42.grRead ThisΕΡΤ: «Οι σταθμοί κλείνουν γιατί οι ιδιοκτήτες τους δεν αγόρασαν τηλεοπτικές άδειες»

ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΟΛΚΑ

ΕΡΤ: «Οι σταθμοί κλείνουν γιατί οι ιδιοκτήτες τους δεν αγόρασαν τηλεοπτικές άδειες»

Απαξιωμένη απ το κοινό, με κοντά στο μηδέν νούμερα, αδυνατεί να πάψει να είναι το κυβερνητικό φερέφωνο της κάθε εξουσίας...

Είναι να κλαις, να γελάς κακαριστά, να τα κάνεις και τα δυο, ή πρωί πρωί να γεμίζει ένα νεροπότηρο τσίπουρο μπας και μεθυσμένα είναι το παράλογο είναι πιο ανεκτό! Η ΕΡΤ που όλοι αγαπήσαμε –λέμε τώρα!- που δεκαετίες ζωής τώρα την βλέπουμε να λειτούργει ως γραφείο τύπου της κάθε κυβέρνησης, που δεν κάνει σειρές σπουδαίες, κανένα Νησί και κανένα Παρά Πέντε, που δεν παίζει ντοκιμαντέρ σαν του ΟΤΕ History, σπουδαία και γεμάτα Ελλάδα, που δεν φιλοξένει όλες τις απόψεις και που όλοι οι δημοσιογράφοι δεν πέρασαν για λίγο έστω από τον εθνικό φορέα τηλεόραση εις το όνομα της πολυφωνίας και της δημιουργικότητας, αλλά οι διορισμένοι από τις έκαστους κυβερνήσεις μονοπωλούν την ενημέρωση και τον πολιτισμό, αυτή η ΕΡΤ συνεχίζει να μας θυμίζει πως τίποτα δεν αλλάζει και να μην ανησυχούμε!

Γράφει η Αλεξάνδρα Τσόλκα

Απαξιωμένη απ το κοινό, με κοντά στο μηδέν νούμερα, αδυνατεί να πάψει να είναι το κυβερνητικό φερέφωνο της κάθε εξουσίας, ήτοι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και πρόσφατα ΣΥΡΙΖΑ! Οι κομματικές ταυτότητες ήταν πάντα το διαβατήριο παραμονής στην μεγίστη ΕΡΤ που πληρώνοντας κόσμος ενώ δε πατούσε ποτέ, που κάποια κορόιδα έβγαζαν τη δουλειά για όλους και που όποιος δουλευε πολύ «χάλαγε τη πιάτσα». Για να μη κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, που όλοι καλά γνωριζόμαστε, οι δημόσιοι και ιδιωτικοί, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και το να μας βάζουν απέναντι είναι πάντα εκ του πονηρού, αλλά σε φάση που οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά κανάλια ζουν μαύρες ώρες, μια στάση σοβαρή και όχι σοβαροφανής θα βοήθαγε για την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία όλου αυτού του δημόσιου επαγγέλματος και θα μας τιμούσε όλους. «Οι σταθμοί κλείνουν γιατί οι ιδιοκτήτες τους δεν αγόρασαν τηλεοπτικές άδειες» έγραφε ο τίτλος στην εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης. Στο facebook διαβάζω την ανάρτηση της Κατερίνας Σερέτη και απλά χάνω τα λόγια μου! Λίγο πριν ο κύριος Πρωθυπουργός έχει πει στην Θεσσαλονίκη:
«Ενδιαφερόμαστε για τις θέσεις εργασίας σας όπως ενδιαφερόμασταν και για τις 2.000 από τις 4.000 που υπήρχαν στο χώρο των ΜΜΕ το 2008. Για αυτούς τους 2.000 εργαζόμενους δεν έκλαψε κανείς, δεν είχαν μάνα αυτοί. Τώρα κάποιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν έκλαψε κανείς. Τα 8 μέσα πανελλαδικής εμβέλειας δεν είδα να κάνουν καμία μεγάλη κινητοποίηση όπως σωστά κάνουν τώρα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ». Και δεν είναι έτσι φυσικά. Γιατί για τους συναδέλφους μας στην ΕΡΤ μαζευτήκαμε για πόσες μέρες όλοι κάνοντας κλοιό προστασίας και αποφασιστικότητας γύρω απ το κτήριο της Αγίας Παρασκευής. Γράψαμε. Μιλήσαμε.
Πόσο μελάνι χύθηκε για το φασιστικό μαύρο, μες στα μεσάνυχτα της τηλεόρασης; Και πόσο τους συμπαραστάθηκαν και τα κόμματα με το δικό σας εξάγγελο με ρομφαία πύρινης αλληλεγγύης στο πλευρό τους; Φυσικά και ο χώρος μας ο γεμάτος ανασφάλεια, ανεργία, ταλαιπωρία, απαξία ως «αλήτες – ρουμάνοι – δημοσιογράφοι», με όποιες δικές μας ευθύνες, κύριε πρωθυπουργέ έχει από το 2008, ανέργους και εξαφανισμένες δουλειές και σας το λέω ως πληγείσα πανταχόθεν που ακόμα παλεύει. Για μας δεν είναι το πρόβλημα «μεταξύ μας», η της ΕΡΤ και οι Ιδιωτικοί, οι πριν το 2008 και οι τωρινοί. «Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα, αλλά το δικό σας δεν είναι σημαντικότερο από το πρόβλημα άλλων εργαζομένων» είπατε κύριε Πρωθυπουργέ, «όπως δεν είναι σημαντικότερο και από τους 700 εργαζόμενους του ΑΛΤΕΡ που έκλεισε ή των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας».
Ξέρετε, μη το κάνετε αυτό, να μας στρέφεται τον έναν απέναντι στο άλλον, γιατί τη συμπαράσταση μας στην ΕΡΤ, το τι κάνετε με αυτήν, τους δικούς μας αποκλεισμούς, για όλους όσοι δεν έχουμε κομματικά μπιλιετάκια, τις αποζημιώσεις που οι συνάδελφοι πήραν ενώ ανέκτησαν πίσω και τις θέσεις τους, εμείς του ΑΛΤΕΡ, τα παιδιά της Ελευθεροτυπίας δεν τα είδαμε! Και γνωρίζουμε πως το πρόβλημα μας δεν είναι εμείς και αυτοί, οι συνάδελφοι που βάζουν τους τίτλους «Οι σταθμοί κλείνουν γιατί οι ιδιοκτήτες τους δεν αγόρασαν τηλεοπτικές άδειες», αλλά εμείς και οι εξουσίες στην οποίες ως δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, είμαστε απέναντι. Και εσείς είστε εξουσία! Τι να κάνουμε τώρα! Εν γνώση σας και με επιλογή σας, για άλλη μια φορά, σας κοιτάζουμε και βλέπουμε και έναν εξουσιαστή που μας έκλεισε τα σπίτια μας στο όνομα του ξεκαθαρίσματος των λογαριασμών μας με τα αφεντικά! Που τώρα πια αυτοί είναι και οι από θέση σύμμαχοι σας. Και εμάς να μας ξεχάσατε. Ραντεβού στα καναλάδικα, στα αλήθεια…

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS