42.grRead ThisΚαι η Μενεγάκη έχει δικαίωμα στην κυτταρίτιδα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τσόλκα

Και η Μενεγάκη έχει δικαίωμα στην κυτταρίτιδα

Αρχίζουν οι φωτογραφίσεις με μαγιό των σταρ στη παραλία, σκέτο πογκρόμ

Το μισογυνικό, ή ακόμα καλυτέρα μισανθρωπικό, σύστημα κρεοπωλείου, σαν αυτό των σύγχρονων μέσων μαζικής ενημέρωσης, που λοιδορεί, χλευάζει, κάνει συστηματικό μπούλινγκ στις δημόσιες -και όχι μόνο- γυναίκες, δεν είναι κάτι καινούργιο προς συζήτηση. Οι γυναίκες, ως αναλώσιμο είδος δεν έχει σημασία αν είναι μορφωμένες, πανέξυπνες, εργατικές, δυναμικές, καταρτισμένες, έμπειρες, αλλά το να είναι εμφανίσιμες και αισθησιακές μετράει. Και εμείς, οι γυναίκες, φυσικά και υποκύπτουμε στην παγίδα του να αρέσουμε στο σύστημα και όχι, κυρίως στους εαυτούς μας, ακόμα και αν παραμορφωνόμαστε σε ένα ανελέητο κυνήγι με τον χρόνο και τις ψεύτικες, ιλουστρασιόν γυναίκες των εξώφυλλων και του φωτοσοπ.
Γράφει η Αλεξάνδρα Τσόλκα
Ακόμα και κάτι αστεία βίντεο εκπομπών ή σπουδαίοι σατυρικοί καλλιτέχνες κάνουν πλάκα με γριές και χοντρές γυναίκες! Πρόσφατα, το ότι σε χορωδία ΚΑΠΙ επειδή οι κυρίες τραγουδούσαν κάποιο σουξέ της Βανδή, θεωρήθηκε ξεκαρδιστικά αστείο, λες και μια γυναίκα 65 ετών οφείλει να τραγουδά μόνο κοντάκια και εκκλησιαστικούς ύμνους!
Νέο, φυσικά και δεν είναι όλο αυτό και άπειρο μελάνι έχει χυθεί από επιστήμονες και διανοητές για την εμπορευματοποίηση της γυναικάς στον κόσμο μας. Το απεχθές, όμως φαινόμενο του μισογυνισμού των λαϊκών έντυπων να κάνουν μπόουλινγκ στις δημόσιες γυναίκες, μοιάζει με μολυσματική νόσο που εξαπλώνεται και γιγαντώνεται!
Η Μενεγάκη χωρίς ρετούς, με «μαλλιά σαν καταϊφι» και κυτταρίτιδα! «Δείτε την χωρίς ρετούς» παρακινούμαστε! Χλευάστε την, λοιπόν, που μετά από 4 γέννες και τις δεκαετίες να περνούν δε μοιάζει με πλαστική κούκλα αλλά με κανονικό –και όμορφο!- άνθρωπο! Η Σίσυ Χρηστίδου δεν είναι έτσι όπως φωτογραφίζεται, αλλά αλλιώς, με παραπανίσια κιλά και φοράει ριχτά, άρα «τσίμπησε»! Διάβαζα μια κυρίας το άρθρο που λοιδορούσε τον σύζυγο της Χρηστίδου γιατί του αρέσουν οι «χονδρές»! Θυμόμαστε όλοι το δημόσιο μπουλινγκ της εκπομπής «Καλημερούδια» που πρότειναν στην Κορίνθιου τι να φοράει γιατί έχει «χοντρά πόδια» και παραπανήσια κιλά!
Η ίδια η Έλλη Στάη τοποθετήθηκε δημόσια στο ότι δεν την ήθελαν στο Mega στις ειδήσεις γιατί είναι «γριά»! Οι δημοσιές γυναίκες σπεύδουν να απολογηθούν ως ένοχες, ταπεινωμένες και να φωτογραφηθούν για τα σόσιαλ μίντια τους, ημίγυμνες, άβαφες, όπως σηκώνονται από το κρεβάτι, στα μπάνια τους, στα WC αν έχουν καλό φωτισμό και να τονίσουν πως «Να λοιπόν πως είμαι στα αλήθεια!». Αλλού θίγονται, βέβαια και όταν δεν πρέπει. Τα σχόλια για τα πολλά φίλτρα, την επάλειψη βαζελίνης ή την κάλτσα που χρησιμοποιήθηκαν για τα πλάνα της Πέγκυ Ζίνα, ενώ δεν τα χει ανάγκη και είναι ωραιότατη, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται σαν μέσα από λιβάνια όπως τα εικονίσματα των Αγίων μας και μεγάλη η χάρη τους και ήμαρτον, έκαναν την τραγουδίστρια να φωτογραφηθεί άβαφη μέσα σε ένα ασανσέρ λέγοντας: «Εδώ έχει φίλτρα που τα ψάχνω;». Δεν την χρειαζόταν! Ούτε η απάντηση, αλλά ούτε και η ανοχή στα φίλτρα της παράγωγης του X Factor διότι και ωραία είναι και δεν οφείλει να δίνει και λογαριασμό σε κανέναν.
Οι ερωτικές επιλογές πάλι μιας γυναίκας δημόσιας, που έχει περάσει τα 40, επικρίνονται και γίνονται αντικείμενο αστεϊσμού. Αν μια νεαρή 25χρονη και κούκλα, τα έχει με έναν 75χρονο, βαθύπλουτο κοιλαρά, είναι φυσικό και χαιρετίζεται ως αγάπη χωρίς ηλικίες. Αν μια καλλονή σαν την Τζένη Μπαλτσινού τα έχει με έναν νεαρότερο της άνδρα, με διαφορά ακόμα και 5 ετών, γίνεται ανέκδοτο και χλευάζεται με σχόλια τύπου «αυτός καλέ –απαραίτητο το κάλε σ αυτό το είδος χιούμορ!- κάνει για τη κόρη της»! Η Ναταλία Γερμανού κάθε τρεις και λίγο καλείται σε δημόσια απολογία για τις επιλογές της σε ερωτικούς συντρόφους, απ τους οποίους συνήθως, δείχνει αν όχι μικρότερη, τουλάχιστον συνομήλικη.
Οι λεζάντες στα έντυπα και τα σχόλια στα πάνελ μόνο σε λιντσάρισμα της δημόσιας γυναίκας με την κυτταρίτιδα ή τα παχάκια στους γοφούς δεν παρακινούν, αφήνοντας μια κακία, μια μικροψυχία και ένα φθόνο να πλανάται σαν τοξική διαρροή δηλητηριώδους αερίου! Και οι άλλες γυναίκες, περνώντας στη θέση των τέλειων, των άψογων, χωρίς ούτε ένα ελαττωματάκι επάνω τους γελάνε κοροϊδευτικά, πρώτες αυτές στο κράξιμο της ηλικίας, της κυτταρίτιδας, του πάχους, για να θεωρούνται εξαίρεση! Αλλωστε ισχύει πάντα, το περιγελούμε τους άλλους, για να μη περιγελάσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό…
SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS