42.grRead ThisH άρια οθόνη του Βαλάντη, του Λιάγκα και της μαμάς που μαγειρεύει καλύτερα

H Aλεξάνδρα Τσόλκα για τον πόλεμο των πλάνων

H άρια οθόνη του Βαλάντη, του Λιάγκα και της μαμάς που μαγειρεύει καλύτερα

O ΑΝΤ1, έπαθε έπαρση, αισθάνθηκε πως με το Mega εκτός παιχνιδιού είναι κυρίαρχος

Το Alter έκλεισε προ καιρού, το Mega κήρυξε επισήμως πτώχευση, οι τηλεοπτικές άδειες μοιράζουν χαρτί εκ νέου και ετοιμάζουν άλλη μπάνκα. Υπερτιμημένοι τηλεαστέρες του παρελθόντος είναι σπίτια τους και στην καλύτερη περίπτωση σχεδιάζουν ρούχα, ως ειδήμονες όλοι της μόδας. Παλιά κορυφαία στελέχη, με ύφος διευθύνων τουλάχιστον του HBO, έχουν βγει στην ανεργία μη βρίσκοντας δουλειά ούτε σε τυροπιττάδικο γιατί και εκεί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και θέλει καπατσοσύνη. Τα κασέ έχουν πέσει, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δραματικά και τουπέ και υφάκι βεντέτας ως Οπρες όλοι, δεν περνάνε στα πέριξ του Μπουρναζίου, της Κάντζας, της Κάτω Κηφισιάς, του Φαλήρου.
Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα
Προγράμματα πολύ ανέμελα, «νεανικά» και τάχα ψυχαγωγικά, αλλά κυρίως λοβεκτομημένα, ανούσια και χαζά, εξαφανίζονται σιγά, ενώ παλιές επιτυχίες ευτελίζονται τόσο που ευχαριστούμε ως θεατές τους καναλάρχες για το τέλος τους. Πονταρισμένες αξίες φτιαγμένες από φαβοριτισμούς και αγαπητιλίκια δεν «πουλάνε» πια και η ξανθιά τρέσα, το πλαστικό ως ζάντα στήθος και τα ξέξασπρα, ψεύτικα δόντια – πλακάκια WC μοιάζουν σε τηλεθεάσεις να προκαλούν έως απέχθεια στο κοινό, που τι να σου κάνει κι αυτό, ζει τη φτώχεια του, που να βάλει νταλκά και τις ψεύτικες βλεφαρίδες της κάθε Ιωάννας Λίλη!
Και ενώ ο τηλεοπτικός Αρμαγεδώνας ισοπεδώνει κολασμένα, τηλεοπτικά Σόδομα, ο ΑΝΤ1, σε κρίση μεγαλείου, απαγόρευσε τα πλάνα του προγράμματος του να παίζονται σε άλλα κανάλια, «μικρότερα», ασχέτου παρεμβατικότητας και διεισδυτικότητας στο κοινό, διότι έτσι «κάνουν και στο εξωτερικό», όπως επιχειρηματολόγησε! Το δημώδες «και η μυλωνού τον άνδρα της με τους πραματευτάδες» φυσικά και δεν του λέει κάτι, αλλά ούτε και  το βιβλικό «ο υψωθείς ταπεινωθείσετε», ή το «και οι πρώτοι έσονται έσχατοι», ειδικά σε έναν τηλεοπτικό κόσμο που αλλάζει κατακλυσμιαία.
Ο ΑΝΤ1 θυμίζουμε πως και στο παρελθόν, νομίζοντας πως έχει πιάσει τον τράγο απ τα κέρατα, τότε με το πρώτο Big Brother τον Τσάκα, τον Πρόδρομο, την Ρέα και την Μαίρη, είχε απαγορεύσει να παίζονται πλάνα του, πράγμα που μετά από λίγο το μετάνιωσε, διότι και η μόδα αυτών των φτηνών προϊόντων που εκπαίδευαν συναισθηματικά το κοινό με τρόπο απαράδεκτο, πέρασε και μετά από λίγο κανείς δε νοιαζόταν.
Με περίσσια έπαρση το κανάλι του Αμαρουσίου, ξέχασε τις παταγώδεις αποτυχίες του, όπως το τελευταίο «Dancing WT stars», την απογευματινή εκπομπή του Ουγγαρέζου και της Συνατσάκη, εκείνην που άλλαξε σκυτάλη απ την Δούκισσα Νομικού, για να σωθεί και πέρασε στην Ράνια Θρασκιά (σ.σ: το κείμενο έχει υπογραφή και αναλαμβάνουμε κάθε ευθύνη των γραφομένων), όλων του των σειρών πλην του Μπρούσκο, που σημείωσαν εμπορική αποτυχία, μιας και το καθημερινό σίριαλ που αναφέραμε περιορίστηκε μόνο στην καλλιτεχνική.
