42.grRead ThisΆλλο εννοούσε, ξανά, ο Λιάγκας, αλλά όχι και μήνυση!

Γράφει η Αλεξάνδρα Τσόλκα

Άλλο εννοούσε, ξανά, ο Λιάγκας, αλλά όχι και μήνυση!

Κυρία Νέγκα μου, μη σας μπει καμία ιδέα, διότι έχω ήδη μια μήνυση από κορυφαία τραγωδό της θεατρικής σκηνής...

Ο Γιώργος Λιάγκας είναι γνωστό πως είναι αμετροεπής στον λόγο του και βαρύδουπος στην κριτική του, αν και δε δέχεται αντίστοιχα την ίδια. Εκ των υστέρων δηλώνει πάντα πως άλλο εννοούσε, ή πως έκανε πλάκα, ή πως όλοι δεν καταλάβαμε καλά. Συνέβηκε έτσι, σε περιστατικά με τον Παναθηναϊκό, με την Σπυροπούλου, με τον Σεργουλόπουλο, με την Φωτεινή Δάρρα και πάει λέγοντας.

Γράφει η Αλεξάνδρα Τσόλκα

Στη ραδιοφωνική του εκπομπή, ίσως γιατί δεν υπήρχαν οι μεγάλες ομάδες της τηλεόρασης που εργάζονται προλαβαίνοντας κακοτοπιές είναι πιο ελεύθερος από ποτέ στον λόγο. Σε πρόσφατη εκπομπή τα έβαλε με τις «τηλεκριτικούς» του Σαββατοκύριακου που «είναι άθλιες» και τολμούν να μη τους αρέσει τόσο η παρουσίαση του σε σόου, όσο και τα κοστούμια του, τα κατά γενική ομολογία, φρικαλέα επάνω του! Κατά τα άλλα δήλωσε βαρύγδουπα πως οι «τηλεκριτικοί του Σαββατοκύριακου δε ντρέπονται να κρίνουν συνάδελφους τους δημοσιογράφους»; (σ.σ: όχι!).

Παρά την συναδελφική του ευαισθησία έκρινε και εκείνος, όχι ως τηλεκριτικός φυσικά, δημοσιογράφους και συγκεκριμένα είπε: «Αυτός ο Περρής, ο οποίος έχει βρίσει το σύμπαν, δεν ντρέπεται για την εκπομπή που έκανε; Με όλη την αγάπη το λέω. […] Αυτή η εκπομπή η αθλία… Άντε κι ο Περρής έχει ένα χιούμορ. Τα βιντεάκια πιο παλιακά πεθαίνεις. Ο ίδιος έχει ένα χιούμορ… η άλλη η Νέγκα η νεκροφιλόοοο… γιατί δεν της βάζουν ένα φέρετρο να κάνει εκπομπή να τελειώνει η φασαρία; Και η Άννα Μαρία Βέλλη δεν καταλαβαίνω γιατί να περπατάει στο τραπέζι, είναι λίγο αγενές αυτό. Τέλοσπάντων δεν πήγαν και καλά στα νούμερα, δεν τους βλέπω να μακροημερεύουν». Για αυτό το απόσπασμα η Αθηναϊς Νέγκα προχώρησε σε μήνυση και κινήθηκε αυτόφωρη διαδικασία για τον Λιάγκα! Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής δεν βρέθηκε ώστε να συλληφθεί.

Ο συνήγορος του Γιώργου Λιάγκα, σε τηλεοπτική του εκπομπή ανέφερε παρ όλα αυτά: «Χθες το βράδυ μιλήσαμε, ήταν εκτός Αθηνών -νομίζω και σήμερα θα είναι εκτός Αθηνών. Τον ενημέρωσα για τη μήνυση που έχει κατατεθεί από την κ. Νέγκα και εξεπλάγην. Δεν το περίμενε. Μου λέει «εγώ δεν έχω καμία διάθεση ούτε να θίξω την τιμή και την υπόληψη της κ. Νέγκα, ούτε να την προσβάλλω. Ό,τι ελέχθη, ήταν σε κλίμα αστειότατος και είμαι στη διάθεσή της να επανορθώσω, να κάνω μια επανορθωτική δήλωση αν νιώθει ότι επλήγη».

