Ο πολύ γνωστός σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης έβγαλε το Χαρούπι από την αφάνεια και ανέδειξε τόσο τη μοναδική γεύση του, όσο και την θρεπτική του αξία, πλούσιο σε ασβέστιο, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και ενέργεια. Είναι αυτό που οι ξένοι ονομάζουν super food. Χρησιμοποιεί από χρόνια το χαρούπι σε πίτες, ψωμί, γλυκά και άλλες συνταγές και τώρα που αυτό έγινε τάση, ο σεφ πατεντάρισε τη δική του μοναδική χαρουποσουβλακόπιτα, που τυλίγει μέσα τις γεύσεις που αγάπησε από παιδί αλλά και γεύσεις από τα ταξίδια του.
Από τη Χαρουπιά, που θα αρχίσει τις παραδόσεις της στις 21 Φεβρουαρίου από το Χαϊδάρι και τις κοντινές του περιοχές στο Χαϊδάρι και στο Αιγάλεω, θα μπορεί να παραγγείλει κανείς διάφορες κοσμογυρισμένες χαρουπένιες πίτες ψημένες, χωρίς λάδι, στο σάτσι (ένα θερμαινόμενο, καμπυλωτό, συνήθως μεταλλικό σκεύος για το ψήσιμο φύλλων).
Η χαρουποσουβλακόπιτα «Συρίας» θα έχει φαλάφελ, ταμπουλέ, αρωματικό γιαούρτι με ταχίνι, μαρούλι και ντομάτα, μια άλλη, εμπνευσμένη από το Μεξικό, χοιρινή πανσέτα, σάλτσα ντομάτας, πιπεριά, καλαμπόκι, μαρούλι και λιωμένο τυρί, μια τρίτη, ονόματι «Ντουμπάι», μαριναρισμένο κοτόπουλο και σάλτσα γιαουρτιού με τζίντζερ και λάιμ.
Τα Σαββατοκύριακα θα προστίθενται και πίτες χαρουπιού γεμιστές με κοκορέτσι που, όπως μου λέει ο σεφ, θα το ψήνει πάνω σε κλαδιά σχίνου στο φούρνο, ενώ το μενού θα εμπλουτιστεί σταδιακά και με άλλους συνδυασμούς ‒ σκέφτεται, λόγου χάρη, ένα ινδικό κοτόπουλο με κάρι κι ένα «σμυρναίικο», με αρνίσιο κιμά με κουκουνάρι. Ακόμα κι όταν εμπνέονται από γεύσεις του κόσμου, τα υλικά τους θα είναι αποκλειστικά ελληνικά.
Είτε μέσω του σάιτ, είτε τηλεφωνικά, θα μπορεί κανείς να παραγγείλει επίσης και το διάσημο χαρουπόψωμο του Γιάννη Μπαξεβάνη, αλλά και μια σειρά από προϊόντα που θα έρχονται από το Συνεταιρισμό Γυναικών της Κριτσάς, όπως ντάκους, χορτοπιτάκια, μυζηθροπιτάκια και τις χαρακτηριστικές στο Λασίθι νεράτες μυζηθρόπιτες. Με το άγγιγμα του χαρουπιού και αυτά.
Χαρουπιά Παραγγελίες μέσω τoυ charoupia.baxevanis.com και στο τηλ. 2105311616.