42.grVanity-Ο αδελφός μου, ο Elvis Presley!

David E. Stanley

-Ο αδελφός μου, ο Elvis Presley!

Ένα νέο βιβλίο από τον ετεροθαλή αδερφό του

Η ιστορία του David E. Stanley είναι ενδιαφέρουσα. Η μητέρα του, Dee Stanley, εγκατέλειψε τον πατέρα του, William J. Stanley για να παντρευτεί, το 1960, τον Vernon Presley, πατέρα του Elvis, τον οποίο συνάντησε στη Γερμανία, εκεί όπου ζούσε τότε ο Elvis. Στα 4 του ο Stanley μετακόμισε στην Graceland, όπου είδε για πρώτη φορά τον Elvis, o οποίος τον υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά. Την επόμενη μέρα μάλιστα το πρωί ο Elvis του είχε αγοράσει στην κυριολεξία ένα κατάστημα με παιχνίδια, κάτι που δεν μπορεί να ξεχάσει ποτέ, καθώς πίστεψε πως ήταν ο Άγιος Βασίλης. Από εκείνη τη στιγμή ήταν πλέον ο αδερφός του. Έτσι τον αποκαλούσαν όλοι στο σχολείο. Πουλούσε μάλιστα και αυτόγραφα ως ο αδερφός του Elvis. Ο ίδιος έχει πει ότι έχει βγάλει πολλά χρήματα από αυτό.

mirto1Γράφει η Μυρτώ Τζώρτζου

11a0be26b7346b8b15bbb12df8459b3dDavidStanley1977normal_SLIDERpow015article-1261082-03EB46530000044D-602_468x344

Μεγαλώνοντας ο David Stanley άφησε μακριά μαλλιά και άκουγε John Lennon. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που τσακωνόταν συχνά με τον Elvis. Ο τραγουδιστής μάλιστα είχε επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Αμερικής Nixon να του ζητήσει βοήθεια επειδή θεωρούσε την Jane Fonda και τον John Lennon διαφθορείς της νεολαίας, συνεπώς και του αδερφού του.  Όταν έγινε 16, το 1972, ο τραγουδιστής του ζήτησε να γίνει ο bodyguard του και να τον ακολουθεί παντού. Εκείνος δέχτηκε. Έτσι ξεκίνησε η στενή σχέση μεταξύ τους. Τα ναρκωτικά ήταν στην καθημερινή διάταξη του Elvis, με αποτέλεσμα να αρχίσει και εκείνος. Βέβαια, σύμφωνα με τον David Stanley, ο Elvis ξεκίνησε από την κατανάλωση διάφορων φαρμάκων, πέρασε στην υπερκατανάλωση φαρμάκων και τέλος ξεκίνησε τα ναρκωτικά. 

Ο εθισμός του μάλιστα ήταν τέτοιος που συχνά τον έκανε να καταρρέει και να μην ελέγχει τον εαυτό του. Έπεφτε κάτω και συχνά παραληρούσε. Ο David τον έσερνε για να τον μεταφέρει στις τουαλέτες για να του ρίχνει κρύο νερό. Ή τον έσερνε μέχρι το δωμάτιο των ξενοδοχείων που διέμεναν. Για 17 χρόνια ήταν δίπλα του, πιστός όσο κανείς άλλος.  Έζησε και τη σχέση του με την Priscilla αλλά πιστεύει ότι το μεγαλύτερο ψέμα που έχει γραφτεί είναι το ότι κατέρρευσε μετά το χωρισμό τους. “Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Ήταν όμορφη η σχέση τους αλλά ο Elvis πάντα είχε τα κορίτσια του”.

elvis-and-girls

 

Elvis Presley photographed during a promotional shoot for new film 'Girls! Girls! Girls!'

Όταν ο Elvis βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο του, στις 16 Αυγούστου 1977, ο David Stanley ήταν ο πρώτος που τον βρήκε νεκρό. Μίλησε μάλιστα για αυτοκτονία λέγοντας: “Είμαι ο πρώτος άνθρωπος που έχω το θάρρος να πω ότι ο Elvis αυτοκτόνησε. Και ήξερα το λόγο. Δεν μπορούσε να αντέξει ότι ο κόσμος κάποια στιγμή θα ανακάλυπτε ότι δεν ήταν το καλό παιδί που νόμιζε. Το πιο δύσκολο πράγμα για τον Elvis ήταν να είναι ο Elvis. Θέλω να πω στον κόσμο για το πρόβλημα του αδερφού μου με τα ναρκωτικά”.

Δύο μήνες πριν πάρει το βιβλίο τη θέση του στα ράφια των βιβλιοπωλείων ο David Stanley λέει: “Ελπίζω, αυτές οι αποκαλύψεις από το χρόνο μου μαζί με τον Elvis να μπορούν να σώσουν κάποιους από τον πόνο που ένιωσα κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων της ζωής του. Είναι ο τρόπος μου να αγγίξω αυτούς που τον αγάπησαν όσο άγγιξε αυτός εμένα.  Ένιωσα ότι ήταν χρέος μου να γράψω ένα βιβλίο για αυτά τα γεγονότα και τη ζωή του, μακριά από τη διασκέδαση, το φαίνεσθαι και τα φώτα της δημοσιότητας. Ήταν ένας απλός άνθρωπος και οι εξαρτήσεις και οι αδυναμίες που είχε του κόστισαν την ίδια του τη ζωή. Αν ο εθισμός συνέβη στον Elvis, τότε μπορεί να συμβεί στον καθένα. Κανένας δεν τον αγαπούσε περισσότερο από εμένα. Έχω μοιραστεί και στο παρελθόν ιστορίες μου με εκείνον για να στείλω ένα μήνυμα και μια ελπίδα σε όσους βιώνουν τον εφιάλτη των ναρκωτικών”.

11412204_1580474058883150_6646011370605060747_o

SHARE
MORE VANITY