42.grNews Desk«Μετάνιωσα που δεν μίλησα νωρίτερα για το θάνατο της μητέρας μου»

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

«Μετάνιωσα που δεν μίλησα νωρίτερα για το θάνατο της μητέρας μου»

Αποκαλύψεις για τις σκιές που τον συνόδευσαν σ' όλη την πορεία της ενηλικίωσής του...

Αποκαλύψεις για τις σκιές που τον συνόδευσαν σ’ όλη την πορεία της ενηλικίωσής του και πως ξεπέρασε τον θάνατο της μητέρας του θέλησε να μοιραστεί ο Πρίγκιπας Χάρι. Ο 31χρονος πλέον Χάρι, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, κατά την διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξή του στο Παλάτι του Κένσιγκτον, εξομολογητικά αποκάλυψε πως ο ίδιος λυπάται πολύ που δεν μίλησε ανοιχτά νωρίτερα για το θάνατο της μητέρας του αλλά και πως αυτό το γεγονός επηρέασε ολόκληρη τη ζωή και εξέλιξή του. Μάλιστα πρόσθεσε, πως η πρώτη φορά που μίλησε ανοιχτά για τον αιφνίδιο χαμό της Νταϊάνα ήταν σε ηλικία 28 ετών, δηλαδή μόλις τρία χρόνια πριν.

Η εκδήλωση που φιλοξένησε ο Πρίγκιπας Χάρι είχε θέμα την ψυχική υγεία με συμμετοχή φιλανθρωπικών οργανώσεων. Προσκεκλημένοι ήταν κορυφαία αστέρια του αθλητισμού οι οποίοι μίλησαν ανοιχτά για τα δικά τους προσωπικά βιώματα αλλά και τα ψυχολογικά προβλήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν.
Ο πρώην άσσος αλλά και αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας και πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Rio Ferdinand αλλά και οι χρυσές Ολυμπιονίκες Victoria Pendleton και Kelly Holmes ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων της εκδήλωσης. Καθένας από τους καλεσμένους συνοδευόταν από ένα συγγενή ή φίλο ή ακόμα και από αθλητικό ψυχολόγο ο οποίος τους είχε βοηθήσει στις πιο σκοτεινές στιγμές τους.

princeharry14x9

Το BBC σημείωσε πως ο Ferdinand του οποίου η γυναίκα Rebecca Ellison είχε πεθάνει πέρυσι από καρκίνο ρώτησε τον Πρίγκιπα Χάρι σχετικά με τον αντίκτυπο που έχει ο θάνατος της μητέρας στα παιδιά της. Τότε, αναφερόμενος στο θάνατο της μητέρας του ο Χάρι αποκρίθηκε: «Λυπάμαι πραγματικά που δεν μίλησα ποτέ γι ‘αυτό». Μάλιστα, επισήμανε πως ο ίδιος δεν είχε μιλήσει ποτέ για την απώλεια της μητέρας του τα πρώτα 28 χρόνια της ζωής του. Ο Χάρι ήταν στην ηλικία των δώδεκα και ο Ουίλιαμ στην ηλικία των δεκαπέντε όταν σκοτώθηκε η Νταϊάνα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου 1997.

Παράλληλα ο Χάρι πρόσθεσε: «Δεν είναι κακό να υποφέρεις, αφού μιλάμε γι’ αυτό. Δεν είναι αδυναμία. Αδυναμία είναι να έχεις πρόβλημα και να μην θέλεις να το αναγνωρίσεις και μάλιστα να μην ζητάς την επίλυση αυτού του προβλήματος». Στην εκδήλωση που δημιουργήθηκε από την οργάνωση που υποστηρίζεται από τον Πρίγκιπα Χάρι αλλά και τον δούκα και την δούκισσα του Κέιμπριτζ, συμμετείχαν επίσης 8 φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανώσεις ψυχικής υγείας με σκοπό να αντιμετωπιστεί το στίγμα γύρω από την κατάθλιψη και άλλα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ανθρώποι.

Ο πρώην άσσος των γηπέδων Rio Ferdinand, ο οποίος είναι πατέρας τριών παιδιών, σημείωσε για την εμπειρία που αποκόμισε από τα όσα είπε ο Πρίγκιπας Χάρι που θα μπορούσαν να τον ωφελήσουν: «Έχει περάσει από διάφορα στάδια της ζωής του, που τα παιδιά μου πρόκειται να περάσουν ακριβώς από την ίδια κατεύθυνση. Είναι πολύ ικανοποιητικό για εμένα να παίρνω μαθήματα από τις εμπειρίες του και παράλληλα πολύ εκπαιδευτικό».
Τέλος ο Πρίγκιπας Χάρι κατέληξε: «Το βασικό μήνυμα εδώ σήμερα είναι ότι ο καθένας μας μπορεί να υποφέρει από ψυχολογικά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε. Είτε αυτός είναι μέλος βασιλικής οικογένειας, είτε απλός στρατιώτης, είτε αστέρι του αθλητισμού σε ομαδικό είτε σε ατομικό άθλημα, είτε αν είσαι απλός οδηγός ενός βαν, μητέρα, πατέρας ή παιδί, δεν έχει καμία απολύτως σημασία».

princeharry15x9

 

SHARE
MORE NEWS DESK