42.grRead ThisΟρυμαγδός: Η Ραχήλ με τις μηνύσεις, τα μπούτια της Βίσση και αυτά της Μενεγάκη

Γράφει η Αλεξάνδρα Τσόλκα

Ορυμαγδός: Η Ραχήλ με τις μηνύσεις, τα μπούτια της Βίσση και αυτά της Μενεγάκη

Αντιλήψεις Ντόναλντ Τραμπ και αισθητική Dead Walking σε όλη την ελληνική τηλεόραση

Ο συνεργάτης που δε θυμάμαι της Χριστίνας Λαμπίρη, κάνοντας ένα βίντεο με πολλά θέματα μαζί, που συνήθως δεν πολύ μετράνε για να σταθούν μόνα τους, τάχα μου όλο χιούμορ, δείχνει τάλεντ σόου απ τη Βουλγαρία, όπου μια συμμετέχουσα τραγουδά Βίσση.

Γράφει η Αλεξάνδρα Τσόλκα

Δεν βρίσκει να σχολιάζει ο δημοσιογράφος τίποτα άλλο, εκτός απ το ότι η τραγουδίστρια είναι χοντρή και γελά με αυτό και πως το μπούτι της είναι όλη Βίσση!

Μια κυρία απ’ τις αγαπημένες του πάνελ, δε βρίσκεται να του πει, πόσο μοιάζει του Ντόναλντ Τραμπ και πως ο σεξισμός και ο μισογυνισμός είναι πανδημίες τελικά και πιάνουν και τους λιγότερους ισχυρούς απ τον παρ’ ολίγον ή εντός ολίγου πλανητάρχη. Γενικά, σ’ όλα αυτά τα βίντεο της ελληνικής τηλεόρασης, αστείο θεωρείται να δείχνεις ηλικιωμένες, να κοροϊδεύεις όσες έχουν κάνει πλαστικές αλλά και όσες δεν έχουν κάνει και τις υπέρβαρες γυναίκες!

Και μες σ’ όλο αυτό το ρατσιστικό παραλήρημα που θεωρείται πολύ φυσιολογικό στην ελληνική τηλεόραση και κάνεις δε θίγεται, η Χριστίνα Λαμπίρη, με την εμπειρία, την έμφυτη ευγένεια, την καλλιέργεια της ως άτομο, μας λέει, συνέχεια, πως θα χει καλεσμένη μια «κουκλίτσα», το «κοριτσάκι» της και μια «κούκλα». Πάνω που αναρωτιόμαστε αν θα εμφανιστεί η Δούκισσα Νομικού ντυμένη στα ροζ, υποδέχονται την… Ντέπυ Γκολεμά! Τώρα ποιος ο λόγος να προτάξεις για έναν έξυπνο άνθρωπο, μια γυναίκα που έβγαλε το ψωμί της με τις γνώσεις και τη σκέψη και όχι με την εμφάνιση, το «κουκλίτσα», αφορά μάλλον στο πλαίσιο της μαζικής αισθητικής και κρίσης για κάθε θηλυκό ον που γεννήθηκε και δε μοιάζει με την Κιμ Καρντάσιαν!

Το άλλο πρωί, στο «Ε», η Κατερίνα Καινούργιου λέει πως την απειλεί με μηνύσεις η κυρία Ραχήλ Μάκρη, διότι την σχολίασαν που σχολίασε τις πλαστικές της Μπεκατώρου και πως της είπαν ότι έχει στραβό στόμα! Στον ΑΝΤ1 τώρα, η κυρία Σάσα Σταμάτη παίρνει συνέντευξη απ την Τζένη Μπαλατσινού, που έχει ήδη σπάσει τη σιωπή της, σε όλες τις εκπομπές του καναλιού, εκτός απ το η «Μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα απ τη δική σου», που δεν κάνει και νούμερα τηλεθέασης άλλωστε. Στην συνέντευξη – γροθιά στο στομάχι του δημοσιογραφικού κατεστημένου, οι δυο κύριες είναι τόσο άνετες που μιλούν μισοξαπλωμένες σε έναν καναπέ -κατά τη γνώμη μας μέγιστη απρέπεια για να μπαίνεις στα σπίτια του κόσμου σα να κάνεις πως δε τον υπολογίζεις και βγάζεις και τη γόβα άμα λάχει! Σα να μην υπάρχουμε το κοινό, αναλύουν καυτά θέματα εμφάνισης!

