42.grLifestyleΜαρίνα Βερνίκου: Ο Ομπάμα, η λατρεία για τη θάλασσα και ο κόσμος μέσα από ένα drone

Η συναρπαστική ζωή της

Μαρίνα Βερνίκου: Ο Ομπάμα, η λατρεία για τη θάλασσα και ο κόσμος μέσα από ένα drone

«Είμαι πολύ τυχερή που είχα τον πατέρα που έχω. Μου έδωσε καλές αρχές» [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Πανέμορφη, πολυταξιδεμένη, δραστήρια και κοινωνικά ευαισθητοποιημένη η χαρισματική Μαρίνα Βερνίκου είναι από τα πρόσωπα που κυριαρχούν στην κοσμική Αθήνα τα τελευταία χρόνια. Κόρη του εφοπλιστή Γιώργου Βερνίκου, σύζυγος του Κύπριου επιχειρηματία Μίλτου Καμπουρίδη και μητέρα τριών παιδιών, η Μαρίνα έχει σαν μεγαλύτερη της αγάπη την ενασχόληση της με τη φωτογραφία, με την οποία ασχολείται και επαγγελματικά.

«Είμαι πολύ τυχερή που είχα τον πατέρα που έχω. Μου έδωσε καλές αρχές, να μην κακολογώ τον κόσμο. Να τα βλέπω όλα θετικά», είχε πει η Μαρίνα Βερνίκου για τον πατέρα της σε πρόσφατη συνέντευξη της και συμπλήρωσε: «Η θάλασσα είναι η ζωή μου και η αλήθεια είναι ότι αγαπώ πάρα πολύ τη φωτογραφία. Έντεκα χρονών είχα πάει με τον πατέρα μου ένα ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ και μου πήρε την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή. Από τότε δεν σταμάτησα να φωτογραφίζω».

H όμορφη φωτογράφος και εφοπλίστρια, ανέβασε δυο φωτογραφίες στα social media λέγοντας πόσο προνομιούχα είναι που κατάφερε να φωτογραφήσει τον Μπαράκ Ομπάμα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Άλλωστε αρκετές φορές είχε εκφράσει την επιθυμία της να φωτογραφίσει τον απερχόμενο Πρόεδρο της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα.

obama-vernicos-1

obama-vernicos-2

Η Μαρίνα Βερνίκου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Επικοινωνία και Φωτογραφία στο Emerson College της Βοστώνης και στη συνέχεια Βusiness στο Harvard University Extension School. Από το 2001, έχει συμμετάσχει σε μια σειρά από ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε διακεκριμένες γκαλερί και μουσεία σε όλο τον κόσμο, όπως το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Ελλάδα, στο Μουσείο του Λούβρου και τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, στο Μουσείο Τέχνης Hangaram στην Κορέα, στο πολιτιστικό κέντρο Katara στην Doha, το Λονδίνο, τη Ρώμη, το Μονακό και την Νέα Υόρκη.

Της έχουν απονεμηθεί τα βραβεία Σάντρο Μποτιτσέλι στο Palazzo Giucciardi Bongianni στη Φλωρεντία και στη Γαλλία La Grand Exposition Universelle στον Πύργο του Άιφελ. Μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τη δουλειά της σε διακεκριμένα ξενοδοχεία όπως το Amanzoe και το Nikki Beach στην Ελλάδα.

Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία. Είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της CREAID (www.creaid.com), ενός μη-κερδοσκοπικού οργανισμού με φιλανθρωπικό σκοπό, που εξυπηρετείται μέσω της δημιουργικότητας και της τέχνης.

Με αφορμή τις φωτογραφίες, βρήκαμε μία από τις πιο πρόσφατες συνεντεύξεις της Μαρίνας Βαρνίκου, στην κυπριακή έκδοση του περιοδικού του περιοδικού HELLO και στον δημοσιογράφο Νικόλα Χριστοφή και σας την παραθέτουμε:

vernikou-marina-4

-H φωτογραφία είναι η μεγάλη σας αγάπη;
Ναι, πάντα ήταν. Από μικρή μου άρεσε πολύ να φωτογραφίζω και αυτή ήταν η ασχολία μου τις ελεύθερές μου ώρες.

