Δεν θα γράψουμε ψέματα. Για τις μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού της επιχείρησης Mastos ενδιαφερθήκαμε όταν είδαμε στο περίπτερο της Food Expo 2017 τη δημιουργό τους, την πολύ όμορφη Γεωργία Ουλή. Με σπουδές στον τομέα της Διατροφής και Διαιτολογίας στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, η Γεωργία, γεννημένη στην Πρόσυμνα, 14 περίπου χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Άργους, ξεκίνησε το Φθινόπωρο του 2013 μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση με γλυκά του κουταλιού και σπιτικές μαρμελάδες, ακολουθώντας παραδοσιακές συνταγές και πρώτες ύλες από εποχιακά, φρέσκα φρούτα χωρίς την προσθήκη συντηρητικών. Πρόκειται για μία γκάμα κοντά στα 30 προϊόντα, σε μια ιδιαίτερα θελκτική και πολύ όμορφη γυάλινη συσκευασία, η οποία σε βάζει πολύ εύκολα στη διαδικασία τού να θέλεις να δοκιμάσεις.
Η Γεωργία, μεγαλωμένη στην περιοχή, έχει καταφέρει κυρίως μέσα από δικές της ενέργειες αλλά και μέσω του διαδικτύου και των social media, να κάνει γνωστά τα προϊόντα της, που περιλαμβάνουν από τις πολύ συνηθισμένες -αλλά και περιζήτητες- μαρμελάδες από βερικόκο, σύκο, μήλο, φράουλα και πορτοκάλι μέχρι τις πιο ασυνήθιστες -επίσης όμως πεντανόστιμες- με άγριο συκαλάκι, λεμόνι, μύρτιλο, περγαμόντο, σμέουρο και σύκο-δαμάσκηνο. Σε αυτά, προστίθενται περίπου 20 διαφορετικά γλυκά του κουταλιού που περιλαμβάνουν από τα πολύ διαδεδομένα κεράσια, κυδώνια, μελιτζανάκια, περγαμόντα και φράουλες έως τα πολύ ιδιαίτερα με καρπούζι, σουλτανίνα, μήλο, λεμόνι, κάστανο και καρυδάκι.
Η έδρα της Mastos βρίσκεται στην Πρόσυμνα και η επιχείρηση χρησιμοποιεί κατά 90% πρώτες ύλες από την περίφημη αργολική πεδιάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την ίδια την Γεωργία, «Έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να μπορούμε να επισκεφθούμε τα χωράφια ανά πάσα στιγμή και όχι μόνο την ώρα της συγκομιδής, έχοντας συνεχώς τον έλεγχο της ποιότητας των καρπών. Επιπλέον, η έδρα μας απέχει μόλις 120 χιλιόμετρα από την Αθήνα και τον Πειραιά, γεγονός που βοηθά στην γρήγορη και εύκολη προμήθεια του εργαστηρίου με τα απαραίτητα είδη παραγωγής και συσκευασίας αλλά και την εύκολη προώθηση των προϊόντων μας στην αγορά της Αθήνας».
Στην πολύ καλή ιστοσελίδα της, η Γεωργία δίνει αρκετές πληροφορίες για τα προϊόντα αλλά και για την επιχείρηση της: «Γεμάτη εφόδια και παιδικές αναμνήσεις που αναβλύζουν αρώματα, πήρα την απόφαση μαζί με την οικογένειά μου να δημιουργήσουμε την επιχείρηση Mastos Με τη μητέρα μου Κυριακή, η οποία είναι ο ιθύνων νους και η ψυχή του εργαστηρίου, φτιάχνουμε με μεράκι όλες αυτές τις γλυκές λιχουδιές κρυμμένες μέσα σε βαζάκια. Βαζάκια που αιχμαλωτίζουν προϊόντα της ελληνικής γης, συνδυασμένα με αγάπη και φαντασία. Η επεξεργασία γίνεται στην υπερσύγχρονη ιδιόκτητη μονάδα αμέσως μετα τη συγκομιδή με μεγάλη προσοχή και συνέπεια. Τα προϊόντα μας είναι φυσικά καθώς δεν περιέχουν καμία χημική ουσία, κανένα βελτιωτικό, πηκτικό ή συντηρητικό. Όλα τα παραπάνω δίνουν στα προϊόντα μας το μοναδικό χρώμα, άρωμα και γεύση που τα χαρακτηρίζει. >Και όλα είναι αποτέλεσμα αγάπης για τα ωραία υλικά κι έχουν μια ιστορία από πίσω. Και την ξαναζώ την ιστορία του καθενός κάθε φορά που το ξαναμυρίζω την ώρα που φτιάχνεται».