42.grFashion BookΣτο μαγικό Κάστρο των Ταρώ του Dior

Dior’s Spring/Summer 2021 Haute Couture

Στο μαγικό Κάστρο των Ταρώ του Dior

Πολυτελή, χρυσά φορέματα με ζωδιακά σύμβολα και άλλες δημιουργίες με μυστικιστικά και απόκρυφα σχέδια [ΕΙΚΟΝΕΣ+VIDEO]

Πολυτελή, χρυσά φορέματα με ζωδιακά σύμβολα και άλλες δημιουργίες με μυστικιστικά και απόκρυφα σχέδια εμπνευσμένα από τη φιλοσοφία των Ταρώ πρωταγωνιστούν στην καινούργια συλλογή του οίκου Dior. Για την συλλογή Spring/Summer 2021 Haute Couture με τίτλο «Le Château du Tarot» (Το Κάστρο των Ταρώ), ο διάσημος οίκος μόδας παρουσίασε αιθέριες δημιουργίες με έμπνευση από ζωδιακά σύμβολα και τις κάρτες Ταρώ Visconti – Sforza, μια έκδοση του 15ου αιώνα από το Μιλάνο αλλά και μια από τις παλαιότερες που διασώζονται. Η συλλογή, που αποκαλύφθηκε στην Haute Couture Week του Παρισιού, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φορέματα από οργάντζα με αναφορές στον Παλαιό Κόσμο και παντελόνια από πολυτελή υφάσματα με χειροποίητα κεντήματα.

Η Maria Grazia Chiuri, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Dior, άντλησε καλλιέργησε την περιέργειά της για τις κάρτες Ταρώ, που πιστεύεται ότι προσφέρουν κάθαρση και «ξεκλειδώνουν το άγνωστο». Η επιθυμία για επίλογο ανέκαθεν υπήρξε κοινό αίσθημα, αλλά έγινε ακόμη εντονότερη στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Το όμορφο για μένα, αναφορικά με τα Ταρώ, είναι πως όταν βρισκόμαστε σε μια δύσκολη στιγμή, κάτι μαγικό μπορεί να μας βοηθήσει, να μας βοηθήσει να σκεφτούμε καλύτερα. Πάει πολύς καιρός που όλοι μένουμε μόνοι μας. Σκέφτεσαι ακόμη περισσότερο πολλές πλευρές του εαυτού και της ζωής σου. Αυτό πιστεύω: η χρονιά αυτή μάς άλλαξε πολύ», λέει η Maria Grazia Chiuri στο περιοδικό Vogue.

Η Maria Grazia Chiuri αποκαλύπτει πως ο ίδιος ο Christian Dior είχε αναζητήσει κατευθύνσεις μέσα από τις κάρτες Ταρώ. Ανήσυχος για την εξαφάνιση της αδερφής του, Catherine, που χάθηκε στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε συνδυασμό με πληροφορίες πως βρέθηκε στη Γαλλική Αντίσταση, ο Christian Dior στράφηκε στα Ταρώ για πιθανές απαντήσεις. «Νομίζω πως ανησυχούσε πολύ, αναζητώντας να βρει ελπίδα σε μερικά σημάδια», εξήγησε.

Στο βίντεο του «Le Château du Tarot», σε σκηνοθεσία by Matteo Garrone, πρωταγωνιστεί ένα κορίτσι που ψάχνει βοήθεια μέσα από τις κάρτες Ταρώ για να βρει τον δρόμο της προς την ανακάλυψη του εαυτού της και τελικά βρίσκεται σε ένα μεγαλοπρεπές κάστρο όπου συναντά κάθε φιγούρα των Ταρώ.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

SHARE

Περισσότερα

MORE FASHION BOOK