Και ενώ όλος ο πλανήτης αναμένει με κομμένη την ανάσα την 91η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, τα ΜΜΕ ασχολούνται με τα παραλειπόμενα της μεγάλης βραδιάς για το Χόλυγουντ. Το AFP, το γαλλικό πρακτορείο, έχει κάνει ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ αφιέρωμα για το τι θα ακολουθήσει της τελετής και κυρίως στα εκλεκτά εδέσματα που θα προσφερθούν στα γκλαμουράτα πάρτι που θα ακολουθήσουν. Κυρίως, αναφέρεται στον μυθικό σεφ Βόλφγκανγκ Πουκ που για πολλά χρόνια ασχολείται με τη συγκεκριμένη λαμπερή βραδιά. Διαβάστε το ρεπορτάζ του AFP:
Εντυπωσιακά εδέσματα σε σχήμα βραβείου Όσκαρ, γεμάτα με καπνιστό σολομό και χαβιάρι θα γευτούν οι λαμπεροί καλεσμένοι των Όσκαρ. Παράλλήλα, θα απολαύσουν γαλλική σαμπάνια και θα βυθίσουν τα δόντια τους σε μικροσκοπικά αγαλματίδια Όσκαρ σοκολάτας… Τίποτα δεν είναι αρκετά καλό για την ελίτ του Χόλιγουντ, που θα γευτεί και θα δειπνήσει μετά τα Βραβεία Όσκαρ την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, από τον μεγάλο σεφ Βόλφγκανγκ Πουκ. Ο Πουκ έχει φροντίσει επί δεκαετίες το μυθικό πάρτι που γίνεται αμέσως μετά την λαμπρή τελετή απονομής των Όσκαρ, προετοιμάζοντας αμέτρητα πιάτα για τους 1.500 επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων των νικητών της βραδιάς. «Κάνουμε τα Όσκαρ για 25 χρόνια, πράγμα που είναι πραγματικά εκπληκτικό», δήλωσε ο 69χρονος σεφ στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, κατά τη διάρκεια μιας περιήγησης στην κουζίνα του. «Θυμάμαι την πρώτη φορά που το κάναμε, ήταν στο κέντρο του Λος Αντζελες, στο Shrine Auditorium», πρόσθεσε. «Κατασκευάσαμε την κουζίνα στο χώρο στάθμευσης, προέκυψε άνεμος… ήταν τόσο δύσκολο. Τώρα έχουμε δύο υπερσύγχρονες κουζίνες, γι ’αυτό το κάνουμε πολύ πιο εύκολο».
Το μενού της Κυριακής, όπως είπε, θα περιλαμβάνει μερικά κλασικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των τραγανών flatbreads (6.500 από αυτά) με creme fraiche, καπνιστό σολομό και χαβιάρι. Μεταξύ των άλλων 60 πιάτων στο μενού για αυτό το έτος, θα είναι πικάντικα τηγανητά ορτύκια, κοτόπουλο μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με μαύρη τρούφα, βοδινό κρέας Wagyu και ιταλικά agnolotti (ένα είδος ραβιόλι) με μαύρη τρούφα και αρακά. «Έχουμε τη μαύρη τρούφα από τη Γαλλία», είπε ο κύριος Πουκ. «Οι άνθρωποι αγαπούν το άρωμα της τρούφας, και κάνουμε χιλιάδες εδέσματα με αυτό το υλικό, έτσι ώστε ολόκληρη η τραπεζαρία να μυρίζει σαν τρούφα».
Από την γλυκιά πλευρά του μενού, εκτός από την «24 καρατίων» σοκολάτα Oscars, θα υπάρχουν φρούτα πάθους και μπισκότα με φράουλα, ιβίσκο, πορτοκαλί τσιπς φρούτων και μακαρόνια με γεύση εσπρέσο. Θα χρησιμοποιηθούν τουλάχιστον 35 κιλά μαύρης τρούφας, 350 κιλά τόνος Ατλαντικού και 250 κιλά αστακός. Η σαμπάνια (περίπου 1.400 μπουκάλια) προέρχεται από τη Γαλλία και το ζαμπόν Iberico προέρχεται από την Ισπανία.
Ο Πουκ, ο οποίος εργάστηκε σε μερικά από τα κορυφαία εστιατόρια της Γαλλίας πριν μετακομίσει στις ΗΠΑ στην ηλικία των 24 ετών, δήλωσε ότι το μενού αντικατοπτρίζει τη γεύση των βραβείων της Ακαδημίας. «Πιστεύω πραγματικά ότι η κινηματογραφική βιομηχανία είναι παγκόσμια», είπε. «Έχουν ταινίες από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αγγλία, και τώρα από το Μεξικό…είναι το Ρόμα!. Έτσι το μαγείρεμα εδώ παραπέμπει σε πολυεθνική κουζίνα. Έχουμε επιρροή από την Ασία, από την Ιταλία, τη Γαλλία».
Συνολικά, ο Πουκ, ο οποίος είναι επικεφαλής μιας αυτοκρατορίας από εστιατόρια που εκτείνονται από το Beverly Hills, στο Λας Βέγκας και στη Σιγκαπούρη, δήλωσε ότι θα σερβίρει 16.000 μεμονωμένα πιάτα τη νύχτα των βραβείων Οσκαρ, συμπεριλαμβανομένων των πιάτων vegan (για χορτοφάγους). Στο πλάι του για να προετοιμάσει τη γιορτή είναι 200 βοηθοί σεφ, οι οποίοι θα υποστηριχθούν από 850 σερβιτόρους και 10 μετρ, ειδικά για τη μεγάλη βραδιά των Οσκαρ.