42.grLifestyle$192.200.000 για ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα ράντσο στο Τέξας

Sam Middleton of Chas. S. Middleton and Son

$192.200.000 για ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα ράντσο στο Τέξας

Πρόκειται για το περίφημο «6666», που για να μην σας πάει το μυαλό σε κάτι «σατανικό»... [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα ράντσα του Τέξας έπειτα από 150 χρόνια μπαίνει για πρώτη φορά στη λίστα των προς πώληση ακινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες έναντι του αστρονομικού ποσού των 192,2 εκατομμυρίων δολαρίων.
Πρόκειται για το περίφημο «6666», που για να μην σας πάει το μυαλό σε κάτι «σατανικό», είναι η ονομασία που του έδωσε ο ιδρυτής του, ο Captain Samuel «Burk» Burnett, το 1870, όταν αγόρασε τα πρώτα 100 βοειδή του. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι το ράντσο αποκτήθηκε σε παιχνίδι πόκερ, ωστόσο κανείς δεν ζει για να επιβεβαιώσει τη συγκεκριμένη εκδοχή.

Captain Samuel «Burk» Burnett

Όπως και να ‘χει, το «6666» έμεινε για ενάμιση αιώνα στην ιδιοκτησία της οικογένειας Burnett και η τελευταία κληρονόμος ήταν η Anne Marion, μία πολύ γνωστή κοσμική στις ΗΠΑ, εκ των μεγάλων χορηγών του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης και δημιουργός του Georgia O’Keefe Museum στη Santa Fe του Texas, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 11 Φεβρουαρίου του 2020 από καρκίνο.

Anne Marion

Το ράντσο «6666», του οποίου η έκταση υπολογίζεται σε περισσότερα από 2.000.000 στρέμματα, μεταξύ του Lubbock και του Dallas, είναι διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο κυρίως για την εκτροφή αλόγων κούρσας, αν και η οικογένεια Burnett κέρδισε όλη την τεράστια περιουσία της από τα βοειδή και το πετρέλαιο που ο ίδιος ο Captain Samuel «Burk» Burnett βρήκε στην περιοχή. Μάλιστα, ήταν τόσος ο πλούτος του Burnett που το 1910 η πιο κοντινή πόλη στο ράντσο πήρε το όνομα Burkburnett.

Ως ένα από τα μεγαλύτερα ράντσα του Texas, με μήκος περίπου 32 χιλιομέτρα και πλάτος 19, το «6666» είναι χωρισμένο σε διάφορους τομείς ανάλογα με τη δραστηριότητα τους, όπως για παράδειγμα η 1.500 στρεμμάτων κεντρική εγκατάσταση για τα άλογα, στην οποία πολύ πρόσφατα προστέθηκαν ακόμα 4.500, τα περισσότερα από αυτά με στέγαση.

Παρ’ όλα αυτά, το ράντσο στη μακρά ιστορία του στηρίχθηκε σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στην εκτροφή βοειδών και σήμερα διαθέτει 4.000 αγελάδες, 200 ταύρους και αμέτρητες δαμαλίδες. Μάλιστα, ακόμα και σήμερα, σχεδόν 550 χιλιάδες στρέμματα είναι αφιερωμένα στην εκτροφή των βοειδών και μόλις 40.000 σε εκείνη των αλόγων, τα οποία όμως αποδίδουν τεράστια κέρδη.

Στο ράντσο περιλαμβάνεται επίσης και μία τεράστια έκταση 570.000 στρεμμάτων γης σχεδόν ανέγγιχτης από τον πολιτισμό, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, που περιλαμβάνει από ελάφια και άγριες πάπιες έως κογιότ και βουνίσια λιοντάρια, πολύ σπάνια πλέον στην αμερικάνικη ύπαιθρο.

Η κυρίως κατοικία του ράντσου, άγνωστης έκτασης, περιλαμβάνει 13 κρεβατοκάμαρες με τα αντίστοιχα μπάνια τους, δύο κουζίνες, τεράστια τραπεζαρία για φαγητό, τρία τζάκια με τα καθιστικά τους, ενώ υπάρχει και ένα ιστορικό πατάρι με μοναδική ξύλινη επένδυση το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως φόντο στις διαφημίσεις τσιγάρων της εταιρείας Marlboro τις δεκαετίες ’60 και ’70. Στην ίδια περιοχή βέβαια περιλαμβάνονται και ξενώνες επισκεπτών, είκοσι κατοικίες εργαζομένων στο ράντσο, ενώ υπάρχει και αεροδιάδρομος με εγκαταστάσεις για μικρά ιδιωτικά αεροπλάνα 350 στρεμμάτων.

Την πώληση του ακινήτου έχει αναλάβει το μεσιτικό γραφείο Sam Middleton of Chas. S. Middleton and Son, που ειδικεύεται στις πωλήσεις ράντσων, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν διατίθεται προς πώληση όλη η έκταση του ράντσου ή κομμάτια του. Αυτό που είναι σίγουρο και αναφέρεται ρητά είναι ότι τα βοειδή, τα άλογα και ο εξοπλισμός για την εκτροφή τους θα πωληθούν ξεχωριστά, ενώ η περιοχή έχει και ορυκτά μεταλλεύματα, από τα οποία πωλείται το ένα-τέταρτο της έκτασης τους.

SHARE

Περισσότερα

MORE LIFESTYLE