Καλά τώρα, κυρ Λιάγκα μου, καινούργιο συκώτι δε βάλαμε διότι είπατε την συνάδελφο σας «νεκρόφιλο» και να «βγαίνει από φέρετρο», ούτε πως η εκπομπή είναι «αθλία», ούτε πως τα βίντεο είναι «παλιακά», ούτε πως η εκπομπή δεν θα «μαροημηεύεσει» γιατί αυτά θίγουν τις δουλειές των ανθρώπων και μειώνουν το κόπο τους, το οποίο οφείλουμε να σεβόμαστε σύμφωνα και με τα δικά σας λόγια! Πλην όμως και η κυρία Νέγκα, τόσα σοβαρά πήρε μια ραδιοφωνική εκπομπή που ελάχιστοι ακούν και τα λεγόμενα του Γιώργου Λιάγκα, ώστε να ζητά την σύλληψη ενός πατέρα, εργαζομένου, ανθρώπου που αντιμετωπίζει σχετικά ζόρια με την ίδια σε κοινό χώρο. ΟΚ! Είπαμε με τις μηνύσεις, αλλά απασχολούμε την δικαιοσύνη με πράγματα πολύ εσωτερικής κατανάλωσης δικής μας.

Δικαίωμα του καθενός μας να αισθάνεται θιγόμενος και να καταφεύγει στη δικαιοσύνη, ειδικά αν διαθέτει χρήματα για να κινήσει αυτή την τόσο δαπανηρή διαδικασία του δικαίου στη χώρα και να καταβάλει αμοιβές και παράβολα, αλλά στο μεταξύ μας, θα μας παίρνει και το κοινό, οι συμπολίτες μας με τα χιλιάδες προβλήματα, στο ψιλό σε λίγο. Θυμόμαστε συχνά, επίσης στο χώρο, την φράση του Γεωργίου Παπανδρέου, που κάποτε στην Βουλή του διαμήνυσαν για κάποια σφοδρή κριτική συναδέλφου του.

«Ποιος το είπε;» ρώτησε. «Ο Τάδε» του απάντησαν. «Ε, αφού το είπε αυτός δεν έχει σημασία»! Δηλαδή θίγεσαι αν υπολογίζεις και πολύ τη γνώμη κάποιου, αλλά δε το χαμε η κυρία Νέγκα να ναι τόσο πολύ θαυμάστρια του Λιάγκα, που ως άλλου Κομφούκιου, ο λόγος του είναι ιερός! Ειδικά όταν και η ίδια, κάνει την συγκεκριμένη δουλειά του σχολιασμού στην εκπομπή που συμπαρουσιάζει! Παρ εκτός κι αν στο από πίσω κείμενο θέλουμε μόνο το ντόρο, ως διαφήμισή για εαυτούς και προϊόντα! Τότε έχει καλώς! Δε ξέρω αν έχει και ηθικώς, αλλά νόμιμα να είναι όλα και πάμε παρακάτω!

Σ.σ: Κυρία Νέγκα μου, μη σας μπει καμία ιδέα, διότι έχω ήδη μια μήνυση από κορυφαία τραγωδό της θεατρικής σκηνής του τόπου και σε περίπτωση που περάσει τίποτα δικαστικό από το νου σας, να μου πείτε σε ποια φυλακή να πάω να παραδοθώ μόνη μου, με δεδομένο πως 20 ευρώ για τη βενζίνη διαθέτω μόνο!

Σ.σ. 2: Πως θα έπαιρνα και τα μέρη του Λιάγκα -κατά κάποιον τρόπο, όχι εντελώς!- ποιος να μου το λέγε ως τηλεκριτικό του Σαββατοκύριακου!

Σ.σ. 3: Δεν υπάρχει θέρμανση σε ένα χειμώνα που δε λέει να τελειώσει, χρήματα για φαγητό, άνθρωποι ζουν ψάχνοντας στα σκουπίδια, η Αθήνα έχει γίνει η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των αστέγων, όλοι είναι άνεργοι, οι συνάδελφοι που κόπτεται ο κυρ Λιάγκας, είναι ή απλήρωτοι ή εντελώς χωρίς δουλειές και εμείς σηκώνουμε ανένδοτο αγώνα ο ένας ενάντια στον άλλον, γιατί δε μας αρέσει η κριτική για την εκπομπή που έχουμε τη τύχη, ακόμα, να συμμετέχουμε!

Βρε, όχι αντιπαθείς γινόμαστε, αλλά σας το λέω, σε λίγο θα μας παίρνει ο κόσμος με τις πέτρες, φωνάζοντας «ουουααααα από κει» όπου μας πετυχαίνει! Και προς Θεού το τελευταίο δεν είναι παρακίνηση για επίθεση σε πρόσωπα, αλλά γλαφυρή παρομοίωση, με σέβας πάντα στην κυρία Νέγκα, τους δικηγόρους, τον κύριο Λιάγκα, τη δικαιοσύνη και την ίδια την τυφλή θεότητα με το μπακάλικο ζύγι! Τους τιμώ όλους. Εχω σέβας! Και δικηγόρους τα ξαδέλφια μου, που δε πληρώνω και στα οικογενειακά τραπέζια θα μου κόψουν και το «γεια βρε τι γινεται;»…

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS