42.grNews DeskMagazineShurayrah: Δεν θα πιστεύετε τι κατασκευάζουν οι Άραβες στην Ερυθρά Θάλασσα

The Red Sea Project

Shurayrah: Δεν θα πιστεύετε τι κατασκευάζουν οι Άραβες στην Ερυθρά Θάλασσα

Το νέο giga-resort θα περιλαμβάνει 22 νησιά και 48 ξενοδοχεία σε έκταση 28.000 τ.χλμ. [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Την τουριστική αναγέννηση της Ερυθράς Θάλασσας, του στενού κορμού δηλαδή που ενώνει τον κόλπο της Άκαμπα και τη διώρυγα του Σουέζ με τον κόλπο του Άντεν και την Αραμαϊκή θάλασσα και που τα τελευταία χρόνια αποτελεί φόβητρο για τα εμπορικά πλοία εξαιτίας των πολλών περιπτώσεων πειρατείας, οραματίζονται οι Σαουδάραβες. Ήδη, το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners παρουσίασε τα πρώτα εντυπωσιακά σχέδια ενός νησιωτικού θερέτρου το οποίο αποτελεί μέρος του «giga-resort» της Ερυθράς Θάλασσας που θα εκτείνεται σε 22 νησιά και έξι περιοχές στην ενδοχώρα της Σουδικής Αραβίας, ενώ θα περιλαμβάνει συνολικά 48 θέρετρα όταν ολοκληρωθεί το 2030

Τα σχέδια απεικονίζουν το όραμα των αρχιτεκτόνων για το Shurayrah, το νησί-πύλη στο τεράστιο έργο της Ερυθράς Θάλασσας και το γραφείο έχει δώσει τον τίτλο «Coral Bloom» («άνθιση κοραλιών»), καθώς, «οι κατασκευές απλά θα ενισχύσουν ό,τι θαυμαστό υπάρχει ήδη στην περιοχή» αφού πρόκεται για έναν από τους πιο περιζήτητους προορισμούς κατάδυσης στον κόσμο. Μάλιστα, ήδη ο πρίγκιπας Mohammed bin Salman έχει δώσει το πράσινο φως για να ξεκινήσει η εντυπωσιακή κατασκευή του «Coral Bloom».

Το Shurayrah θα είναι το πρώτο νησί που θα αναπτυχθεί, με τα σχέδια του Foster + Partners να αποκαλύπτουν πώς θα είναι τα ξενοδοχεία και οι πολυτελείς εγκαταστάσεις αναψυχής. Έντεκα ξενοδοχεία έχουν προγραμματιστεί να κατασκευαστούν εκεί και το Foster + Partners τα έχει σχεδιάσει με τη λογική να είναι απολύτως ενταγμένα στο περιβάλλον. Επιπλέον, τα σχέδια έχουν επίσης πραγματοποιηθεί λαμβάνοντας υπόψη και την πανδημία, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου εσωτερικοί χώροι στις εγκαταστάσεις αναψυχής.

Ο Gerard Evenden, επικεφαλής του στούντιο Foster + Partners, που ιδρύθηκε από τον Norman Foster το 1967, ανέφερε πως «το όραμά μας για το Shurayrah είναι εμπνευσμένο από το φυσικό περιβάλλον του νησιού, με τα ξενοδοχεία να έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνουν την εντύπωση πως κυλλούν στις παραλίες και βρίσκονται ανάμεσα στους αμμόλοφους, σχεδόν σαν τα ξύλα που καταλήγουν στις παραλίες».

Ως προς τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις αναψυχής, το Foster + Partners έχει προσθέσει επιπλέον τεχνητές παραλίες και μια νέα λιμνοθάλασσα στο νησί, το οποίο έχει σχήμα δελφινιού. Επιπλέον, τα σχέδια δείχνουν και τη δημιουργία μία νέας φωτογενούς πισίνας μέσα στη θάλασσα. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η απουσία πολυώροφων κτιρίων «θα διασφαλίσει ότι οι θεαματικές φωτογραφίες θα παραμείνουν ανεμπόδιστες, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια αίσθηση μυστηρίου για τους επισκέπτες καθώς το νησί θα αποκαλύπτεται αργά στα μάτια τους».

Ο John Pagano, Διευθύνων Σύμβουλος της The Red Sea Development Company, δήλωσε πως «περιμένουμε από τους επισκέπτες να εκπλαγούν από αυτό που βλέπουν όταν φτάνουν για πρώτη φορά στο The Red Sea Project, απολαμβάνοντας μια πραγματικά εντυπωσιακή εμπειρία χωρίς τα παπούτσια τους. Τα σχέδια Coral Bloom, εμπνευσμένα από την απίστευτη χλωρίδα και πανίδα που βρίσκονται μοναδικά στη Σαουδική Αραβία, υπόσχονται να κάνουν αυτό το όραμα πραγματικότητα.

Το νησί Shurayrah είναι η πύλη του The Red Sea Project, οπότε είναι σημαντικό να θέσει τα πρότυπα στην πρωτοποριακή αρχιτεκτονική και τον βιώσιμο σχεδιασμό, όχι μόνο για τον προορισμό μας, αλλά και παγκοσμίως. Αυτό επιτυγχάνεται πέρα ​​από την απλή προστασία του περιβάλλοντος, στην εφαρμογή μιας αναγεννητικής προσέγγισης», καταλήγει στις δηλώσεις του.

Το The Red Sea Project στοχεύει συνολικά να δημιουργήσει έναν ολοκαίνουργιο υπερπολυτελή τουριστικό προορισμό μεταξύ των πόλεων Umluj και Al Wajh, περίπου 770 μίλια (1.240 km) από την πρωτεύουσα, Ριάντ και 430 μίλια (700 km) από τη Μέκκα. Σε μία έκταση 10.810 τετραγωνικών μιλίων (28.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων) που περιλαμβάνει ένα αρχιπέλαγος, 125 μίλια (200 χιλιόμετρα) ακτών, ερήμων και αδρανών ηφαιστείων, ο νέος προορισμός θα φιλοξενήσει συνολικά 48 ξενοδοχεία.

Το έργο της Ερυθράς Θάλασσας έχει ήδη περάσει «σημαντικά ορόσημα» και οι εργασίες είναι σε καλό δρόμο για να καλωσορίσουν τους πρώτους καλεσμένους στο Shurayrah μέχρι το τέλος του 2022, όταν θα ξεκινήσει και το διεθνές αεροδρόμιο της περιοχής.

SHARE
MORE MAGAZINE