-«Πες μου τα μυστικά ομορφιάς σου» λέει η Σάσα, γουργουρίζοντας, χυμένη στις λευκές μαξιλάρες.
-«Κάθε πρωί, μόλις ξυπνάω, βάζω ένα παγάκι στο πρόσωπο. Δηλαδή, περνάω όλο το παγάκι μέχρι να λιώσει σε όλο το πρόσωπο. Χειμώνα καλοκαίρι! Και στο λαιμό», αποκαλύπτεται θέλοντας να γίνουμε όλες όμορφες σαν εκείνη, η Τζένη!

Φυσικά εμείς, το πιστεύουμε και την ευχαριστούμε και θα αρχίζουμε να περνάμε αμμοβολή τα πρόσωπα μας με παγάκια, ώσπου να μπλαβιάσουμε και να γίνουμε ίδιες η κυρία Μπαλατσινού! Που υποθέτουμε πως πίνει και πολύ νερό και πως είναι καλά μέσα της γιατί η ομορφιά είναι εσωτερική κατάσταση και κοιμάται και πολύ και ξεκουράστηκε τελευταία!

Στο γυάλινο κόσμο, χειροκροτείται η Ελένη Μενεγάκη στην πρεμιέρα της, όχι για κάποιο επίτευγμα της εκπομπής που εδώ και καιρό έχει σταματήσει τα θέματα και τα ρεπορτάζ και έχει την πλήξη της αναγνωρίσιμης ροής σα να δουλεύουμε όλοι στο κοντρόλ της, με χασμουρητά διεκπεραίωσης, αλλά γιατί… είναι πιο αδύνατη από ποτέ!

Το σταυροπόδι της γίνεται είδηση γιατί φαίνεται το ωραίο της μπούτι. Στη ίδια πόζα απ’ άλλα σάιτ θα γίνει είδηση πως το ωραίο μπούτι έχει κυτταρίτιδα και να κοιτά τη Σκορδά να βλέπει τι θα πει κορμάρα! Η κορμάρα δε, λίγο πριν, φιλάνθρωπος αλλά και φιλόζωη μας έδειξε γούνες αλεπούς, χαϊδεύοντας τες και τρίβοντας τες όλο νάζι επάνω της, διότι είναι πολύ της μόδας και ομορφαίνουν τις γυναίκες!

Ελπίζουμε οι γούνες να είναι συνθετικές και όχι βαμμένες απ το αίμα των ζωών για να στολίσουν την παρουσιάστρια, γιατί ισχύει το δεύτερο αναμένουμε το αφιέρωμα στην διατήρηση της αιώνιας νεότητας, με οδηγίες κατευθείαν απ τα έργα και της ημέρες της Ελίζαμπεθ Μπαθόρι, για την διατήρηση της νεότητας και της ομορφιάς, κάνοντας μπάνιο σε ασημένια μπανιέρα με ζεστό, φρέσκο αίμα όμορφης παρθένας! Μια και είναι τόση η αμετροέπεια, ο ναρκισσισμός, η υστερία με την εμφάνιση, ο αποκλεισμός, ο χλευασμός αυτού που είναι έξω απ τα πλαστικά πρότυπα της εποχής, που μόνο αφιέρωμα στη Ματωμένη Κόμισσα, δεν είδαμε ακόμα στις τηλεοράσεις μας!

