42.grPassbookΠως ο Κάρολος ταπείνωνε δημόσια την Νταϊάνα

LADY DI – PRINCE CHARLES

Πως ο Κάρολος ταπείνωνε δημόσια την Νταϊάνα

Η συγκλονιστική διήγηση ενός πρώην βασιλικού σωματοφύλακα στη Daily Mail

Στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο Ken Wharfe, ο πρώην σωματοφύλακας της Νταϊάνα, θυμάται ένα ιδιαίτερα ταπεινωτικό επεισόδιο που έζησε η πριγκίπισσα σε μια εκδήλωση, ένα βράδυ του 1989. Στα 15 χρόνια που κράτησε ο γάμος τους, η Καμίλα ήταν πάντα η «άλλη γυναίκα» που βρισκόταν ανάμεσα στο ζευγάρι. Νταϊάνα και Κάρολος παντρεύτηκαν τον Ιούλιο του 1981 στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο. Ο «γάμος του αιώνα», όπως ονομάστηκε, ήταν, ωστόσο, μοιραίο να αποτύχει, αφού ο Κάρολος διατηρούσε ταυτόχρονα σχέση με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, τον πρώτο έρωτα της ζωής του. Οι δυο τους ήταν εραστές και η παράνομη σχέση τους ήταν γνωστή σε όλους, ακόμη και στην Νταϊάνα.

Στη συνέντευξή του στην Daily Mail, ο επί πολλά χρόνια σωματοφύλακας της Νταϊάνα διηγήθηκε τη σκηνή της ταπείνωσης που έζησε η πριγκίπισσα, δημόσια, από τον σύζυγό της και την Καμίλα: Συνέβη το 1989. Εκείνο το βράδυ, η μικρή αδελφή της Καμίλα, η λαίδη Annabel Goldsmith, γιόρταζε τα 40ά της γενέθλια. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα αποφάσισε να πάει, προς μεγάλη έκπληξη όλων, παρότι γνώριζε ότι ο σύζυγός της θα συνοδευόταν από την ερωμένη του. «Μέσα στο αυτοκίνητο, ο πρίγκιπας έλεγε συνέχεια στην Νταϊάνα πόσο τον ενοχλούσε που θα ερχόταν στο πάρτι και δεν σταμάτησε να της πετάει καρφιά», διηγείται ο Ken Wharfe. Όταν έφτασαν στον χώρο που γινόταν το πάρτι, ο πρώην σωματοφύλακας θυμάται πόσο εντυπωσιάστηκαν οι καλεσμένοι από το γεγονός ότι η Νταϊάνα βρισκόταν εκεί.

e9IrtfW

«Είχαν περάσει περίπου 90 λεπτά και άκουσα την πριγκίπισσα να με φωνάζει. Εμφανίστηκε στην πόρτα, δακρυσμένη και μου είπε ότι ο σύζυγός της και η ερωμένη του έφυγαν μαζί». Ταπεινωμένη, η Νταϊάνα δεν μπορούσε να αντέξει αυτή την κατάσταση: «Δεν πάει άλλο, αυτό είναι υπερβολικό. Δεν θα επιτρέψω να με ταπεινώνουν έτσι. Θα μιλήσω στην Καμίλα τώρα αμέσως» είπε η πριγκίπισσα στον σωματοφύλακά της και του ζήτησε να τη συνοδεύσει. Εκείνος δέχτηκε, με κάποιο δισταγμό.

«Δεν ήθελα να μπλέξω σε αυτή την ιστορία, η οποία ενέπλεκε τον διάδοχο του θρόνου, την σύζυγό του και την ερωμένη του» δηλώνει στην Daily Mail. «Αλλά η Νταϊάνα με έπεισε και με κατέβασε σε ένα υπόγειο του σπιτιού, σε έναν χώρο από αυτόν που παίζουν τα παιδιά», προσθέτει.
Σε μια γωνία βρίσκονταν ο Κάρολος και η Καμίλα και συζητούσαν. «Σας παρακαλώ Κεν μη φεύγετε» είπε η Lady Di, ξαφνιάζοντας τους δύο εραστές που δεν την περίμεναν. Ο σωματοφύλακας ένιωσε άσχημα και αποχώρησε, ενώ διερωτήθηκε γιατί ο Κάρολος και η Καμίλα είχαν ανάγκη να πάνε σε αυτό το δωμάτιο, και μάλιστα στη διάρκεια μιας γιορτής στην οποία ήταν παρούσα η Νταϊάνα.

princess-diana-prince-charles-cannes-1987

Σε λίγο, συνεχίζει ο σωματοφύλακας, η Νταϊάνα βγήκε από το δωμάτιο με το κεφάλι ψηλά και πίσω της ακολουθούσαν ο Κάρολος και η Καμίλα «αρκετά ταραγμένοι», μετά από τα όσα τους είπε η πριγκίπισσα. Πέρασαν όλο το υπόλοιπο βράδυ να αγνοούν ο ένας την παρουσία του άλλου. Οταν ξαναμπήκαν στο αυτοκίνητο για να φύγουν, η Νταϊάνα δεν σταμάτησε να ρωτάει τον σύζυγό της, που άκουγε αμίλητος: «Πώς μπόρεσες να μου το κάνεις αυτό;».
Όταν έφτασαν στο παλάτι, η Lady Di έκλαιγε όλη τη νύχτα. «Αυτό μου ράγισε την καρδιά. Ηταν σύζυγος και μητέρα και ήθελε απελπισμένα να την αγαπάει ο άνδρας της. Ο πρίγκιπας Κάρολος δεν είναι κακός άνθρωπος, αλλά ο τρόπος που της φέρθηκε εκείνο το βράδυ ήταν ασυγχώρητος», προσθέτει ο πρώην σωματοφύλακας.

Το ερωτικό τρίγωνο μεταξύ Καρόλου, Νταϊάνα και Καμίλα τελείωσε στις 28 Αυγούστου 1996, την ημέρα που το ζευγάρι χώρισε επίσημα. Η Καμίλα και ο σύζυγός της Parker Bowles είχαν ήδη χωρίσει το προηγούμενο έτος. Το 2000, η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε δεκτή τη σχέση του γιου της και η Καμίλα έγινε από τότε η δούκισσα της Κορνουάλης, αφού οι δύο εραστές παντρεύτηκαν το 2005.

Prince Charles, Prince of Wales (L) and

SHARE

Περισσότερα

MORE PASSBOOK