42.grNews DeskVoyager Station: Το 2028 έτοιμο το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο

Orbital Assembly Corporation

Voyager Station: Το 2028 έτοιμο το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο

Θα διαθέτει εστιατόρια, κινηματογράφο, σπα και δωμάτια για 280 ταξιδιώτες και 120 μέλη πληρώματος [ΕΙΚΟΝΕΣ+VIDEO]

Δεν είναι πλέον τόσο μακριά στο μέλλον τα ταξίδια αναψυχής στο διάστημα και προς αυτή την κατεύθυνση η εταιρεία Orbital Assembly Corporation (OAC) αναπτύσσει ήδη το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο στον κόσμο, με την έναρξη των εργασιών κατασκευής να τοποθετείται για το 2026, ενώ δεν αποκλείεται ο διαστημικός σταθμός να είναι έτοιμος στις αρχές του 2027 πραγματοποιώντας τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας.

Με βάση τον προγραμματισμό της OAC, το Voyager Station, όπως ονομάζεται, θα διαθέτει εστιατόρια, κινηματογράφο, σπα και δωμάτια για 280 ταξιδιώτες και 120 μέλη πληρώματος. Ο σταθμός θα έχει το σχήμα ενός μεγάλου κύκλου και θα περιφέρεται για να δημιουργεί τεχνητή βαρύτητα, σε επίπεδο παρόμοιο με τη βαρύτητα που εντοπίστηκε στην επιφάνεια της Σελήνης.

Οι παροχές του Voyager Station θα παραπέμπουν στις υπηρεσίες που παρέχει ένα κρουαζιερόπλοιο, με θεματικές δυνατότητες για όσους επιλέξουν να ταξιδέψουν. Η κατασκευή θα περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από μονάδες, που θα συνδέονται με το εξωτερικό του περιστρεφόμενου δακτυλίου. Μερικοί απ’ αυτούς θα μπορούσαν να διατεθούν στη NASA και την ESA γα διαστημική έρευνα.

Μέχρι στιγμής, η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ούτε το κόστος της κατασκευής, ούτε της διαμονής, αν και η OAC υποστηρίζει ότι οι κατασκευές της κοστίζουν λιγότερο λόγω των επαναχρησιμοποιημένων οχημάτων εκτόξευσης, όπως το Space X Falcon 9 ή το μελλοντικό Starship.

Ο διαστημικός σταθμός θα αποτελείται από μiα σειρά δακτυλίων, με έναν αριθμό από σεληνακάτους να συνδέεται στο εξωτερικό τους μέρος. Ορισμένοι δακτύλιοι θα λειτουργήσουν από το Gateway Foundation και θα χρησιμοποιούνται για τα πληρώματα, τον αέρα, το νερό και την παροχή ενέργειας.

Επίσης, θα υπάρχει γυμναστήριο, κουζίνα, εστιατόριο, μπαρ και άλλες εγκαταστάσεις για όσους θελήσουν να παραμείνουν στον σταθμό μακροπρόθεσμα.

Οι άλλες σεληνάκατοι θα πωληθούν ή θα ενοικιαστούν σε ιδιωτικές εταιρείες και κυβερνήσεις.

Για παράδειγμα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράσουν μία μονάδα 20×12 μέτρων για ιδιωτική βίλα ή πολλές μονάδες, για να δημιουργήσουν ξενοδοχείο με σπα, κινηματογράφο αλλά και για άλλες χρήσεις.

Από την πλευρά τους, κυβερνητικές υπηρεσίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τον σταθμό για να φιλοξενήσουν μέλη της επιστημονικής κοινότητας ή ως εκπαιδευτικό κέντρο για αστροναύτες που ετοιμάζονται να πάνε στον Άρη.

Πάντως η ιδέα για η δημιουργία ενός διαστημικού σταθμού σε τροχιά γύρω από έναν κεντρικό, κυκλικό τροχό ανάγεται στις πρώτες ημέρες των διαστημικών ταξιδιών και ανήκει στον Wernher von Braun, αρχιτέκτονα του προγράμματος Apollo της NASA.

Η εταιρεία OAC, ιδρύθηκε το 2018, με στόχο να θέσει σε λειτουργία το πρόγραμμα μέχρι το 2027.

Αν τα καταφέρει, τότε θα είναι το μεγαλύτερο αντικείμενο που έχει κατασκευάσει άνθρωπος και θα σταλεί στο διάστημα.

Παράλληλα, το διαστημικό σκάφος, μαζί με μελλοντικά πλήρως επαναχρησιμοποιούμενα διαστημόπλοια, θα καταστήσουν βιώσιμο τον σταθμό, αφού θα επιτρέπει τακτικές και γρήγορες συνδέσεις με τη Γη.

Τι θα περιλαμβάνουν οι 24 ενσωματωμένες μονάδες

Η ομάδα κατασκευής περιλαμβάνει βετεράνους της NASA, πιλότους, μηχανικούς και αρχιτέκτονες. Κάθε μία από τις 24 ενσωματωμένες μονάδες θα έχει μήκος 20 μέτρων και 12 μέτρα πλάτος, ενώ θα διαθέτουν διαφορετικές λειτουργίες, από ξενοδοχεία έως κινηματογράφους.

Η εταιρεία αναμένει επίσης ότι θα δημιουργήσει σαλόνια, χώρους συναυλιών, μπαρ, βιβλιοθήκες, γυμναστήρια και σπα, δηλαδή όσα διαθέτει ένα κρουαζιερόπλοιο, ωστόσο το συγκεκριμένο θα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο κάθε 90 λεπτά.

Στην αρχή, η ομάδα σχεδιάζει να δοκιμάσει την ιδέα με ένα πολύ μικρότερο σταθμό πρωτότυπης κλίμακας και μια εγκατάσταση μικροβαρύτητας, παρόμοια με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο ιδρυτής της Gateway Foundation Τζον Μπλίνγκοου, ανέφερε ότι θα είναι η επόμενη βιομηχανική επανάσταση, λέγοντας ότι το εγχείρημα θα δημιουργήσει νέα διαστημική βιομηχανία.

Η περιστροφή του διαστημικού σταθμού είναι ζωτικής σημασίας, καθώς δεν είναι βιώσιμο να βρίσκονται άτομα σε διαστημικό σταθμό χωρίς βαρύτητα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να βρίσκονται για μήνες κάθε φορά, ειδικά όταν εργάζονται στο ξενοδοχείο. Οι άνθρωποι χρειάζονται βαρύτητα, για να μην καταρρεύσει το σώμα τους.

Optimized by JPEGmini 3.14.2.84235 0xde4eecd0

SHARE
MORE NEWS DESK