42.grNews DeskΣτο ίδρυμα ξανά η Τριανταφύλλη

Οικογενειακό δράμα σε εξέλιξη

Στο ίδρυμα ξανά η Τριανταφύλλη

- Μπουτεράκου: «Στήθηκε πλεκτάνη για να με κλείσουν στο ψυχιατρείο»... - «Θέλω μόνο να συνεργαστεί να πάμε πίσω στο Δρομοκαΐτειο» έκανε έκκληση ο πατέρας της

Στο Δρομοκαΐτειο μεταφέρθηκε μετά τον εντοπισμό της από την αστυνομία, πριν από λίγο, η ηθοποιός Τριανταφύλλη Μπουτεράκου. Εκεί θα της χορηγηθεί η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Η ηθοποιός είχε εισαχθεί στο Δρομοκαϊτειο μετά από εισαγγελική παραγγελία.

Η Τριανταφύλλη Μπουτεράκου μετά τον εγκλεισμό της στο Δρομοκαΐτειο και την απόδρασή της από αυτό, μίλησε στην «Espresso» κατηγορώντας την οικογένειά της για ό,τι έχει συμβεί: «Είμαι καλά και θα αποκαλυφθεί ότι στήθηκε πλεκτάνη για να με κλείσουν στο ψυχιατρείο, από όπου έφυγα για να σωθώ». Η ηθοποιός κατηγορεί την οικογένειά της για τον εγκλεισμό της στο ψυχιατρικό ίδρυμα και εξομολογείται πως δεν θα διστάσει να κινηθεί νομικά εναντίον τους.

«Παίζεται η ζωή μου και είμαι αμείλικτη. Όταν θα έχουμε τη δικογραφία με τον δικηγόρο μου και την ανάκληση της εισαγγελικής εντολής για τον εγκλεισμό μου, θα στραφώ εναντίον παντός υπευθύνου που συνετέλεσε με ανελέητο τρόπο να οδηγηθώ στο ψυχιατρείο. Με κατηγόρησαν με οργανωμένο σχέδιο ότι έκλεψα το αυτοκίνητο του πατέρα και του αδελφού μου για να με βγάλουν τρελή…» είπε η Τριανταφύλλη Μπουτεράκου και πρόσθεσε πως με τους γονείς της τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές, με αποτέλεσμα να αναγκαστεό να φύγει από το πατρικό της και να μετακομίσει για κάποιο χρονικό διάστημα στη Μύκονο.

Όπως αναφέρει η ηθοποιός, οι αστυνομικοί τη συνέλαβαν στη Σπάρτη, όπου είχε πάει με τη μητέρα της για λίγες μέρες, όπως η ίδια λέει. Την ίδια στιγμή, όμως, ο πατέρας της ισχυρίζεται πως η κόρη του αντιμετωπίζει σοβαρό προβλήματα και πως οι δυο γυναίκες ξεκίνησαν να πάνε για ψώνια στους Αγίους Ανάργυρους και βρέθηκαν στη Σπάρτη. «Με συνέλαβαν ως κλέφτρα του οχήματος ενώ έφευγα από τη Σπάρτη, όπου πέρασα ένα διήμερο με τη μητέρα μου. Με πήγαν στο τοπικό τμήμα, με ανέκριναν για τέσσερις ώρες και κάποιοι, προφανώς οι γονείς μου, ψευδομαρτύρησαν ότι είμαι τρελή για να βγει εισαγγελική εντολή και να οδηγηθώ σιδηροδέσμια στο Δρομοκαΐτειο».

bouterakou-triantafili

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Espresso, με τον πατέρα της Γιώργο Μπουτεράκο, για ακόμη μία φορά επανέλαβε πως η κόρη του αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και εκείνος θέλει μόνο το καλό της. «Υπάρχει πρόβλημα. Θέλω μόνο να συνεργαστεί να πάμε πίσω στο Δρομοκαΐτειο για να μη δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα και να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Δεν θέλω τίποτα άλλο. Μόνο για την υγεία της ενδιαφέρομαι. Πρέπει να βρούμε τρόπο να γίνει καλά..» δήλωσε αγωνιώντας.

Θορυβημένος για την κατάσταση της Τριανταφυλλιάς αλλά και για τις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει στον ψυχισμό της η μη λήψη της φαρμακευτικής αγωγής που της έχει χορηγηθεί από ψυχιάτρους, δηλώνει και ο ίδιος ο κ. Δημήτριος Σούρας: «Ο πατέρας της Τριανταφυλλιάς μου έχει αφηγηθεί όλο το ιστορικό της και κατά την άποψή μου η κοπέλα είναι εδώ και χρόνια άρρωστη. Στο Δρομοκαΐτειο μπήκε ύστερα από εισαγγελική εντολή πράγμα που σημαίνει ότι είχε εξεταστεί από συναδέλφους και είχε διαπιστωθεί ότι είναι ασθενής.

bouterakou-triantafili_

Υπάρχει επίσης και ένα ένταλμα σύλληψης για ψυχιατρείο. Δεν βγαίνουν έτσι απλά οι εισαγγελικές εντολές και τα εντάλματα σύλληψης», λέει ο κ. Σούρας και συνεχίζει: «Ό,τι κάνει σήμερα το κάνει μέσα στην αρρώστια της και κρίνεται κάτι παραπάνω από επιτακτικό να επιστρέψει και να συνεχίσει την αγωγή της. Πολλές φορές η αρρώστια ξεγελά. Ο ασθενής για λίγο χρονικό διάστημα μπορεί να αποκτήσει μία “φυσιολογική” συμπεριφορά η οποία όμως ανατρέπεται άμεσα και τότε ανάλογα με την υφή της ασθένειας μπορεί να γίνει επικίνδυνος τόσο για τους άλλους όσο και για τον εαυτό του.

Οι ασθενείς κατά τη διάρκεια της αρρώστιας δεν μιλάνε με την λογική ή με τη συνείδηση. Άρα τη συγκεκριμένη στιγμή τα λεγόμενα τους είναι αποκυήματα της ασθένειας τους. Επιπλέον, είναι δυνατόν συνάδελφοι με τόση γνώση και με τόση πείρα να κρατούσαν στο ψυχιατρείο έναν άνθρωπο ψυχικά υγιή; Αυτή τη στιγμή μιλάω εξ ονόματος του πατέρα για να προλάβουμε το χειρότερο και δεν σας κρύβω ότι φοβάμαι πολύ…».

SHARE
MORE NEWS DESK