42.grNews DeskRolls-Royce Boat Tail: Επισήμως, η ακριβότερη νέα λιμουζίνα στον κόσμο [$28.410.000]

By Rolls Royce

Rolls-Royce Boat Tail: Επισήμως, η ακριβότερη νέα λιμουζίνα στον κόσμο [$28.410.000]

Μία από τις τρεις custom made Rolls Royce, αγνώστου αγοραστή, με ομπρέλα στο πίσω μέρος και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Το πιο ακριβό νέο αυτοκίνητο στον κόσμο παρουσιάστηκε από την Rolls-Royce και έχει μια ομπρέλα που ανοίγει στο πίσω μέρος του. H Grand Tourer Boat Tail 28,410 εκατομμυρίων δολαρίων είναι μία από τις τρεις εξαιρετικά εξατομικευμένες λιμουζίνες, η δημιουργία της οποίας ανατέθηκε από ένα πλούσιο και «φανταχτερό» ζευγάρι με αγάπη στα δροσερά γεύματα με σαμπάνια, σε εξωτερικό χώρο, εξ ου και το απίστευτο πίσω μέρος του οχήματος που φιλοξενεί ένα σετ δείπνου, περιστρεφόμενα τραπέζια κοκτέιλ με αντίστοιχες καρέκλες και ομπρέλα που εκτείνεται αυτόματα όταν ο ιδιοκτήτης θελήσει να δειπνήσει στο πίσω μέρος της Roller του.

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ακόμη τροποποιήσει την καμπίνα για να φιλοξενήσει εξατομικευμένα ρολόγια χειρός, καθένα από τα οποία μπορεί να τοποθετηθεί στο ταμπλό και να αποτελέσει ρολόι του αυτοκινήτου. Για την εντυπωσιακή λιμουζίνα χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια «εντυπωσιακής προσοχής στη λεπτομέρεια» για να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί σε συνεργασία με πελάτες που ήθελαν ένα μοναδικό αυτοκίνητο για πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις, αναφέρει η θρυλική βρετανική μάρκα.

Και για να καταλάβει κανείς την αξία της συγκεκριμένης λιμουζίνας, με την τιμή των 28,410 εκατομμυρίων δολαρίων (20 εκατ. λιρών) ο ιδιοκτήτης θα αγόραζε περίπου 40 εξατομικευμένες λιμουζίνες Rolls-Royce Phantom, της ναυαρχίδας της φίρμας, που κοστίζουν περίπου 500.000£ η κάθε μία (συμπεριλαμβανομένων των εξατομικευμένων πρόσθετων).

Επιπλέον, η νέα Rolls Royce κοστίζει το διπλάσιο από τα δύο προηγούμενα πιο ακριβά καινούργια αυτοκίνητα στον κόσμο: Του Rollbu-Royce, των 10 εκατομμυρίων λιρών λεωφορείου Sweptail του 2017 και του hypercar 11,5 εκατομμυρίων λιρών «La Voiture Noir» της Bugatti που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο του 2019. Ο λόγος για την τεράστια δαπάνη είναι ότι το αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί και σχεδιαστεί από το μηδέν, είναι δηλαδή custom made.

Στα αυτοκίνητα παραγωγής, το συνολικό κόστος κατανέμεται σύμφωνα με τον αριθμό των παραγόμενων αυτοκινήτων, τα οποία στην περίπτωση της Rolls-Royce φτάνουν σε μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες οχήματα με την πάροδο του χρόνου. Στην περίπτωση μεγάλων κατασκευαστών, το κόστος αυτό κατανέμεται σε εκατομμύρια οχήματα.

Στην περίπτωση του Boat Tail, η κατασκευή «Coach build» σημαίνει ότι το πλαίσιο, ο κινητήρας και τα υποστρώματα μπορεί να βασίζονται στη Rolls Royce Phantom, αλλά όλα πάνω από αυτό και κάθε λεπτομέρεια, από τα μεγαλύτερα χειροποίητα πάνελ, έως τους πιο περίπλοκους μηχανισμούς, ακόμα και τα ρολόγια, έχουν σχεδιαστεί και δημιουργηθεί από το μηδέν.