-Τι είναι για σας η φωτογραφία, επάγγελμα, χόμπι, ψυχοθεραπεία ή τέχνη;
Όλα μαζί. Είναι ο τρόπος που εκφράζομαι.

-Πότε ανακαλύψατε αυτό σας το ταλέντο;
Είχε έρθει ένας φίλος της μητέρας μου στο σπίτι και όταν είδε τις φωτογραφίες μου, είπε πως θα έπρεπε να κάνω έκθεση. Πήγε τόσο καλά που αποφάσισα να ασχοληθώ συστηματικά.

vernikou-marina-2

-Έχετε ταξιδέψει αρκετά στη ζωή σας. Ποιο ταξίδι σας ξεχωρίσατε και γιατί;
Ο πατέρας μου από μικρή με έμαθε να αγαπώ τα ταξίδια. Ταξιδεύαμε μαζί συνέχεια. Με είχε παντού μαζί του. Τόσο πολύ μας αρέσει να ταξιδεύουμε που με τον σύζυγό μου και τον καλύτερό μας φίλο Αχιλλέα Ιωακειμίδη φτιάξαμε ένα application, το trekrecord. Εκεί μπορείς να μετρήσεις της χώρες που έχεις ταξιδέψει, να τις συγκρίνεις με φίλους, να ανεβάσεις φωτογραφίες, να κρατάς σημειώσεις κλπ. Αξίζει να το κατεβάσετε. Μερικά από τα αγαπημένα μου ταξίδια ήταν στην Ανταρκτική, τη Ναμίμπια, το Μπουτάν, την Αιθιοπία, τη Βιρμανία.

-Υπάρχει κάποιο ταξίδι που δεν κάνατε και θέλετε να κάνετε;
Πολλά. Θέλω να πάω σε όλες τις χώρες του κόσμου ώστε να έχω το απόλυτο trekrecord.

-Μπορείτε να μας πείτε μια όμορφη και μια δυσάρεστη εμπειρία σας ή συγκυρία που σας έχει συμβεί κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας;
Από τα ομορφότερα και πιο ιδιαίτερα ταξίδια που έχουμε κάνει ήταν στην Ανταρκτική. Αξέχαστο θα μου μείνει που κάναμε βόλτες με τα φουσκωτά και από κάτω περνούσαν φάλαινες. Επίσης δεν θα ξεχάσω ποτέ το 2005 που πετάξαμε για Ινδία την επόμενη μέρα από το τσουνάμι και είδαμε όλες τις καταστροφές.

-Είστε δραστήρια γυναίκα και άτομο που το απασχολούν τα κοινά. Πέρυσι με μια δικιά σας πρωτοβουλία, 200 επώνυμοι Έλληνες από τον χώρο της μόδας, της τέχνης και του επιχειρείν επιμελήθηκαν πάνινες τσάντες για καλό σκοπό. Σκέφτεστε να συνεχίσετε την ιδέα αυτή ή να την εξελίξετε με κάποιο τρόπο;
Βεβαίως. Η ιδέα μάλιστα ξεκίνησε από την πολύ καλή μου φίλη Μύρνα Παττίχη στην Κύπρο και από αυτήν πήρα την ιδέα να το κάνω και εγώ στην Ελλαδα. Η πρώτη δημοπρασία έγινε όπως λέτε με 200 επώνυμους Έλληνες που μας φιλοτέχνησαν πάνινες τσάντες. Με τα έσοδα αγοράσαμε για τους Γιατρούς του Κόσμου στην Ελλάδα μια ιατρική κινητή μονάδα. Φέτος μαζέψαμε τους 100 καλύτερους αρχιτέκτονες και τους ζητήσαμε να μας φτιάξουν ένα φωτιστικό. Με τα έσοδα φτιάχνουμε την παιδική χαρά του νοσοκομείου Παίδων. Του χρόνου θα δουλέψουμε στο κόσμημα. Έχουμε ήδη μιλήσει με πολύ μεγάλους οίκους και θα είναι όλα εξαιρετικά κομμάτια. Θα μπορέσουν όλοι να τα παρακολουθούν από την ιστοσελίδα μας στο www.creaid.com, το Facebook και στο Instagram @creaidgreece.

