42.grNews DeskΝησί Αγ. Παντελεήμων: ‎€4.000.000 για τον ιδιωτικό παράδεισο των Οινουσσών

Απαράμιλλη ομορφιά

Νησί Αγ. Παντελεήμων: ‎€4.000.000 για τον ιδιωτικό παράδεισο των Οινουσσών

Συνολικού εμβαδού 40 περίπου στρεμμάτων με δυνατότητα ανάπτυξης έως 200 τετραγωνικών [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Οινούσσες! Ένας μαγικός τόπος στο απίθανα γαλάζιο του Αιγαίου, μία συστάδα νησιών του Βορείου Αιγαίου, μεταξύ Χίου και παραλίων της Μικράς Ασίας και της χερσονήσου της Ερυθραίας, αποτελούμενη από ένα κατοικημένο νησί και οκτώ μικρότερα.
Πρόκειται για νησιά που φημίζονται για τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά τους, με μεγάλη ιστορία και που προσφέρουν για τουλάχιστον 6 μήνες το χρόνο, από το ξεκίνημα της Άνοιξης ως το τέλος του Φθινοπώρου, ιδανικές διακοπές για όσους αναζητούν την ηρεμία, τη χαλάρωση, το καλό φαγητό, το εξαιρετικό κρασί, την εξερεύνηση και την πεζοπορία σε έναν τόπο που δεν είχαν φανταστεί ότι υπάρχει.

Οι Οινούσσες, τα τελευταία χρόνια, έχουν μπει δειλά στο καράβι της τουριστικής ανάπτυξης, ωστόσο ο ρυθμός της παραμένει ήπιος, χωρίς να θολώνει τις μαγικές εικόνες Αιγαίου που προσφέρουν, ενώ και οι ντόπιοι, που το χειμώνα μετά βίας δεν ξεπερνούν τους 900, πολύ από τους οποίους είναι μέλη σπουδαίων ναυτικών οικογενειών που έχουν οργώσει για χρόνια τους ωκεανούς, υποδέχονται με θέρμη κάθε νέα κίνηση που θα βοηθούσε στην ανάπτυξη του τόπου τους.

Στις Οινούσες, που ανήκουν στο νομό και την περιφερειακή ενότητα Χίου, στο μεγάλο νησί του συμπλέγματος και στην είσοδο ακριβώς του γραφικού λιμανιού όπου στέκεται για χρόνια αγέρωχη η Οινουσσιώτισσα, μια χάλκινη γοργόνα με στέμμα και ιστιοφόρο στο αριστερό χέρι, η εταιρεία real estate Κτηματοεμπορική έχει αναλάβει την πώληση του νησιού Αγ. Παντελεήμων, ενός πραγματικού παράδεισου παρθένας αιγαιοπελαγίτικης φύσης και κρυστάλλινων νερών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νησί, που βρίσκεται μερικά μόλις μέτρα από τη μεγάλη Οινούσσα και που η επικοινωνία μεταξύ τους γίνεται μέσω μικρών σκαφών, σε απόλυτα προστατευμένα νερά, είναι συνολικού εμβαδού 40 περίπου στρεμμάτων με δυνατότητα ανάπτυξης έως 200 τετραγωνικών. Μάλιστα, όπως τονίζει η Κτηματοεμπορική, «όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά είναι σε ισχύ, καθώς και για την ανάπτυξη του νησιού περιλαμβάνεται η άδεια από το δασικό τμήμα μαζί με τους τίτλους κατοχής και όλα τα απαραίτητα έγγραφα».

Ο Άγιος Παντελεήμων είναι καλυμμένος με άφθονη βλάστηση και περιτριγυρισμένος από κρυστάλλινα νερά, ενώ η πολύ μικρή απόσταση του από το λιμάνι των Οινουσσών το καθιστά μία πραγματικά μεγάλη ευκαιρία επένδυσης για επιχειρηματίες που αναζητούν ιδιωτικούς παραδείσους στο Αιγαίο. Μία μικρή μαρίνα εξυπηρετεί ήδη το νησί, που αποτελεί ως σήμερα ένα από τα πλέον πολυφωτογραφημένα φυσικά αξιοθέατα της περιοχής, ενώ παράλληλα υπάρχει ήδη νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και μικροί δρόμοι/μονοπάτια που μπορούν να εξυπηρετήσουν την όποια ανάπτυξη προέλθει με την αγορά του.

Επιπλέον, ο Αγ. Παντελεήμων διαθέτει ελαφρύ, επικλινές έδαφος, ιδανικό για μία ονειρική κατοικία/καταφύγιο για εκείνους που αναζητούν απρόσκοπτη θέα προς το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η τιμή αγοράς του νησιού ξεκινά από τα 4.000.000 ευρώ και για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην Κτηματοεμπορική.

SHARE
MORE NEWS DESK