Επομένως, δεν είναι ένα τυπικό αυτοκίνητο με πολλά πρόσθετα και πολυτέλεια. Είναι ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο, ουσιαστικά ένα εφάπαξ μοντέλο, αν και σε αυτήν την περίπτωση το συνολικό κόστος έχει μοιραστεί σε τρία οχήματα, κάθε ένα από τα οποία είναι εξατομικευμένα για τους ιδιοκτήτες.

Με μήκος 5,8 μέτρα, το νέο τετραθέσιο Rolls-Royce Boat Tail είναι το πρώτο που κατασκευάστηκε από το νέο τμήμα Coachbuild της Rolls-Royce στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Goodwood του Sussex.

Ο νέος βραχίονας της Rolls-Royce της Coachbuild έχει δημιουργηθεί ειδικά για να αξιοποιήσει τη ζήτηση από τον αυξανόμενο αριθμό υπερ-πλούσιων πελατών που θέλουν μια πολυτελή λιμουζίνα μοναδική για αυτούς. Το νέο grand cruiser είναι εμπνευσμένο από τα κομψά σκάφη J-Class των αρχών του 20ού αιώνα και από τα πρωτότυπα Rolls-Royces των 1920 και 1930 Boat Tail, τα οποία με τη σειρά τους εμπνεύστηκαν από αυτά. Επίσης, το γεγονός ότι το τιμόνι έχει τοποθετηθεί στα αριστερά σημαίνει ότι το αυτοκίνητο αφορά Ευρωπαίους και σίγουρο όχι Εγγλέζους.

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της νέας λιμουζίνας είναι στο… «πίσω κατάστρωμα» του Boat Tail και η οποία είναι μια σύγχρονη ερμηνεία του ξύλινου πίσω καταστρώματος ενός σκάφους σε ένα ειδικό γκρι και μαύρο καπλαμά από ξύλο Caleidolegno που είναι «οπτικά επιμήκεις».

Με το πάτημα ενός κουμπιού, το πίσω μέρος ανοίγει σαν τα «φτερά πεταλούδας» για να αποκαλύψει μια περίπλοκη «σουίτα φιλοξενίας» για υπαίθρια διασκέδαση και για την εμφάνιση ενός «θησαυρού κινούμενων μερών».

Στα αριστερά υπάρχει ένα διπλό ψυγείο με ειδικές βάσεις για την αποθήκευση με ασφάλεια δύο μπουκαλιών σαμπάνιας στην κατάλληλη θερμοκρασία. Το αγαπημένο vintage Armand de Brignac του ιδιοκτήτη του aficionado, η οποία μπορεί να κοστίσει έως και 57.950£ το μπουκάλι, θα πρέπει είναι αποθηκευμένη στους έξι βαθμούς Κελσίου έτσι ώστε να είναι κατάλληλη για κατανάλωση, μία θερμοκρασία που εξασφαλίζεται στο ακέραιο από τη λειτουργία του ψυγείου. Στο ίδιο μέρος υπάρχει επίσης χώρος για τέσσερα ποτήρια, χαρτοπετσέτες και άλλα είδη σερβιρίσματος.

Η δεξιά πλευρά είναι ουσιαστικά μία πλήρως εξοπλισμένη φορητή κουζίνα με θερμαινόμενα θερμοσίφωνα και μαχαιροπίρουνα από τον οίκο Christofle του Παρισιού, στα οποία είναι χαραγμένο το «Boat Tail». Από αυτό το σημείο ανοίγουν δύο αναδυόμενα τραπέζια κοκτέιλ, ένα σε κάθε πλευρά, τα οποία περιστρέφονται κομψά «για να μιμηθούν την προσφορά ενός συνοδού» για απεριτίφ και φαγητό.

Δύο ταιριαστά σκαμνιά με λεπτή γραμμή, που σχεδιάστηκαν από την Rolls-Royce και δημιουργήθηκαν από την ιταλική κατασκευαστή επίπλων Promemoria, χρησιμοποιούν τις ίδιες ίνες άνθρακα και μπλε δέρμα από το αυτοκίνητο και αποθηκεύονται στο εσωτερικό.