vernikou-marina-6

-Τι κάνει η κυρία Μαρίνα Βερνίκου καθημερινά; Περιγράψτε μου το πρόγραμμα μιας ημέρας σας.
Ξυπνάμε με τα παιδιά μας 7:15, τρώμε όλοι μαζί και τους αποχαιρετάμε για το σχολείο. Στη συνέχεια κάνω μια ώρα γυμναστική και πάω στο γραφείο. Κατά τις 6 γυρνάω σπίτι για να είμαι με τα παιδιά μέχρι να κοιμηθούν. Tο βράδυ συνήθως είμαστε με φίλους στο σπίτι ή έξω.

-Τι ήταν αυτό που σας κέρδισε στο σύζυγό σας;
Από την πρώτη στιγμή που τον είδα και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής καθώς περπατούσα για να τον γνωρίσω σκέφτηκα ότι «τώρα θα δω αυτόν που θα παντρευτώ». Το ξέρω ότι είναι τρελό αλλά έτσι συνέβη.
Στη συνέχεια κάθε μέρα συνειδητοποιούσα πόσο σωστό ήταν το ένστικτό μου.

-Είστε από τα ζευγάρια που αλληλοσυμπληρώνει ο ένας τον άλλο ή λειτουργείτε σαν ομάδα;
Και αλληλοσυμπληρωνόμαστε και λειτουργούμε σαν ομάδα. Προσωπικά δεν κάνω τίποτα χωρίς να πάρω την έγκριση του συζύγου μου. Περνάμε πολύ ωραία μαζί και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

vernikou-marina-1

-Είναι πολυάσχολος και υπερδραστήριος ως επιχειρηματίας ο κ. Καμπουρίδης. Βρίσκετε χρόνο να απολαμβάνετε μαζί;
Ναι βέβαια. Είμαστε κάθε βράδυ μαζί με τα παιδιά και τα Σαββατοκύριακα.

-Τι σας αρέσει να απολαμβάνετε με τα παιδιά και το σύζυγό σας;
Αγκαλιές, σπορ και ταξίδια.

-Πού θέλετε να δείτε τα παιδιά σας σε μερικά χρόνια επαγγελματικά;
Είναι μικρά ακόμα. Το κυριότερο να είναι ευτυχισμένα. Να κάνουν αυτό που αγαπούν πραγματικά. Να ξυπνούν το πρωί και να χαίρονται να δουλεύουν. Αυτό μόνο.

-Σε ποιον έχουν μοιάσει, τι πήραν από σας και τι από τον πατέρα τους;
Μοιάζουν και στους δυο μας. Έχουν πάρει αρκετά από τα καλά και των δυο μας. Μόνο τα μάτια μου δεν πήρε κανείς.

-Αν δεν ζούσατε στην Ελλάδα, ποια χώρα θα επιλέγατε και γιατί;
Την Κύπρο βέβαια. Τα παιδιά μας είναι μισά Κυπριόπουλα και στην Κύπρο ζουν τα πεθερικά μου.
Η Κύπρος ως προορισμός θεωρείτε ότι είναι ένας όμορφος τόπος; Τι σας αρέσει να κάνετε στο νησί μας όταν το επισκέπτεστε;
Πανέμορφος τόπος η Κύπρος! Είναι πολύ ιδιαίτερη. Συμπυκνώνει πολλά διαφορετικά τοπία σε μικρή έκταση. Ξεχωρίζω τις παραδόσεις της και τη φιλοξενία της. Όταν είμαι στην Κύπρο κάνουμε οικογενειακή ζωή, βλέπουμε φίλους και οικογένεια.

