42.grNews DeskΓια πρώτη φορά σε δημοπρασία μια από τις πρώτες αυτοπροσωπογραφίες του Andy Warhol

Pop Art

Για πρώτη φορά σε δημοπρασία μια από τις πρώτες αυτοπροσωπογραφίες του Andy Warhol

Υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 8 εκατ. δολάρια

Σε δημοπρασία βγαίνει για πρώτη φορά μια από τις πρώτες προσωπογραφίες του βασιλιά της ποπ αρτ Andy Warhol από τον οίκο Christie’s στο Λονδίνο στις 28 Ιουνίου.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου( [email protected])

Το εντυπωσιακό σε αυτόν τον πίνακα ο οποίος υπολογίζεται ότι έγινε μεταξύ 1963 και 1964 είναι το γεγονός ότι δείχνει την εξέλιξη της τέχνης του Warhol μέσα στα χρόνια. Σύμφωνα με τους ειδικούς υπολογίζεται ότι το έργο αυτό μπορεί να φτάσει τα 9 εκατ. δολάρια.

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης υπήρξε πρωτοπόρος του κινήματος της ποπ αρτ. Η ενασχόλησή του με τη ζωγραφική ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και αρχικά ήταν επηρεασμένη από θέματα διαφημίσεων, καθημερινά αντικείμενα και την εικονογραφία των κόμικς. Τότε ήταν που έδωσε τα πρώτα δείγματα της ποπ αρτ. Η μεγάλη επανάσταση, όχι μόνο η προσωπική του αλλά γενικότερα στη σύγχρονη τέχνη, έγινε το 1962 με τους πίνακες της σειράς «Campel Soup».

Από το έργο του στη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, ξεχωρίζουν οι κατά παραγγελία προσωπογραφίες που τύπωνε ως μεγεθύνσεις φωτογραφιών Polaroid, πολλές από τις οποίες αφορούσαν πολιτικές φυσιογνωμίες και διασημότητες του Χόλιγουντ.

Στη σημερινή εποχή του Instagram και του facebook τα λόγια του περί 15 λεπτά δημοσιότητας είναι πιο επίκαιρα και προφητικά από ποτέ: “Στο μέλλον ο καθένας θα είναι παγκοσμίως διάσημος για 15 λεπτά”.

SHARE
MORE NEWS DESK