Μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις-γκαλά στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής και δη της σοκολατοποιίας και του κακάο άνοιξε χθες τις πύλες της για το κοινό στο Παρίσι. Πρόκειται για το 23ο Salon du Chocolat που πραγματοποιείται από τις 28 έως και την 1η Νοεμβρίου στο περίφημο Porte de Versailles Exhibition Center, έναν χώρο 20.000 τετραγωνικών μέτρων και στον οποίο εκθέτουν τα θεσπέσια προϊόντα τους περισσότεροι από 500 εκθέτες, από 60 χώρες του κόσμου. Φέτος, κεντρικό θέμα είναι η νέα τάση που επικρατεί στη σοκολατοποιία, το «bean-to-bar», δηλαδή σοκολατένιες δημιουργίες που παρασκευάζονται απευθείας από τους σπόρους κακάο.
Η αυλαία ανέβηκε χθες για τους επισκέπτες ενώ τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν προχθές το βράδυ από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Στεφάν Τραβέρ. Οπως γίνεται κάθε χρόνο, διοργανώνονται εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό όπως καθημερινές επιδείξεις μόδας με ευφάνταστα ρούχα φτιαγμένα από σοκολάτα. Ο κόσμος επίσης θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά σοκολατένια γλυπτά, να παραστεί σε γευστικά εργαστήρια, να συναντηθεί με επαγγελματίες της ζαχαροπλαστικής αλλά και τους μεγαλύτερους καλλιεργητές και παραγωγούς κακάο σε ολόκληρο τον κόσμο, ιδίως από την Αφρική, την Ασία και τη Νότια Αμερική. Τη Δευτέρα, θα απονεμηθούν τα «Διεθνή βραβεία Σοκολάτας»- «International cocoa award», ένας θεσμός κατά τον οποίο βραβεύονται κάθε δύο χρόνια οι καλύτερες ποιότητες κακάο ανάλογα με την χώρα προέλευσής του, με τη συμμετοχή περίπου 50 χωρών παραγωγών.
Εκτός από τις διάφορες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη διάρκεια των πέντε ημερών, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 200 σεφ και μάγων της ζύμης και της ζαχαροπλαστικής, πολύ σημαντικός είναι ο τελικός του World Chocolate Masters που θα ξεκινήσει την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου. 22 φιναλιστ, ο κάθε ένας εκπροσωπώντας την χωρα του, θα παρουσιάσει τις σοκολατένιες δημιουργίες του για τον φετινό τίτλο του World Chocolate Master 2018. Ήδη, μετά από ανεξάρτητους διαγωνισμούς που έγιναν σε 22 χώρες, οι φιναλίστ βρίσκονται ήδη στο Παρίσι και το θέμα πάνω στο οποίο θα διαγωνιστούν έχει τον τίτλο «Futropolis» και αφορά το πως φαντάζονται οι σεφ τις πόλεις σε 50 χρόνια. Δημιουργίες βέβαια πλημμυρισμένες στην σοκολάτα…
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