42.grLifestyleΒιώνοντας το απόλυτο όνειρο στη Λίμνη Κόμο

Villa Sola Cabiati

Βιώνοντας το απόλυτο όνειρο στη Λίμνη Κόμο

Νεοκλασική συμμετρία, περίτεχνα μαρμάρινα μπαλκόνια, μπλε ρολά και ιταλικοί κήποι γεμάτοι φτέρη

Διάσημη σε όλο τον κόσμο για τη φυσική ομορφιά της αλλά και για τις βίλες που πολλοί μεγιστάνες του πλούτου και διάσημοι της σόου μπιζ διατηρούν σε αυτήν την περιοχή, η Λίμνη Κόμο βρίσκεται στην Λομβαρδία, της Βόρειας Ιταλίας, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία. Πρόκειται για ένα πραγματικό μνημείο της φύσης, έκτασης 146 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με τρεις βραχίονες που της δίνουν σχήμα Υ και που στις όχθες της, κυρίως στην δυτική, είναι χτισμένα περισσότερα από 30 χωριά και πόλεις, διάσημα για τις βίλες, τις επαύλεις και τα «palazzo» τους, μοναδικής αρχιτεκτονικής και ιστορίας.
Ανέκαθεν και από τα ρωμαϊκά χρόνια ακόμα μέχρι σήμερα, στις όχθες της Λίμνης Κόμο, συγκεντρώνονταν όλες τις εποχές του χρόνου η παγκόσμια ελίτ, καθώς εκτός από τις φυσικές ομορφιές, η περιοχή είναι απόλυτα ελεγχόμενη από τις αρχές, σχετικά απομονωμένη και με ακίνητα, που εκτός από τη σπάνια καλαισθησία τους, προσφέρουν όλες τις ανέσεις στους εύπορους φιλοξενούμενους τους.

Η Λίμνη Κόμο, τα τελευταία κυρίως χρόνια, από την εποχή που ο διάσημος George Clooney αποφάσισε να αγοράσει την περίφημη Villa Oleandra, πρώην ιδιοκτησίας της πάμπλουτης οικογένειας Heinz, πέρασε στην κορυφή της επικαιρότητας, καθώς η παρουσία του ηθοποιού και της εντυπωσιακής συζύγου του, της δικηγόρου Amal Alamuddin, αποτέλεσε πόλη έλξης κι άλλων διασήμων του Χόλιγουντ, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τις μετοχές της αξίας των ακινήτων στην περιοχή. Αν και η λίμνη, κυρίως στο νότιο μέρος της, δεν φημίζεται για την καθαρότητα των νερών της, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες που δεν υπάρχουν χιόνια στα βουνά, οι βίλες που είναι χτισμένες σχεδόν πάνω στο νερό ή το γεγονός ότι οι περισσότερες μετακινήσεις γίνονται με υπέροχα θαλάσσια ταξί, κάνουν την περιοχή πραγματικά μοναδική.

Στην αριστερή όχθη της λίμνης με κατεύθυνση προς το βορρά και ατενίζοντας το πανέμορφο Bellagio βρίσκεται ένα από τα γνωστότερα ξενοδοχεία της περιοχής, το Grand Hotel Tremezzo. Εκτός από τα πολύτελή δωμάτια και τις σουίτες του, το ξενοδοχείο διαθέτει για τους πολύ εύπορους πελάτες του δύο εντυυπωσιακά αρχοντικά, με μεγάλη ιστορία, τα οποία προσφέρονται συνήθως είτε για κοινωνικές εκδηλώσεις, γάμους, βαφτίσια, οικογενειακές γιορτές ή και σε νεόνυμφους, είτε για διοργανώσεις συναντήσεων και πάρτι από πολυεθνικές, έναντι βέβαια αδράς αμοιβής. Πρόκειται για τα ανεκτίμητης αξίας αρχοντικά Villa Sola Cabiati και Villa Passalacqua.

Η πρώτη, γνωστή και ως La Quiete, είναι στη Riviera della Tremezzina και πρόκειται για μια έπαυλη του 18ου αιώνα με νεοκλασική συμμετρία, περίτεχνα μαρμάρινα μπαλκόνια, μπλε ρολά και ιταλικούς κήπους γεμάτους φτέρη και η οποία ανήκε στον πάμπλουτο δούκα Gabrio Serbelloni. Οι απόγονοι του ήταν -ουσιαστικά- εκείνοι που μεταμόρφωσαν τη La Quiete στο σημερινό του μπαρόκ όνειρο, πλημμυρίζοντάς το με μεγάλης αξίας πίνακες ζωγραφικής, μοναδικές τοιχογραφίες, πανάκριβες πορσελάνες, ταπισερί και έπιπλα που κόβουν την ανάσα.
Η βίλα, έξι υπνοδωματίων, τα οποία μοιράζονται στις δύο πτέρυγες της έπαυλης, παρέμεινε στην ιδιοκτησία της οικογένειας για εκατοντάδες χρόνια, αλλά πρόσφατα δέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες που την ενοικίαζαν με την καλοκαιρινή σεζόν. Εδώ και λίγους μήνες, τη βίλα ξεκίνησε να διαχειρίζεται το Grand Hotel Tremezzo, καθιστώντας την πλέον διαθέσιμη και για τους μη ευγενείς…

SHARE

Περισσότερα

MORE LIFESTYLE