Η άλλη πλευρά αυτού του μισογυνισμού έχει να κάνει εκτός απ τα κιλά και την ηλικία, με την καταμέτρηση των πλαστικών ή τη μομφή για τις σχέσεις με νεότερους άνδρες της κάθε κυρίας. Η αξία κάθε γυναίκα στη τηλεόραση μοιάζει να ζυγίζεται, να κοιτιέται στα δόντια, να γδύνεται, να ψηλαφίζεται για ουλές και να μετριέται σε κεράκια γενεθλίων και χρόνια. Ομως οι γυναίκες στη τηλεόραση συναινούν στην ομαδική κακοποίηση τους! Δέχονται τους ρόλους!

Γελάνε πρώτες με τις χοντρές και τις μεσόκοπες για να προλάβουν να μη τις ταυτίσουν μαζί τους. Παραλλάσουν τα χαρακτηριστικά τους, ακρωτηριάζονται και παραμορφώνονται, πάνινε για να δείχνουν έτσι όπως τις θέλουν τα βίντεο συνεργατών τους που μετράμε διάμετρο στα μπούτια. Καμία δε παραδέχεται πως έκανε αισθητική επέμβαση και δικαίωμα της, δικό της είναι το πρόσωπο και το σώμα.

Αλλά και καμία δεν αποδέχεται πως η διαφορά είναι ωραιότητα και πως ο εαυτός τους έχει και άλλες αξίες εκτός απ την επιδερμίδα! Υποτιμούν εαυτούς και καλεσμένες, όταν κολακεύουν χρησιμοποιώντας την εμφάνιση ως μοναδικό προσόν του φύλου τους που αξίζει. Η κριτική δεν ουρλιάζει τι κάνουν όλες αυτές οι κυρίες στην τηλεόραση ενάντια στο φύλο τους, γιατί είναι απασχολημένη και αυτή να μοιάσει στην ποθητή εικόνα της πλαστικής ομογένειας και ομοιομορφίας.

Οι φορείς για τα δικαιώματα των γυναικών επισήμως ασχολούνται μόνο με κάναν ράπερ και την Άντζελα Δημήτριου και όχι με τις ματωμένες κόμισσες του γυαλιού, τις ναρκισσιστικά αυτοϊκανοποιημένες με το είδωλο τους όχι σε λίμνη, αλλά σε μόνιτορ. Ναι. Είναι θύτες και θύματα μιας αδιέξοδης, μαζικής, αιματοβαμμένης αισθητικής του νυστεριού και της ομοιομορφίας.

Βάλε και την αγωνία της φετινής τηλεοπτικής σεζόν για το αν θα υπάρχουν δουλειές ή όχι, που γίνεται υστερική υπερβολή κεφιού, χορού, τραγουδιού, υπερπροσπάθειας και εμφάνισης όλο νεότητα για να είναι αρεστές στα νέα αφεντικά ή στα παλιά που θα ανανεώσουν κεφάλια, ώστε να δικαιολογείται όλο αυτό το γκροτέσκο των φουσκωμένων χειλιών και των αταλάντευτων προσώπων, ικανών να γουρλώνουν μόνο μάτια ως έκφραση!

Βάλε και τα υπερβολικά μακιγιάζ όλες τις ώρες και η εικόνα θυμίζει τους κλόουν στην Αμερική, οι οποίοι καραδοκούν με ένα ηλεκτρικό πριόνι στις φυλλωσιές. Μόνο που εδώ οι δικές μας, καραδοκούν πίσω απ τα πολύμπριζα, στις σκιές των σκηνικών.

Τελικά, είναι θλιβερό το θέαμα των αγέραστων πρόσωπων που όλα μοιάζουν μεταξύ τους και δυσκολεύσει να αντιληφθείς ποια βλέπεις, να κάνουν πως ζουν κανονικά και αισθάνονται σαν άνθρωποι που θαρρείς πως όλο το Dead Walking μαζεύτηκε στην ελληνική τηλεόραση! Θα τις έκανε συμπαθητικές αυτές τις χαϊδεμένες γυναίκες, που τυχερές ήταν στην ζωή και σε εμφάνιση και σε αποδοχή, αν δεν συνηγορούσαν οι ίδιες στον φασίζονται μισογυνισμό της επιβολής τους.

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS