42.grVanityΚόρη και γυναίκα μου

ΤΗΝ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑ

Κόρη και γυναίκα μου

Ο Γούντι Άλεν απαντάει στις επιθέσεις για την προσωπική του ζωή

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ των Καννών όπου έδωσε το παρόν η 69χρονη Σούζαν Σάραντον θάριχνε λάδι στη φωτιά της σεξουαλικής σχέσης του Γούντι Αλεν με την υιοθετημένη κόρη του Σοον-Γι.

“Δεν έχω τίποτα καλό να πω γι ‘αυτόν” είπε από το πάνελ  με θέμα το ρόλο των γυναικών στον κινηματογράφο Women in Motion στο οποίο και συμμετείχε.

“Πιστεύω ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε ένα παιδί και αυτό είναι απαράδεκτο” πρόσθεσε ρίχνοντας περισσότερο λάδι στη φωτιά που άναψε την προηγούμενη εβδομάδα το βράδυ της εναρκτήριας τελετής του Φεστιβάλ.

Όταν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 είχε γίνει γνωστή η σχέση του Γούντι Άλεν με την κόρη που είχε υιοθετήσει με την τότε σύζυγο του, Μία Φάροου, την Σοον-Γι, ο διάσημος σκηνοθέτης είχε δεχθεί τα βέλη της κριτικής. Σήμερα, αφού απέκτησαν δύο παιδιά και ζούνε ευτυχισμένοι μαζί, σπάει την σιωπή του και μιλάει για όλα σε συνέντευξη του στο «Hollywood Reporter».

Δηλώνει πως δεν ξέρει καν που ζει η πρώην γυναίκα του, Μία Φάροου, και ότι εκείνη την εποχή που ξέσπασε το σκάνδαλο είχε «ανοσία».

«Πόσο σας επηρέασε το γεγονός ότι δεχτήκατε κριτική για την σχέση σας με την υιοθετημένη σας κόρη;», ρωτήθηκε. Και απάντηση: «Ένοιωθα απρόσβλητος. Δούλεψα ασταμάτητα. Έκανα συνεχώς ταινίες. Είμαι καλός σε αυτό. Είμαι πολύ πειθαρχημένος, μονομανής και βάζω τα πράγματα σε «κουτάκια»». Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν τον τραυμάτισε το γεγονός. «Ούτε στο ελάχιστο», απάντησε ο Γούντι Άλεν.

Τέλος, εξήγησε πόσο βοήθησε την νύν 45χρονη σύζυγο του-που είχε μια πολύ δύσκολη ζωή στην Κορέα- να έχει μια καλή ζωή, να μορφωθεί, να ταξιδέψει, να αποκτήσει παιδιά.

Η Μία Φάροου με τον Γούντι Αλεν, τον νεογέννητο Ρόναν και την Ντίλαν το 1988

Νοέμβριος 2013. Η Μία Φάροου μιλάει και πάλι στο Vanity Fair και την Μορίν Ορθ (που τότε αποκάλυψε το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης της μικρής Ντίλαν από τον Γούντι Αλεν, που όμως το δικαστήριο θεώρησε ανυπόστατo) στο τεύχος Νοεμβρίου, βάζοντας λίγο ακόμη λάδι στη φωτιά γύρω από το «μισητό» για την ίδια και τα σύνολο 14 υιοθετημένα και βιολογικά παιδιά της, Γούντι Αλεν.

Το σημαντικότερο σημείο της συνέντευξης της Μία Φάροου ήταν τότε το νέο σκάνδαλο που θα ξεσπούσε μετά την αποκάλυψη πως ο μοναδικός βιολογικός γιος της με τον Γούντι Αλεν, ο Ρόναν (τον οποίο ο Γούντι Αλεν μπορεί να βλέπει σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου μόνο υπό επιτήρηση) ίσως να μην είναι παιδί του. Η Φάροου δηλώνει πως ο Φρανκ Σινάτρα ήταν ο μεγάλος έρωτας της ζωής της και όταν ερωτήθηκε από τη δημοσιογράφο Μορίν Ορθ για την πατρότητα του Ρόναν και το γεγονός πως μπορεί να είναι παιδί του Φρανκ Σινάτρα απάντησε «ίσως», προσθέτοντας στο ρεπορτάζ και ένα μέιλ της Νάνσι Σινάτρα που δηλώνει πως «Ο Ρόναν είναι μεγάλο μέρος της ζωής μας και είμαστε ευτυχισμένοι που τον έχουμε στη ζωή μας.»

2 Ο Γούντι Αλεν με την Μία Φάροου και την Σουν – Γι Πρεβίν, πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο.

Η Ορθ μιλάει στο ίδιο άρθρο για πρώτη φορά και με τα παιδιά της Μια Φάροου και ειδικά με την Ντίλαν.

Η 28χρονη Ντίλαν, που τώρα ονομάζεται Μαλόουν και ήταν υιοθετημένη και από τους δύο, θυμάται την τρομοκρατία που είχε υποστεί από τον Αλεν, ενώ η δημοσιογράφος περιγράφει πως αρνείται καν να πει το ονομά του και δηλώνει: «Τον φοβάμαι, την εικόνα του». Επίσης η Μαλόουν δηλώνει πως δεν κλήθηκε ποτέ να καταθέσει στο δικαστήριο όταν εξεταζόταν το θέμα της σεξουαλικής της κακοποίησης από τον Αλεν: «Αν μπορούσα να μιλήσω στην επτάχρονη Ντίλαν, θα της έλεγα να είναι θαρραλέα και να πει την αλήθεια. Υπάρχουν πολλά που δεν θυμάμαι, αλλά ό,τι συνέβη στη σοφίτα το θυμάμαι. Θυμάμαι τι φορούσα και τι δεν φορούσα… Το έκανα μόνο γιατί φοβόμουν. Ηθελα να σταματήσει».

Woody-Allen

Στο άρθρο μιλάει ακόμη και ο Αντρέ Πρεβίν, ένας από τους συζύγους της Μία Φάροου και θετός πατέρας της Σουν – Γι, που παντρεύτηκε τελικά τον Αλεν, ο οποίος έχει ξεγράψει για πάντα από τη ζωή του την κόρη του («Δεν υπάρχει»), ενώ ο βιολογικός γιος του Πρεβίν και της Φάρρου, Φλέτσερ, που αποκαλύπτει πως χρησιμοποιώντας photoshop έχει σβήσει από όλες τις οικογενειακές φωτογραφίες την εικόνα του Γούντι Αλεν, ώστε να μην χρειαστεί να τον ξαναδούν ποτέ.

2

Ο Φλέτσερ συμπληρώνει πως η παρουσία του Γούντι Αλεν είχε επίδραση σε όλα τα μέλη της οικογένειας: «Υπήρχαν απώλειες, Η υπαρξή του είχε διαφορετική επίδραση στον καθένα, αλλά όλοι είχαν τις αντιδράσεις τους». Συμπληρώνοντας πως ο θάνατος της Λαρκ, ένα από τα υιοθετημένα παιδιά της Φάροου με τον Πρεβίν από το Βιετνάμ, που πέθανε στα 35 της χρόνια έχει τις απαρχές του στη συμπεριφορά του Αλεν («Πραγματικά πιστεύω ότι έχει αίμα στα χέρια του»).

Το άρθρο αναμένεται φυσικά να γίνει το πιο πολυσυζητημένο της χρονιάς, καθώς όλοι αναμένουν αντιδράσεις από τον Γούντι Αλεν ο οποίος σε μια από τις πολλές δηλώσεις που έχει κάνει για όλα τα παραπάνω είχε πει: «Είμαι σίγουρος πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί αλλιώς. Ισως, τώρα που κοιτάζω πίσω, θα έπρεπε να είχα διαλύσει τη σχέση μου με τη Μία Φάροου πολύ νωρίτερα. Αλλά ποιο ήταν το σκάνδαλο; Ερωτεύτηκα αυτό το κορίτσι, την παντρεύτηκα. Και είμαστε παντρεμένοι εδώ και 15 χρόνια. Δεν υπήρχε σκάνδαλο, αλλά ο κόσμος αρέσκεται να το ονομάζει έτσι και κάπως μου αρέσει γιατί όταν πεθάνω μου αρέσει να λένε πως ήμουν μπλεγμένος σε ένα ζουμερό σκάνδαλο στη ζωή μου.»

SHARE
MORE VANITY