Έναν πανέμορφο χώρο που θυμίζει Κυκλάδες και που περιλαμβάνει μία εντυπωσιακή πισίνα, η οποία είναι προσομοίωση παραλίας 400 τετραγωνικών μέτρων που παραπέμπει πραγματικά σε ελληνικό νησί, δημιούργησαν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου Alexandros στην Πλατεία Μαβίλη.
Πρόκειται για την «Παραλία Μαβίλη», η οποία προσφέρει μια σειρά ανέσεων στους ένοικους του ξενοδοχείου αλλά και τους επισκέπτες. Στο σκιασμένο, πλακοστρωμένο χώρο κάτω από την βουκαμβίλια, λειτουργεί επίσης η παραδοσιακή ταβέρνα της παραλίας, με τα πετρόκτιστα πεζούλια και την άμμο να δημιουργούν ένα καλαίσθητο, νησιώτικο περιβάλλον που μπορεί κάποιος να απολαύσει το γεύμα ή το δείπνο του, αλλά και το ποτό ή κάποιο από τα πολλά cocktail που διαθέτει το άρτια εξοπλισμένο bar.
«Αυτό ήταν ένα όνειρο του Αλέξανδρου Βασιλικού, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, που σιγά σιγά άρχισε να υλοποιεί και στο μυαλό και στα χαρτιά. Χρειάστηκαν τρία χρόνια δουλειάς, 55 τόνοι άμμο, και πολλές μελέτες στατικότητας του κτιρίου. Έχουμε προσέξει την κάθε λεπτομέρεια, γι’ αυτό και οι εργασίες κράτησαν παραπάνω από το αναμενόμενο, όμως το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό», αναφέρουν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου, για την πρώτη τεχνητή παραλία παγκοσμίως που κατασκευάζεται σε rooftop ξενοδοχείου. Την κατασκευή ανέλαβε ο πολιτικός μηχανικός Θωμάς Μπίνας, την αρχιτεκτονική μελέτη πραγματοποίησε η Τζένη Ζαφείρη, ενώ υπεύθυνη για τη διακόσμηση είναι η interior designer Κασσιανή Καλτεζιώτη.
Όσον αφορά την παραδοσιακή ταβέρνα, περιλαμβάνει όπως είναι φυσικό ελληνικούς μεζέδες και μεσογειακή κουζίνα με αιγαιοπελαγίτικη αύρα. Το μενού επιμελείται ο σεφ Χρήστος Άματος, δημιουργώντας φοβερές ποικιλίες για ούζο, κρασί ή μπύρα, με ψάρια, τυριά και κρέατα. Φυσικά, από τον κατάλογο δεν λείπουν αυθεντικές, ελληνικές, καλοκαιρινές επιλογές, όπως τηγανητός γαύρος, αθερίνα, ή σκουμπρί, ενώ υπάρχουν και πιο «γρήγορα» πιάτα όπως πίτσες, σάντουιτς και μπέργκερ- όλα χειροποίητα.
Μια ειδική κατηγορία είναι τα ζυμαρικά, επίσης φρέσκα και homemade: τορτελίνια γεμιστό με τυρί, σκιουφιχτά Κρήτης με γαρίδες, ταλιατέλες με λαχανικά, φρέσκα σπαγγέτι με μπέικον, κριθαρότο με χαταποδάκι και ούζο, είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που έχουν οι μακαρονάδες.
Τέλος, δεν λείπουν τα σπέσιαλ, όπως φιλέτο σολομού στη σχάρα με σπανάκι, τρυφερές ταλιάτες, σουβλάκι από χοιρινό ψαρονέφρι, κοτόπουλο στήθος με γλυκόξινη σάλτσα, ή οι συνταγές της μαμάς, που εναλλάσονται καθημερινά, αλλά κι ένα μεγάλο ψάρι ημέρας, ανάλογα με το τι υπάρχει στην αγορά.
Τις καθημερινές, η είσοδος είναι είναι στα 35 ευρώ και τα Σαββατοκύριακα στα 45, ενώ αν θέλετε μεγαλύτερη ιδιωτικότητα υπάρχουν τρεις καμπάνες που θυμίζουν μικρά κιόσκια, εξοπλισμένες με ανεμιστήρα οροφής, ιδιωτικό μίνι μπαρ και τηλεόραση. Ο χώρος είναι ιδανικός και για όσους θέλουν να δουλέψουν, καθώς διαθέτει ηλεκτρικές πρίζες, θύρες USB και δωρεάν πρόσβαση στο Internet, ενώ προσφέρεται και για εκδηλώσεις ή εταιρικά events.
Στην τιμή εισόδου συμπεριλαμβάνεται η ξαπλώστρα, μια πετσέτα, ένα μπουκάλι νερό εμφιαλωμένο, ένα αντηλιακό μιας χρήσης κι ένας καφές ή χυμός, ενώ για τις καμπάνες οι τιμές αλλάζουν, ανάλογα με την προσφορά που θα επιλέξετε και τις παροχές που επιθυμείτε. Βέβαια, αν επισκεφτείτε την παραλία το βράδυ –μένει ανοιχτή έως τη μια μετά τα μεσάνυχτα- απλώς για ένα ποτό ή για φαγητό, η είσοδος είναι δωρεάν.
Alexandros Hotel
Mavili Beach
Ώρες λειτουργίας: 10:00- 01:00
Τιμολέοντος Βάσσου 8, Πλατεία Μαβίλη, 2106430464