Τη βαθύτερη πισίνα στο κόσμο φιλοξενεί πλέον το Dubai καθώς η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προσπαθεί να προσελκύσει εκ νέου τουρίστες. «Η πισίνα έχει 60 μέτρα βάθος, 15 μέτρα δηλαδή πιο βαθιά από κάθε άλλη πισίνα στον κόσμο και είναι δύο φορές μεγαλύτερη», εξηγεί ο Τζάροντ Τζαμπλόνσκι, ο διευθυντής του Deep Dive Dubai, που διαχειρίζεται το πρότζεκτ. Όπως προσθέτει ο ίδιος, η πισίνα διαθέτει και μια υποβρύχια πόλη και σύγχρονα συστήματα φωτισμού και ήχου που δημιουργούν διαφορετική ατμόσφαιρα.
Περιέχει έναν όγκο νερού ίσο με έξι πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων, δηλαδή 14,6 εκατομμύρια λίτρα, σύμφωνα με τον ίδιο. Η ακαδημία των ρεκόρ Γκίνες επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο το νέο αυτό παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο μέχρι σήμερα κατείχε η πισίνα Deepspot στην Πολωνία με βάθος πάνω από 45 μέτρα. Σύμφωνα με το CNN, η θερμοκρασία του νερού είναι στους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι δύτες μπορούν να την εξερευνήσουν κάνοντας καταδύσεις με μπουκάλες ή ελεύθερη κατάδυση. Μια επίσκεψη διάρκειας μιας ώρας κοστίζει από 115 ως 345 ευρώ. Επιπλέον, η πισίνα λειτουργεί ως υποβρύχιο κινηματογραφικό στούντιο, το μεγαλύτερο του είδους του στην περιοχή, όπως μεταδίδει το CNN.
View this post on Instagram
Το Deep Dive Dubai σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Emanuele Boaretto και βρίσκεται στο τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο Terme Millepini. Οι επισκέπτες, απολαμβάνοντας μια κανονική θερμοκρασία μεταξύ 32C έως 34C, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις για δωρεάν καταδύσεις, ενώ υπάρχουν και υποβρύχιες σπηλιές για αρχάριους. Υπάρχει επίσης μια μοναδική ανυψωμένη υποβρύχια σήραγγα που είναι απολύτως διαφανής, έτσι ώστε οι μη κολυμβητές να μπορούν να θαυμάσουν την πισίνα χωρίς να βραχούν.
Ωστόσο, το προσωπικό του Deep Dive προειδοποιεί τους επισκέπτες του να μην επισκεφθούν το Burj Khalifa, το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, που βρίσκεται επίσης στο Dubai, μετά την επίσκεψή τους στην πισίνα. «Μην επισκεφτείτε την κορυφή του ουρανοξύστη μετά την κατάδυση», αναφέρουν. «Μετά από οποιαδήποτε κατάδυση, συνιστάται να περιμένετε 18-24 ώρες πριν ανεβείτε πάνω από 300 μέτρα (1.000 πόδια). Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχει κίνδυνος αν κάνετε τη διαδικασία ανάποδα», επισημαίνουν.