42.grLifestyle«Όταν παριστάνει κάποιος τον σταρ και τον ωραίο, το πολύ-πολύ να γελοιοποιηθεί»

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ

«Όταν παριστάνει κάποιος τον σταρ και τον ωραίο, το πολύ-πολύ να γελοιοποιηθεί»

Από τους πιο ταλαντούχους και σεμνούς ηθοποιούς της γενιάς του

Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να αμφισβητήσει την αξία και το ταλέντο του Γρηγόρη Βαλτινού. Επιπλέον, είναι ένας ηθοποιός σεμνός, με ελάχιστες δημόσιες εμφανίασεις, αφοσειωμένος στη δουλειά του και πάντα χαμηλών τόνων. Την τελευταία περίοδδο ο Γρηγόρης Βαλτινός πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Δίδυμα φεγγάρια» και πρόσφατα, σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό περιοδικό, μίλησε για αυτό: «Τα “Δίδυμα φεγγάρια” είχαν περισσότερες εγγυήσεις και από πλευράς συντελεστών, για να κάνει κανείς μια καθημερινή σειρά, και από πλευράς εξασφάλισης επαγγελματικής από την παραγωγή αλλά και από οικονομικής πλευράς. Το θέατρο είναι ένα ακριβό “χόμπι” και χρειάζεται λεφτά. Κι εγώ που έχω και την επιχείρηση πρέπει να βάζω χρήματα. Δεν μπορώ να δουλεύω ένα και δύο χρόνια σε μια σειρά και μετά να μου πουν “δεν έχει λεφτά η παραγωγή” ή “κλείνει το κανάλι”, δεν έχω αυτή την πολυτέλεια. Και κανείς από τους ηθοποιούς δεν την έχει. Απλώς, επειδή οι ηθοποιοί είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, είναι και οι πιο ριγμένοι» τόνισε στο «7 Μέρες Tv».

-Λίγα χρόνια πριν, το κοινό πίστευε ότι οι ηθοποιοί είναι οι σταρ.
«Είναι γελοίο να μιλάμε για star σε μα Ελλάδα 10.000.000, η οποίο συνεχώς συρρικνώνεται και ο Πακιστανός, που είναι γείτονες μου, δεν με ξέρουν. Και εν πάση περιπτώσει, το να σε ξέρουν 10.000.000 Έλληνες, δεν λέει τίποτα. Σταρ μεγάλου βεληνεκούς είναι οι ξένοι σταρ, με την έννοια του σταρ από την εμπορική του πλευρά. Για μένα, σταρ είναι η δουλειά του καθενός, όχι ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Για τα ελληνικά δεδομένα, ήταν σταρ η Αλίκη, η Μελίνα, ο Παπαμιχαήλ, ο Κούρκουλος. Τώρα περάσαμε σε μια απομυθοποίηση των πραγμάτων. Όταν παριστάνει κάποιος τον σταρ και τον ωραίο, το πολύ πολύ να γελοιοποιηθεί.»

-Ο Παύλος, τον οποίο υποδύεστε στη σειρά, είναι ένας άνδρας με δύο πρόσωπα. Από την μια έχει μια σκληρή πλευρά απέναντι στα πράγματα, από την άλλη στέλνει μια ορχιδέα στην Αλίκη, όπως έκανε πολλά χρόνια πριν.
«Ο Παύλος είναι ένας «τραυματισμένος» ερωτευμένος, ένας ερωτευμένος που τραυματίστηκε και στιγματίστηκε από τον έρωτα. Κι αυτό στρεβλώνει τους χαρακτήρες. Δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας που θα είχε ο Παύλος αν η Αλίκη ανταποκρινόταν στον ερωτά του όταν την πρωτογνώρισε, θα ήταν ένας άλλος άνθρωπος. Και εδώ βλέπουμε τη δύναμη της αγάπης και του έρωτα. Πόσο μπορεί η αγάπη και μια γυναίκα ή ένας άνδρας, αντίστοιχα, να καθορίσει το χαρακτήρα κάποιου άλλου. Ίσως και να είναι το πιο δυνατό στοιχείο της ζωής ο έρωτας, που μπορεί να βελτιώσει ή να στρεβλώσει ένα χαρακτήρα. Το μεγαλύτερο ποσοστό ξέρουμε ότι οφείλεται στο DΝΑ. Όμως, ο έρωτας μπορεί να παρέμβει στο DΝΑ»

-Είναι επιλογή του ότι έμεινε στην εικόνα εκείνου του έρωτα και είναι ακόμη μόνος;
«Θα σου πω μια φράση ιστορική: Δεν επιλέγουμε εμείς την εικόνα του έρωτα. Η εικόνα του έρωτα μας επιλέγει και το πιστεύω απόλυτα.»

-Ο Παύλος έχει πάρει πλέον κάποιες αποφάσεις και, κυρίως, να χωρίσει την Αμαλία και να πλησιάσει την Αλίκη.
«Ελπίζω να του βγει. Θα γίνει άλλος άνθρωπος αν τα βρει με την Αλίκη».

– Η συνάντηση που επεδίωκε μαζί της, πάντως, δεν θα συμβεί για διάφορους λόγους, θα ξανακάνει το πρώτο βήμα ή θα το κάνει η Αλίκη;
«Η Αλίκη θα κάνει την πρώτη κίνηση. Αρκετά έχει κάνει ο Παύλος, τώρα πρέπει να αποδείξει και η Αλίκη ότι τον θέλει. Πιστεύετε στο κάρμα; Ότι δυο άνθρωποι είναι μοιραίο να είναι μαζί; Πιστεύω απόλυτα στο κάρμα και είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Είναι αυτό που έχουμε γεννηθεί εμείς κι αυτό που έχει γεννηθεί ο άλλος, τα θέλω του ενός και του άλλου. Κάποια στιγμή συναντιούνται δυο άνθρωποι και τα θέλω του ενός ταυτίζονται με τα θέλω του άλλου.»

-Δεν είναι καρμικό αυτό;
«Και αυτοί είναι και οι πιο τυχεροί άνθρωποι στη ζωή»

-Θα αποδεχθεί κάποια στιγμή ο Παύλος την Ελισάβετ;
«Θα την αποδεχθεί γιατί ο Παύλος είναι μεγάλη ψυχή -το ότι έμεινε προσηλωμένος σε έναν έρωτα φανερώνει το μέγεθος της. Άλλωστε, το να μην αποδεχθείς μια άλλη ψυχή είναι πολύ μικροπρεπές και μίζερο. Ο Παύλος θα αποδεχθεί τους πάντες, ακόμη και τους εχθρούς του.»

SHARE

Περισσότερα

MORE LIFESTYLE