42.grLifestyleΣτο μαγικό κόσμο των κοσμημάτων της Μαριάννας Γουλανδρή Λαιμού

Marianna Lemos Jewellery

Στο μαγικό κόσμο των κοσμημάτων της Μαριάννας Γουλανδρή Λαιμού

-Για μένα, τα κοσμήματα έχουν ομορφιά, αλλά το πιο σημαντικό, έχουν νόημα [60 ΕΙΚΟΝΕΣ]

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δημιουργία του εξαιρετικού brand της Μαριάννας Γουλανδρή, το οποίο ξεκίνησε ως Marianna Goulandris και μετά το γάμο της με τον Φίλιππο Λαιμό, το 2017 και πήρε το όνομα Marianna Lemos.
Κόρη της Χριστιάννας Βαρδινογιάννη και του Γιώργου Γουλανδρή, εγγονή της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, 31 ετών πλέον (αν υπολογίζουμε σωστά), με αγγελική ομορφιά, τύπο που εκμπέμπει κλάση και λάμψη και με το δικό της, ξεχωριστό στυλ, η Μαριάννα Γουλανδρή, γεννημένη στο Mayfair του Λονδίνου, έχει πολλές φιλοδοξίες, εξαιρετικές σπουδές και ένα μεγάλο όνειρο, να διαπρέψει στο χώρο των κοσμημάτων, χωρίς όμως τυμπανοκρουσίες, καθώς είναι παθιασμένη με το σχέδιο, τις χειροτεχνίες, γενικότερα με την καλλιτεχνική δημιουργία.

Έπειτα από το σύντομο πέρασμα της από το χώρο των γυναικείων ενδυμάτων και αμέσως μετά των μαγιό, η Μαριάννα τα 5 τελευταία χρόνια ασχολείται με το σχεδιασμό κοσμημάτων, ένα πάθος που ξεκίνησε από το πρώτο της σχέδιο, ένα μίνιμαλ φυλαχτό-«μάτι», το οποίο σήμερα αποτελεί το σημείο αναφοράς των δημιουργιών της. Μάλιστα μέχρι και πρόσφατα οι συλλογές των κοσμημάτων έχουν φτάσει τον αριθμό 7.

Οι δημιουργίες της Μαριάννας απευθύνονται κυρίως σε κορίτσια και γυναίκες που διαθέτουν μια διαφορετική φιλοσοφία για τη ζωή, είναι ανεξάρτητες, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις, όπως τουλάχιστον το εξηγεί η ίδια στην ιστοσελίδα της. Τα κοσμήματα της είναι γεωμετρικά, με σαφείς επιρροές από την Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή, κυριαρχεί ο χρυσός και το ασήμι, οι πολύτιμες πέτρες, ενώ έχουν όλα το δικό τους συμβολισμό, μυστηριακό σε κάποιες περιπτώσεις, όπως τα εξαιρετικής αισθητικής και υψηλής τεχνοτροπίας φυλαχτά της.

Μαριάννα και Φίλιππος

Η Μαριάννα και ο Φίλιππος έχουν ταξιδεύσει πολύ στην Ασία, στη Μέση Ανατολή αλλά και στις ακτές της Βόρειας Αφρικής και η νεαρή Γουλανδρή δείχνει στα κοσμήματα της επηρρεασμένη από την κουλτούρα, τη μυθολογία και την παράδοση όλων αυτών των κοινωνιών. Για τη Μαριάννα, κάθε κόσμημα έχει τον δικό του συμβολισμό και μήνυμα, από τη δυναμική των οποίων εξαρτάται, εκτός από τη λάμψη και την ομορφιά, το πόσο επιδραστικό θα είναι στη γυναίκα που το φοράει.

Σύμφωνα με την ίδια τη δημιουργό, «Φτιάχνουμε χειροποίητα κάθε κομμάτι στο στούντιο μας στην Αθήνα και συνεργαζόμαστε με μεγάλα κοσμηματοπωλεία που μοιράζονται τη δέσμευσή για ποιότητα και το πάθος μας για δημιουργικότητα. Πιστεύουμε ότι το αληθινό στυλ είναι αβίαστο, ότι η δύναμη είναι σέξι και ότι όλα είναι απείρως πιο όμορφα όταν φοριούνται με θετικότητα. Για μένα, τα κοσμήματα έχουν ομορφιά, αλλά το πιο σημαντικό, έχουν νόημα. Ο σχεδιασμός κοσμημάτων όχι μόνο με επιτρέπει να ξανασυνδεθώ με σημαντικά ορόσημα στη ζωή μου, αλλά και με επιτρέπει να εκφράσω την επιρροή των καταπληκτικών γυναικών που με ενέπνευσαν καθ ‘όλη τη ζωή μου», αναφέρει η Μαριάννα που είναι μητέρα ενός μικρού κοριτσιού δύο ετών και λίγων μηνών.

