42.grNews DeskMagazineSomnio: Το πρώτο yacht liner στον κόσμο με 39 luxury διαμερίσματα και σουίτες

By Winch and Tillberg Design

Somnio: Το πρώτο yacht liner στον κόσμο με 39 luxury διαμερίσματα και σουίτες

Με μήκος 222 μέτρα και 6 καταστρώματα σχεδιάστηκε από δύο από τα κορυφαία στούντιο αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού στον κόσμο [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Το μεγαλύτερο superyacht γιοτ στον κόσμο αποκαλύφθηκε και είναι τόσο μεγάλο ώστε να έχει δημιουργηθεί μία νέα ειδική κατηγορία για αυτό, η «yacht liner». Το Somnio θα ξεκινήσει τα ταξίδια του το 2024 και, με μήκος 222 μέτρα (728 πόδια), θα είναι αδύνατο να περνάει απαρατήρητο. Ωστόσο, μόνο λίγοι προνομιούχοι θα μπορούν να απολαύσουν από μέσα το σκάφος των 500 εκατομμυρίων ευρώ (430 εκατομμύρια £ / 600 εκατομμύρια δολάρια). Κι αυτό γιατί οι φιλοξενούμενοι του θα είναι μόνο υπερ-πλούσιοι που θα μπορούν να αγοράσουν τα 39 εξαιρετικά πολυτελή διαμερίσματα του, τα οποία ξεκινούν από 9,5 εκατομμύρια ευρώ (8,1 εκατομμύρια £ / 11,2 εκατομμύρια $).

Η ταυτότητα των ιδιοκτητών θα παραμείνει αυστηρά μυστική και η αγορά των διαμερισμάτων θα γίνει μόνο κατόπιν πρόσκλησης ή σύστασης από έναν άλλον αγοραστή ώστε να εξασφαλιστεί η απόλυτη ιδιωτικότητα αλλά και η ασφάλεια του yacht liner. Οι 39 μεγιστάνες και οι οικογένειες τους θα βιώσουν μία πρωτόγνωρη εμπειρία ζωής στα κύματα των ωκεανών, σε ένα σκάφος που σχεδιάστηκε από δύο από τα κορυφαία στούντιο αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού στον κόσμο, το Winch Design με έδρα το Λονδίνο και το Tillberg Design της Σουηδίας.

Courtesy of Winch Design

Τα διαμερίσματα θα είναι κατανεμημένα σε έξι καταστρώματα, το καθένα πλήρως προσαρμόσιμο στις απαιτήσεις των αγοραστών τους. Η προσωπική κουζίνα, το γυμναστήριο, η βιβλιοθήκη, οι εσωτερικοί / εξωτερικοί χώροι φαγητού και οι ξεχωριστές γκαρνταρόμπες θα είναι κάποιες από τις στάνταρντ πολυτελείς ανέσεις. Ωστόσο, και οι κοινόχρηστοι χώροι θα ξεφεύγουν σε πολυτέλεια πέρα από κάθε φαντασία.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα έχουν πρόσβαση σε μια «εντυπωσιακή» σε χωρητικότητα κάβα 10.000 μπουκαλιών κρασιού αλλά και σε ειδική αίθουσα γευσιγνωσίας, σε μια επιλογή από εστιατόρια και μπαρ, καθώς και σε ένα εν πλω κλαμπ παραλίας με εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ. Το σαλόνι, στο τόξο του πλοίου, θα προσφέρει «εντυπωσιακή θέα» όταν το γιοτ θα ταξιδεύει σε ονειρεμένες περιοχές του πλανήτη ή όταν θα μπαίνει στο λιμάνι. Επιπλέον, θα υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό στο λόμπι τόσο για τις ανάγκες της πλεύσης όσο και για τις χερσαίες εξυπηρετήσεις.

«Το Somnio είναι το πρώτο σκάφος yacht liner στον κόσμο, σχεδιασμένο να παρέχει όλες τις ανέσεις των superyachts και υπηρεσίες βασισμένες στα υψηλότερα δυνατά πρότυπα, ίδιες με εκείνες των καλύτερων ξενοδοχείων στον κόσμο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Τα πρότυπα ασφάλειας του πλοίου θα είναι επίσης εξαιρετικά. «Η ιατρική περίθαλψη θα είναι επίσης διαθέσιμη στο πλοίο, παρέχοντας στους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας μακριά από πανδημίες και άλλους παγκόσμιους κινδύνους» αναφέρεται επίσης.

Courtesy of Winch Design

Επιπλέον, το Somnio θα ξεκινήσει τα ταξίδια του για τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, αναλαμβάνοντας και οικολογικές αποστολές. Ο προηγμένος εξοπλισμός του σκάφους θα βοηθήσει τους επιστήμονες και τους θαλάσσιους εμπειρογνώμονες να διεξάγουν έρευνες σε περιβάλλοντα των ωκεανών και διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες θα συμμετάσχουν στα δρομολόγια του σκάφους προκειμένου να ενημερώνουν τους φιλοξενούμενους σχετικά με τις τελευταίες παγκόσμιες προκλήσεις και λύσεις σε βασικά περιβαλλοντικά και φιλανθρωπικά ζητήμτα. Το πρωτοποριακό έργο θα εποπτεύεται από τον συνιδρυτή της Somnio, Captain Erik Bredhe, προηγουμένως Master του M / V The World, του μοναδικού μέχρι σήμερα πλοίου στον κόσμο που διαθέρει καταλύμματα για μόνιμη κατοίκηση.

«Το World σημείωσε μια εκπληκτική επιτυχία, αν και ήρθε η ώρα για αληθινή συν-ιδιοκτησία superyacht», δήλωσε ο Captain Bredhe. «Το Somnio θα είναι το μόνο superyacht στον κόσμο με μόνιμες κατοικίες και έχει σχεδιαστεί με πρότυπα που να είναι ανάλογα με μια ευκαιρία ζωής. Οι ιδιοκτήτες θα μοιραστούν έναν πραγματικά μοναδικό τρόπο ζωής στη θάλασσα, με ένα επιλεγμένο πλήρωμα και ένα ατελείωτο παγκόσμιο δρομολόγιο προσεκτικά επιλεγμένων προορισμών και εμπειριών που ταιριάζουν σε ένα γιοτ αυτής της φύσης» πρόσθεσε ο ίδιος.

Το Somnio θα είναι το μεγαλύτερο yacht στον κόσμο, τόσο σε μήκος όσο και σε όγκο, και θα τροφοδοτείται από την τελευταία τεχνολογία καθαρού κινητήρα. Αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται από τη Vard στη Νορβηγία, η οποία είναι τμήμα της ιταλικής ναυπηγικής εταιρείας Fincantieri. Περισσότερες λεπτομέρειες για το Somnio μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.somniosuperyachts.com.

Courtesy of Winch Design

Courtesy of Winch Design

Courtesy of Winch Design

Courtesy of Winch Design

Courtesy of Winch Design

Courtesy of Winch Design

SHARE
MORE MAGAZINE