42.grNews DeskΟ αθηναϊκός ναός υψηλής γαστρονομίας προκαλεί τις αισθήσεις με δύο νέα μενού

Spondi / Σπονδή

Ο αθηναϊκός ναός υψηλής γαστρονομίας προκαλεί τις αισθήσεις με δύο νέα μενού

Για τις ημέρες από Κυριακή έως Πέμπτη, σε κάθε μενού Diner entre amis των 4 ατόμων, το ένα θα προσφέρεται από το εστιατόριο

Από τα τέλη Μαΐου επανελιτουργεί ξανά ένα από τα κορυφαία εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας στην Ελλάδα, η περίφημη Σπονδή, στην Πύρρωνος 5, στο Παγκράτι, προσφέροντας μάλιστα δύο ξεχωριστά μενού γευσιγνωσίας, το Diner entre Amis και το Discovery. Ο Άγγελος Λάντος και ο Arnaud Bignon εμπνεύστηκαν πιάτα που σκοπεύουν να ενώσουν ξανά φίλους, αγαπημένους και παρέες στο ίδιο τραπέζι, απολαμβάνοντας μια εμπειρία υψηλής γαστρονομικής απόλαυσης στον ατμοσφαιρικό κήπο του εστιατορίου, λανσάροντας σε αυτή την επανεκκίνηση κι ένα νέο μενού 7 σταδίων σε πραγματικά δελεαστική τιμή.

Αρνί / Σκόρδο / Ελιά / Πατάτα / Βασιλικός
Από το μενού Diner entre amis 7 σταδίων – 70/άτομο

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι δημιουργοί, «Το μυαλό και η ψυχή καθαρίζει από τη σκόνη που αφήνει η καθημερινότητα όταν σταθούμε για λίγο μπροστά σε ένα έργο τέχνης. Η τέχνη της Ανακάλυψης και της Απλότητας ήταν η σκέψη πίσω από τα δύο μενού που παρουσιάζονται στη Σπονδή. Η ομάδα του εστιατορίου, αντιλαμβάνεται πλήρως την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την πανδημία. Ετσι, επιθυμώντας να διατηρήσει το χαρακτήρα της Σπονδής αλλά ταυτόχρονα να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, παράλληλα με το μενού Discovery, δημιούργησε το μενού Diner entre amis, ένα μενού 7 σταδίων στην τιμή των 70 ευρώ/άτομο έτσι ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε παρέες να ξανασμίξουν γύρω από ένα τραπέζι καθώς το φαγητό είναι η γλώσσα που επικοινωνούμε.

Clafoutis Κερασιού
Από το μενού Diner entre amis 7 σταδίων – 70/’ατομο

Η απόλαυση στη Σπονδή αυτό το καλοκαίρι διαθέτει ένα πρόσωπο με 3 πτυχές. Αυτή της «Ανακάλυψης», υπηρετεί με συνέπεια το όραμα της υψηλής γαστρονομίας που ξεκίνησε το 1996 και την κατατάσσει πλέον ως ένα από τα 188 “Les Grandes Tables du Monde”.
Η δεύτερη της “Παρέας”, στον όμορφο κήπο μας, με ένα πιο προσιτό μενού, δίνει τη δυνατότητα σε όλους να βρεθούν γύρω από ένα τραπέζι και να απολαύσουν τη φιλοξενία της Σπονδής με ασφάλεια και η πιο πρόσφατη και φρέσκια, αυτή της «Άνεσης», σας καλεί έτσι απλά να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί με τη συνοδεία των μοναδικών τυριών της Σπονδής ή ελαφρών συνοδευτικών πιάτων. Η φιλοξενία, η ποιότητα και η γαστρονομική φιλοσοφία στη Σπονδή είναι μία, εσείς επιλέγετε την πτυχή που σας ταιριάζει», αναφέρει η ομάδα της Σπονδής. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε, για τις ημέρες από Κυριακή έως Πέμπτη, σε κάθε μενού Diner entre amis των 4 ατόμων, το ένα θα προσφέρεται από την ομάδα.

Churros / Παγωτό Καραμέλα / Σάλτσα Σοκολάτα
Από το μενού Diner entre amis 7 σταδίων – 70/άτομο

Tempura λαχανικών, σάλτσα γιαούρτι – μέντα / σάλτσα κάρι – τζίντζερ
Από το μενού Diner entre amis 7 σταδίων – 70 / άτομο

Κομψότητα, αυθεντικότητα και αισθητική

Αυτές είναι οι λέξεις που συνοψίζουν την ατμόσφαιρα και τη φιλοσοφία της Σπονδής. Δημιουργία του Απόστολου Τραστέλη το 1996, είναι πια σημείο αναφοράς για την Ελλάδα. Στα πιάτα της Σπονδής συνυπάρχουν τα πιο φρέσκα προϊόντα και για αυτό το λόγο, τα μενού αλλάζουν ανάλογα με τα προϊόντα της εποχής, αλλά βέβαια και τη δημιουργική έμπνευση των σεφ. Η Σπονδή ακροβατεί ανάμεσα στην παράδοση και το ταλέντο, στην κλασσική και τη μοντέρνα Γαλλική κουζίνα. Η παρουσίαση των πιάτων της ικανοποιεί την όραση, με φίνα αρώματα και μια δόση εξωτισμού στη γεύση.
Αυτές οι δημιουργίες, σερβίρονται εξαιρετικά από μια ενημερωμένη ομάδα σέρβις, μέσα σε ένα μοντέρνο πλαίσιο αισθητικής, όπως ταιριάζει σε ένα μέλος των “Les Grandes Tables du Monde”.

Για κρατήσεις καλέστε στο 210 7564021 ή στείλτε μας μήνυμα στο [email protected]

SHARE
MORE NEWS DESK