Αρκετά δύσκολη, εξαιτίας και των έκτακτων αναγκών του τελευταίου εξαμήνου, ήταν η πρώτη χρονιά του έγκριτου διεθνή γαστρονομικού οδηγού Gault & Millau στην Ελλάδα, ο οποίος εδώ και 50 χρόνια αναδεικνύει και προωθεί τη γαστρονομική σκηνή κάθε χώρας. Η ελληνική του έκδοση, ο Gault & Millau Hellas, δημοσιεύτηκε πρόσφατα, λόγω ειδικών συνθηκών, μόνο ψηφιακά και στην ειδική εφαρμογή και δυστυχώς η επίσημη πρώτη του στην Ελλάδα δεν συνοδεύτηκε ως είθισται από κάποια επίσημη τελετή, Παρ’ όλα αυτά, αυτό δεν επισκιάζει το γεγονός ότι τα ετήσια βραβεία του αποτελούν εξαιρετικά ευχάριστη είδηση για τα ελληνικά γαστρονομικά δεδομένα.
Ο φετινός οδηγός περιλαμβάνει μόνο εστιατόρια από την Αττική και την Κρήτη ενώ οι επιθεωρήσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα θα συνεχιστούν για την επόμενη έκδοση. Στον οδηγό, περιλαμβάνονται 58 POP εστιατόρια (αξιόλογοι χώροι που προτείνει ο γαστρονομικός οδηγός χωρίς όμως να τους βαθμολογεί) και 223 εστιατόρια, εκ των οποίων 121 βραβεύτηκαν με 1 Σκούφο, 22 με 2 Σκούφους και 2 με 3 Σκούφους (Σπονδή και Botrini’s).
Όλα τα εστιατόρια, όπως και οι POP χώροι εστίασης, είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα gr.gaultmillau.com, αλλά και στην εφαρμογή Gault & Millau.
Τα βραβεία του Gault & Milau Hellas 2020
Σεφ της χρονιάς (Cuisiner de l’ année): Γκίκας Ξενάκης (Aleria)
Σεφ Ζαχαροπλαστικής της χρονιάς (Pâtissier de l’année): Σπύρος Πεδιαδιτάκης (Spondi)
Εστιατόριο της Χρονιάς (Restaurant de l’année): Botrini’s
Επιλογή Gault & Millau για ψάρι: Travolta
Επιλογή Gault & Millau για κρέας: Drakoulis Dry and Raw
Καλύτερο POP: Χαλαρό open bar
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα: Peskesi
Sommelier de l’ année: Παύλος Κουμάντος (CTC)
Directrice de sale de l’ année: Χρύσα Δημητριάδου Tudor Hall
Les Grands de demain – Ταλέντα Gault & Millau
Άκης Σουλτάνης- Eternal Blue
Παύλος Κυριάκης: The Zillers
Δήμος Σαμουράκης: Seven Food Sins
Nίκος Θωμάς: Simul