Το πιο εντυπωσιακό αξεσουάρ από όλα είναι η ομπρέλα σκιάς στον εκτεταμένο τηλεσκοπικό βραχίονα. Αναδύεται, κατ’ απαίτηση, από την πίσω κεντρική γραμμή κάτω από τα ανοίγματα των πίσω φτερών. Το εντυπωσιακό είναι ότι κάτω από την ομπρέλα υπάρχει σταθερή θερμοκρασία ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

Η Rolls-Royce αναφέρει ότι το εξελιγμένο πίσω μέρος της λιμουζίνας αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα των πελατών της και σημειώνει ότι πρόκειται για μία εξέλιξη «που έχει ξανασυμβεί στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας» σημειώνοντας: «Με το πάτημα ενός κουμπιού, το πίσω μέρος ανοίγει με μια σαρωτική κίνηση πεταλούδας, για να αποκαλύψει μία περίπλοκη και γενναιόδωρη σουίτα φιλοξενίας. «Η περίπλοκη κίνηση είναι εμπνευσμένη από έννοιες προβόλων που εξερεύνησε ο διάσημος αρχιτέκτονας Santiago Calatrava.

Κρυμμένο προς την κεντρική γραμμή, η συγχρονισμένη κίνηση ανοίγματος αποκαλύπτει ένα θησαυρό κινούμενων μερών που προσφέρονται με ακριβή γωνία 15 μοιρών. Αυτή η λεπτή χειρονομία της παρουσίασης αντικατοπτρίζει μια ευγενή και βασικά την βρετανική έκφραση υπηρεσιών».

Πολυτελές αυτοκίνητο, πολυτελή ρολόγια και ακόμη και ένα πολυτελές στυλό

Για το Grand Tourer Boat Tail όμως η Rolls Royce συνεργάστηκε με τον περίφημο ελβετικό οίκος υψηλής ωρολογοποιίας Bovet για τη δημιουργία δύο ρολογιών χειρός BOVET 1822, αντρικού και γυναικείου, το ένα από τα οποία μπορεί να αφαιρεθεί από τον καρπό του ιδιοκτήτη και να τοποθετηθεί στο ταμπλό Ένα άλλο μοναδικό πολυτελές άγγιγμα συνδυάζει την κορυφή της αυτοκινητοβιομηχανίας και της χειροτεχνίας.

Για να διατηρήσετε το χρόνο, δύο αναστρέψιμα ρολόγια δύο όψεων «His & Hers» από το ελβετικό «BOVET 1822» – ένα από τα οποία μπορεί να αφαιρεθεί από τον καρπό του ιδιοκτήτη και να τοποθετηθεί στην ταμπλό του ταμπλό ως ρολόι, ενώ το δεύτερο μπορεί να αποθηκευθεί σε ειδική κρύπτη. Επίσης, μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή πένα Montblanc θα βρίσκεται σε μια διακριτικά τοποθετημένη, χειροποίητη θήκη από αλουμίνιο και δέρμα, καθώς οι συλλογές με πανάκριβες πένες είναι ένα άλλο από τα μεγάλα πάθη των πελατών της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Εσωτερικά, η λιμουζίνα έχει επένδυση από δέρμα σε απόχρωση του μπλε, με «ελαφριά μεταλλική γυαλάδα», ενώ το υλικό προέρχεται από δέρματα αγελάδων των Άλπεων της Βαυαρίας. Ο πίνακας οργάνων είναι διακοσμημένος με διακοσμητικά μοτίβα Guilloche, τελειοποιημένα από εξαιρετικά κοσμηματοπωλεία και ωρολογοποιούς και υπάρχει ένα κομψό δίχρωμο τιμόνι με λεπτό πλαίσιο.

Το εξωτερικό χρώμα είναι μια ειδική απόχρωση του μπλε, «το αγαπημένο χρώμα του πελάτη», με ενσωματωμένες μεταλλικές και κρυσταλλικές νιφάδες για να πιάνουν το φως.

SHARE
MORE NEWS DESK