vernikou-marina-7

-Δεν μπορώ επίσης να προσπεράσω την εξωτερική σας ομορφιά. Υπάρχει κάποιο μυστικό; Αν ναι, ποιο είναι αυτό;
Να είσαι χαρούμενος. Αυτό είναι το μυστικό. Όποιος φοράει το χαμόγελό του είναι όμορφος.

-Αθλείστε, ακολουθείτε κάποιο πρόγραμμα διατροφής;
Ναι. Αθλούμαι καθημερινά μία ώρα. Κάνω kickbox, aerial yoga και TRX. Τα Σαββατοκύριακα ξεκουράζομαι.

-Με τρεις λέξεις πώς χαρακτηρίζετε τη Μαρίνα;
Δεν μου αρέσει να αυτοχαρακτηρίζομαι. Προτιμώ να το κάνουν οι φίλοι μου.

-Αγαπημένο σας μότο;
What goes around comes around.

-Ποιο είναι το μεγαλύτερό σας όνειρο;
Να κάνω το γύρο της γης με ιστιοπλοϊκό με την οικογένειά μου.

vernikou

Η φύση συναντά την πόλη: Το φωτογραφικό project της Μαρίνας Βερνίκου και του Κώστα Βογιατζή
Ένα ξεχωριστό project τρέχει αυτή την περίοδο στο νέο ελληνικό Instagram account της γνωστής εταιρείας Napapijri, στο @Napapijri_Athens. Με τίτλο “Η φύση συναντά την πόλη” και, με αυτή την αφορμή, η εταιρεία συναντά τη φωτογράφο Μαρίνα Βερνίκου και τον designer και δημιουργό του site yatzer.com, Κώστα Βογιατζή, σε ένα φωτογραφικό project, για το Instagram, και όχι μόνο.

Άλλωστε, και οι δύο τους έχουν μία ιδιαίτερη αλλά δημιουργική ματιά, αποτυπώνοντας με τον ξεχωριστό τους τρόπο τα σημεία και τις στιγμές όπου η φύση γίνεται ένα με την πόλη!
Το ξεχωριστό φωτογραφικό project παρουσιάζεται σταδιακά μέσα από το νέο Instagram account της Napapijri στην Ελλάδα (napapijri_athens) και θα κορυφωθεί με την έκθεση των φωτογραφιών στο πολυκατάστημα Golden Hall, στο Μαρούσι, μέσα στο Νοέμβριο.

Η τοποθέτηση του brand εκεί που η φύση συναντά την πόλη αντικατοπτρίζεται έντονα στη χειμερινή συλλογή της Napapijri και αποτελεί μέρος της γενικότερης φιλοσοφίας της ότι πάντα υπάρχει ένα ταξίδι και ότι η καθημερινότητα, η πόλη, το Instragram, όλα μπορούν να γίνουν αφορμή για περιπέτεια. Εξάλλου, ο εορτασμός και η εξερεύνηση του κόσμου στον οποίο κατοικούμε είναι καίριο χαρακτηριστικό του πυρήνα της Napapijri από την ίδρυσή της το 1987. Η ιδέα Πάντα υπάρχει ένα ταξίδι συγχωνεύει βασικά στοιχεία του φυσικού κόσμου με το δυναμικό αστικό τοπίο, συνοψίζοντας την ιστορία της Napapijri.

Παρακολουθήστε μια πραγματικά καλλιτεχνική αποτύπωση της φύσης, της πόλης και της δυναμικής τους, στο Instagram, στο @Napapijri_Athens.

no5-final

no10-final

no11-final

no12-final

no13-final

SHARE

Περισσότερα

MORE LIFESTYLE