Ο Τζώνυ Καλημέρης, σε συνέντευξη του στην Αφροδίτη Γραμμέλη στο «Βήμα», είπε πως «όλα μας τα σόου μεταδίδονταν από παντού, για αυτό και στείλαμε την συγκεκριμένη επιστολή απαγόρευσης αναπαραγωγής των πλάνων μας», ζητώντας μάλιστα και 2.000 το λεπτό σε περίπτωση αναδημοσίευσης των πλάνων τους. Καταρχήν ο κύριος Καλημέρης, ένας άνθρωπος με γνώση της τηλεόρασης όσο λίγοι, εμπειρία, επίγνωση της κυκλικότητας των ισχύς ακόμα και των κολοσσών της επικοινωνίας, πως έπαθε τέτοιο σύνδρομο Ναπολέοντα, δε μπορούμε να καταλάβουμε! «Υπήρξε μέρα που αναμεταδόθηκε υλικό του ΑΝΤ1, διάρκειας 3 ωρών από άλλα κανάλια. Καταντήσαμε να τροφοδοτούμε τους άλλους» είπε.
Στο ότι το πρωινό τους πρόγραμμα των Σκορδά και Λιάγκα, οι Ράδιο Αρβύλα κυρίως και ο Θέμος Αναστασιάδης, σαρώνουν ότι υπάρχει στην τηλεόραση απ τοTV Αχελώος έως τον άκρως ανταγωνιστικό του ΑΝΤ1 και εφάμιλλο του σε νούμερα τηλεθέασης Alpha, δεν έχει σημασία για τον κύριο Καλημέρη. «Όταν μια εκπομπή κάνει 40% δεν έχει να πάρει απ την αναπαραγωγή μιας άλλης που κάνει 15%» είπε! Ε, τότε οι Ράδιο Αρβύλα να παίζουν μόνο τις ροκ μπάντες που φιλοξενούν στο τέλος και ο Θέμος τις συνεντεύξεις του απ τα διάφορες αλλά αδιάφορες καλλονές που έρχονται να δείξουν τα κάλλη τους και όχι να μιλήσουν, μιας και οι καλεσμένοι του, είναι επίσης άλλων καναλιών πρόσωπα, αλλά και τα επιτυχημένα βίντεο του αποκλειστικά. Βέβαια τα άλλα κανάλια όπως το «Ε» και φυσικά ο «Alpha» απάντησαν με δική τους απαγόρευση για να παίζει ο ΑΝΤ1, δικά τους πλάνα, απατώντας με αυτοπεποίθηση στην πρόκληση των αυτοχριζόμενων ανώτερων!
 Φυσικά και το να παίξεις πλανά άλλων εκπομπών, είναι διάδοση της είδησης, σχόλιο και κριτική και ουδείς είναι υπεράνω! Φυσικά και ο ΑΝΤ1 θα μετανιώσει μόλις καταλάβει πως ο μόνος που βλάπτεται είναι ο ίδιος, ειδικά στον τομέα διαφήμισης του αλλά και υλικού των συνεργατών του.
Φυσικά και οι τηλεθεάσεις μεταξύ μας, είναι σχετικές, μιας και μια εκπομπής που παίζει μετά τις 24.00 ανεβάζει νούμερα γιατί κλείνουν οι δεκτές, ενώ μια επιτυχία σα το πρωινό του ΑΝΤ1, αφορά σε λίγο αριθμητικά κοινό, μιας και ελάχιστοι βλέπουν τηλεόραση εκείνη την ώρα και σίγουρα όχι αγοραστικό κοινό. Η καραμέλα της τηλεθέασης λοιπόν, είναι μούφα και αυτό δε είναι πια μεταξύ κατεργαρέων, αλλά κοινό μυστικό. Το ότι ο ΑΝΤ1, έπαθε έπαρση, γιατί αισθάνθηκε πως με το Mega εκτός παιχνιδιού είναι κυρίαρχος, θα το δει ως λάθος μπροστά του. Και όπως να χει και για τον Τερλέγκα σε ομοφοβικό παραλήρημα στου Γρηγόρη θα μιλάμε και θα κρίνουμε και για τις συζητήσεις περί κρεβατιών και πατρότητας παιδιών στο πρωινό. Όσες απαγορεύσεις κι αν κάνουν.
SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS