκετές γεύσεις, κλασικές αλλά και πιο πειραγμένες, όπως bitter σοκολάτα, πραλίνα φουντουκιού, πάσιον φρουτ και φιστίκι Αιγίνης, παγωτό καϊμάκι από πρόβειο γάλα, με σαλέπι, ανθό πορτοκαλιάς και μαστίχα, με καρύδι πέκαν, αλμυρή καραμέλα και απέξω βούτυρο κακάου, αλατισμένη καραμέλα που φτιάχνεται από βούτυρο, ανθό αλατιού και διάφορα άλλα μυστικά, μια vegan σοκολάτα Valrhona με γάλα καρύδας, φιστίκι και βανίλια Μαδαγασκάρης, αλλά και σπιτικά σορμπέ από διάφορα φρούτα.
Εδώ επίσης θα δοκιμάσετε μακαρόν, σπιτικά κρουασάν, canele, muffins, cookies και πολλά άλλα γλυκά με τα οποία μπορείτε να συνοδεύσετε τον καφέ σας. Συχνά όμως ο κατάλογος ανανεώνεται, όπως άλλωστε συνήθιζε να κάνει και ο δάσκαλός του, ο Pierre Hermé, μιας και για τον Κρίτωνα κάθε υλικό αλλά και οι μικρές στιγμές της ζωής αποτελούν πάντα πηγή έμπνευσης.