42.grLifestyleH Άννα σήκωσε την Ελλάδα ψηλά!

ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ

H Άννα σήκωσε την Ελλάδα ψηλά!

Η πρώτη διάκριση στα 15, τα λόγια του πατέρα και οι κακές σχέσεις με την ομοσπονδία [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Στο άθλημα της σκοποβολής ήρθε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Άννα Κορακάκη στον τελικό των 10 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στην παρθενική της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες! Πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα για τα ελληνικά χρώματα μετά το 1920.

Η Κορακάκη είχε δείξει τις διαθέσεις της από τον προκριματικό, όπου με εξαιρετική εμφάνιση πέρασε με την 5η καλύτερη επίθεση και στον τελικό ήταν ακόμη καλύτερη.
Στον τελικό οι αθλήτριες είχαν από 20 βολές (στον προκριματικό αντιθέτως είχαν από 40) και μετά τις τρεις πρώτες βολές βρέθηκε στην 3η θέση, για να περάσει στη 2η μετά την 6η βολή.
Με το τέλος της 7ης βολής η Ελληνίδα σκοπεύτρια ήταν πρώτη, ωστόσο στη 10 βολή είχε βρεθεί στην 4η θέση για να παραμείνει εκεί μέχρι την 13 βολή και να αρχίσει η αντεπίθεση της που την έφερε στη 2η θέση κι ενώ απέμεναν δύο βολές ακόμη.

Η Κινέζα Τζανγκ είχε εξασφαλίσει το χρυσό και η Κορακάκη διεκδικούσε με την Ρωσίδα Μπατσαράσκινα τη 2η θέση, την οποία πήρε τελικά η Ρωσίδα στις λεπτομέρειες (177.9, έναντι 177.7 με την Μπατσαράσκινα στη συνέχεια να έχει δύο επιπλέον βολές με αντίπαλο την Τζανγκ).
Τα αποτελέσματα του τελικού:
1.Μενγκξούε Τζανγκ (Κίνα) 199.4 (νέο Ολυμπιακό Ρεκόρ)
2.Βιτάλινα Μπατσαράσκινα (Ρωσία) 197.1
3.Άννα Κορακάκη (Ελλάδα) 177.7
4.Αλεχάνδρα Σαβάλα Βάσκες (Μεξικό) 157.1
5.Αφάφ Ελχοντχόντ (Αίγυπτος) 137.1
6.Σόνια Φράνκετ (Ισπανία) 116.5
7.Μπομπάνα Βελίτσκοβιτς (Σερβία) 96.4
8.Εκατερίνα Κορσούνοβα (Ρωσία) 73.5

2016 Rio Olympics - Shooting - Final - Women's 10m Air Pistol Finals

2016 Rio Olympics - Shooting - Final - Women's 10m Air Pistol Finals

Στο 20 της χρόνια η Άννα Κορακάκη ζει το απόλυτο όνειρο! Πρώτη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο καθώς κατέκτησε την 3η θέση στον τελικό του αεροβόλου πιστολιού στα 10 μέτρα. Μια επιτυχία που για την πλειοψηφία των Ελλήνων ήταν απρόσμενη, καθώς ελάχιστοι γνωρίζουν τα της σκοποβολής, ωστόσο μόνο τυχαία δεν ήταν.
Η αθλήτρια του Ωρίων Θεσσαλονίκης που είναι φοιτήτρια Ειδικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία, από το 2011 όταν και ξεκίνησε τις διεθνείς της εμφανίσεις έχει εξελιχθεί σε… συλλέκτρια μεταλλίων!

Η Άννα είναι η περίπτωση της αθλήτριας, όπου το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά, καθώς «έμπλεξε» με τη σκοποβολή εξαιτίας του πατέρα της Τάσου, ο οποίος είναι και ο προπονητής της. Κι η αγκαλιά που του χάρισε αμέσως μετά το τέλος της προσπάθειας της ήταν το δικό της «ευχαριστώ» στον άνθρωπο που την έπεισε στα 12 της χρόνια να πιάσει το πιστόλι και να βρεθεί στο σκοπευτήριο ακολουθώντας τα χνάρια του. «Η μικρή έχει καλό χέρι…», είχε εκμυστηρευθεί στη σύζυγο του και δικαιώθηκε πολύ γρήγορα καθώς στα 15 της χρόνια ήρθε και η πρώτη μεγάλη διάκριση με τη 2η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πυροβόλων Όπλων στο Βελιγράδι.

Κι εκεί μπήκε ο πρώτος κρίκος σε μια αλυσίδα που κάθε χρόνο μεγαλώνει παρά τις πολλές και σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ίδια κι ο πατέρας της με την σχεδόν ανύπαρκτη κρατική βοήθεια αλλά και τις κακές σχέσεις που έχει με την Ομοσπονδία του αθλήματος (και τις οποίες έχει τονίσει σε όσες συνεντεύξεις έχει δώσει).
«Κάποιοι μας θυμούνται μόνο όταν είναι για να βγουν φωτογραφίες…», είχε πει προφητικά και σίγουρα τις επόμενες ημέρες θα βγει δεκάδες.
Τουλάχιστον θα μπορέσει να αναδείξει πιο έντομα τα όσα έχει πετύχει και τα οποία (δεδομένου ότι είναι μόλις 20 χρονών) είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Korakaki-anna-4

Γιατί μετά το Βελιγράδι ακολούθησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Νεανίδων στη Μόσχα το 2014 (με νέο παγκόσμιο ρεκόρ), χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γρανάδας στην Ισπανία, 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2014 και αμέτρητες πρωτιές και διακρίσεις σε διεθνή μίτινγκ του αγωνίσματος της…
Το 8ο μετάλλιο της σε μεγάλη διοργάνωση σίγουρα είναι και το πιο γλυκό, αλλά δεν θα είναι το τελευταίο.
Και δεν αποκλείεται σύντομα η οικογένεια Κορακάκη να μας απασχολεί και με ένα άλλο μέλος της καθώς στα χνάρια της Άννας (κι υπό την επίβλεψη του μπαμπά Τάσου) ακολουθεί κι ο 17χρονος αδελφός της Διονύσης.

Korakaki-anna-5

Korakaki-anna-6

Korakaki-anna-7

Korakaki-anna-8

Korakaki-anna-9

Korakaki-anna-10

SHARE

Περισσότερα

MORE LIFESTYLE