Χριστιάννα Βαρδινογιάννη και Μαριάννα

Πρόσφατα, η Μαριάννα Γουλανδρή Λαιμού εξέφρασε την υποστήριξη της στον διεθνή οργανισμό Common Seas, για την προστασία των Ωκεανών, στους μεγάλους χορηγούς της οποίας συγκαταλέγεται και ο σύζυγός της, Φίλιππος Λαιμός, φιλοτεχνώντας ένα εξαιρετικό και απολύτως οικολογικό κύπελλο πολλαπλών χρήσεων για καφέ, σε συνεργασία με τη δημοφιλή huskup. Η εταιρεία δημιούργησε το κύπελλο ως φυσικό υποπροϊόν που παράγεται από τη συγκομιδή του ρυζιού.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της αποτέλεσε το κίνημα διεθνής Ιούλιος χωρίς πλαστικά (#plasticfreejuly 2020) που τιμούν παγκοσμίως οι περισσότεροι περιβαλλοντικά ευαίσθητοι οργανισμοί αλλά και η αντιστοίχως ευαισθητοποιημένη κοινωνία -ως επί το πλείστον ανώτερου βιοτικού και μορφωτικού επιπέδου εντοπισμένη στο δυτικό κόσμο.

Στο συγκεκριμένο κύπελλο δεσπόζει φυσικά το σήμα κατατεθέν της Μαριάννας, δηλαδή τα μάτια για καλό κάρμα που χαρακτηρίζουν και σχεδόν όλα της τα σχέδια στην προσωπική εταιρεία κοσμημάτων της Marianna Lemos Jewelry. «Είμαι τόσο περήφανη που συγκαταλέγομαι στην ομάδα Common Seas. Ο στόχος μας εστιάζεται στην εξάλειψη της μόλυνσης των ωκεανών από πλαστικά απορρίματα. Αυτός είναι λοιπόν ο λόγος που είμαι τόσο περήφανη για τη συνεργασία μου με τη huskup πάνω σε αυτό το 100% ανακυκλώσιμο, βιοδιασπώμενο κύπελλο που έχει κατασκευαστεί από φλούδες ρυζιού. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι το evil eye (μάτι) που συμβολίζει την προστασία. Για εμάς αυτά τα μικρά βήματα, η εξάλειψη πλαστικών κυπέλλων και η αντικατάστασή τους με κύπελλα όπως αυτό, σημαίνει ότι εξελισσόμαστε στο όραμά μας να δημιουργήσουμε πιο υγιείς και καθαρούς ωκεανούς» δήλωσε η Μαριάννα που συμμετέχει στο ΔΣ του Οργανισμού παράλληλα με την εταιρεία της.

Η Common Seas συνενώνει διεθνή ομάδα επιστημόνων, εμπειρογνωμόνων πολιτικής και επαγγελματίες της συμπεριφορικής αλλαγής με τους οποίους συνδέεται σε προσωπικό και πρακτικό επίπεδο για τις εκάστοτε επιτόπιες αλλαγές που δοκιμάζει.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Μαριάννα Γουλανδρή Λαιμού

Να σημειώσουμε ότι η Μαριάννα θεωρείται η συνεχίστρια του ανεκτίμητου έργου της γιαγιάς της (της οποίας το όνομα φέρει) στο Σωματείο φίλων παιδιών με Καρκίνο Ελπίδα στο οποοίο συμμετέχει εδώ και πολλά χρόνια ως αντιπρόεδρος (σήμερα στην ηλικία των τριάντα ετών περίπου).
Η ίδια άλλωστε ίδρυσε το εξαιρετικά δραστήριο Ελπίδα Youth, επιτροπή του συλλόγου που απαρτίζεται από τη νέα γενιά της ελληνικής φιλανθρωπίας. Στο πρόσωπό της συγκεντρώνονται δύο αμύθητες περιουσίες ενώ τα παιδιά της θα κληρονομήσουν και την περιουσία του συζύγου της που ούτως ή άλλως μεσουρανεί ανάμεσα στις εφοπλιστικές οικογένειες. Και από τις τρεις οικογένειες έχουν αναδειχθεί ξεχωριστοί ευπατρίδες για την Ελλάδα.

Δείτε προσωπικές φωτογραφίες της Μαριάννας Γουλανδρή Λαιμού και κάποιες από τις εντυπωσιακές δημιουργίες. Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για αγορές μπείτε στο site mariannalemos.com/

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

SHARE

Περισσότερα

MORE LIFESTYLE