Ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός του καλοκαιριού υποδέχεται και φέτος, από τις 12 Μαΐου, τους καλεσμένους του σε μια μυθική τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα, δίνοντάς μας την καλύτερη αφορμή για να επιστρέψουμε στα Νότια. Στο πιο όμορφο σημείο στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας με μαγευτική θέα στον Σαρωνικό, το εστιατόριο Mythos by Divani υπόσχεται και αυτή τη σεζόν μοναδικές γευστικές απολαύσεις, ικανές να ιντριγκάρουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Μύθος με άρωμα MasterChef
Ανάμεσα στα δυνατά χαρτιά του εστιατορίου βρίσκεται τη φετινή σεζόν και ο Σάββας Ληχανίδης, ο πρώην διαγωνιζόμενος του Master Chef που κατάφερε να φτάσει μέχρι την τελική τετράδα του επιτυχημένου τηλεοπτικού διαγωνισμού. Ο δημοφιλής παίκτης βρισκόταν στην οικογένεια του Ομίλου Διβάνη και πριν το παιχνίδι, καθώς ήταν μέλος του γαστρονομικού team του ξενοδοχείου Divani Caravel. Ο Σάββας, απέδειξε το ταλέντο του στο κοινό και τώρα ετοιμάζεται να εντυπωσιάσει και τους θαμώνες του Mythos by Divani με τις δυνατότητές του, καθώς θα βρίσκεται στην ομάδα του σεφ του εστιατορίου.
Με φόντο το απέραντο γαλάζιο
Η πολυπόθητη τοποθεσία του απέναντι από το ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalassο στο Καβούρι, καθώς και η σπουδαία γαστρονομική του ταυτότητα ανακηρύσσουν το εστιατόριο Mythos by Divani στο αγαπημένο spot για ένα fine casual δείπνο. Ένα εντυπωσιακό καλοκαιρινό σκηνικό με minimal και προσεγμένη αισθητική, αυθεντική φιλοξενία με την υπογραφή του Ομίλου Διβάνη αλλά και μοναδική ατμόσφαιρα σας υποδέχεται για ξεχωριστές γευστικές βραδιές δίπλα στο κύμα. Αφήστε τη μαγεία του τοπίου να σας παρασύρει ατενίζοντας το πιο ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα στα νερά του Σαρωνικού και γίνετε μύστες μιας ανεπανάληπτης εμπειρίας.
Βουτιά σε ένα μενού γεμάτο θάλασσα
Το Mythos by Divani δεν θα μπορούσε να είναι μυθικό χωρίς γεύσεις που να συναρπάζουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Με ένα μενού-ύμνο στους θησαυρούς της θάλασσας, ο σεφ του εστιατορίου συνδυάζει τη δημιουργική του ματιά και τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις με την εξαιρετική ελληνική πρώτη ύλη και εμπνέεται πιάτα στα οποία αναδεικνύει τις καθαρές γεύσεις με μαεστρία.
Αν είστε από αυτούς που ταξιδεύουν νοερά, δοκιμάστε τη δωδεκανησιακή κακαβιά για μια αναπάντεχα συναρπαστική διαδρομή, ενώ για όσους θέλουν μια πιο δροσερή αρχή, το λαβράκι carpaccio μαριναρισμένο σε χυμό εσπεριδοειδών, τσίλι και κόλιανδρο είναι μια επιλογή που θα μείνει αξέχαστη! Η Ασία δείχνει την επιρροή της ήδη από τα ορεκτικά με τα dumplings ατμού με θαλασσινά, σάλτσα σόγιας και τζίντζερ να είναι κιόλας από τα πιο αγαπημένα.
Οι υπέροχες σαλάτες δεν θα μπορούσαν να λείπουν με πανδαισίες χρωμάτων όπως αυτή με γαρίδες, κινόα, μάνγκο, φράουλες, τσίλι, αβοκάντο και πιπεριές να ξεχωρίζει. Pasta και risotto βάζουν σε διλήμματα όσους είναι μεταξύ αυτών και των κυρίως πιάτων, ειδικά το κριθαρότο με γαρίδες μαγειρεμένο σε ζωμό μπουγιαμπέσας. Η ψαριά της ημέρας αποτελεί το απόγειο των προτάσεων και παρουσιάζεται μπροστά στα μάτια σας αφήνοντάς σας τη χαρά της επιλογής. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το μυλοκόπι σοτέ με καταπληκτική υφή κρέμας κουνουπιδιού που θα σας συγκλονίσει παρέα με βλαστάρια σαλικόρνια και λάδι βασιλικού.
Όσοι είναι σε διάθεση να “προδώσουν” τη θαλασσινή αύρα, μπορούν να το κάνουν άφοβα, καθώς τα εξαιρετικής ποιότητας κρέατα κάνουν τη διαφορά, όπως το μπιφτέκι Black Angus με μαύρη τρούφα. Τα επιδόρπια παραμονεύουν για να κλείσουν γλυκά αυτή την ανάρπαστη εμπειρία γεύσεων με τη σφαίρα σοκολάτας με μους Azelia πάνω σε κέικ σοκολάτας να ανταγωνίζεται με τραγανές φλογέρες γαλακτομπούρεκου που σερβίρονται ζεστές με παγωτό βανίλια και σιρόπι βύσσινο.