42.grNews DeskΩδή στη σύχρονη αισθητική το διαμέρισμα των KKMK Architects στο Ελληνικό

Γεμάτο φως

Ωδή στη σύχρονη αισθητική το διαμέρισμα των KKMK Architects στο Ελληνικό

Το μωσαϊκό Possi κατασκευάστηκε συνδυάζοντας ελληνικό λευκό μάρμαρο και μπλε μάρμαρο τύπου Macauba [ΕΙΚΟΝΕΣ+VIDEO]

Ένα εντυπωσιακό διαμέρισμα στο Ελληνικό, δίπλα στο παλιό αεροδρόμιο, ολοκλήρωσε το εξαιρετικό αρχιτεκτονικό γραφείο KKMK Architects, αν και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε εμφανίζονται μόνο οι εσωτερικοί χώροι οι οποίοι -πάντως- κλέβουν την παράσταση.

Με συνολική έκταση 173 τμ. και με πανοραμική θέα στη θάλασσα, σύμφωνα με το γραφείο, «σκοπός ήταν να μεταμορφωθεί ο χώρος σε ένα ιδανικό σπίτι για ένα νέο ζευγάρι μουσικών. Ο μπασίστας και η σύζυγός του, μουσικός παραδοσιακών οργάνων, αναζητούσαν ένα άνετο περιβάλλον που θα τους χάριζε την απαραίτητη στη δουλειά τους έμπνευση, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελούσε και το ιδανικό περιβάλλον χαλάρωσης και ξεκούρασης».
Οι αρχιτέκτονες πρότειναν μία σειρά από σημαντικές αλλαγές στην κάτοψη, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη σχέση των επιφανειών και την οριοθέτηση των χώρων. Κατάφεραν να καταργήσουν τα μεταξύ τους όρια και ταυτόχρονα να διαχωρίσουν τις χρήσεις τους. Με αυτό τον τρόπο, η αίσθηση του χώρου μεγάλωσε, με τα όρια να παραμένουν διακριτά μέσα από την εναλλαγή των υλικών. Δημιουργείται ένα οπτικό παιχνίδι που αναπτύσσεται στον χώρο σε τρεις διαστάσεις.

Το καθιστικό επεκτάθηκε. Η τραπεζαρία ενώθηκε οπτικά με την κουζίνα, δημιουργώντας ένα λευκό φόντο, και διαχωρίζονται με ένα γαλακτερό συρόμενο τζάμι. Ο τοίχος στο βάθος της τραπεζαρίας επενδύθηκε με μάρμαρο τύπου Βόλακα. Αυτό λειτουργεί ως ένας φυσικός πίνακας στον χώρο, προσδίδοντας ένταση και χαρακτήρα στο λευκό υπόβαθρο.
Καθώς στο σαλόνι υπήρχε η ανάγκη να συνδυαστούν πολλαπλά σημεία ενδιαφέροντος, όπως το τζάκι, η τηλεόραση και η θέα στη θάλασσα, οι αρχιτέκτονες πρότειναν ένα καθιστικό που να μπορεί να προσαρμοστεί και να αλλάζει εύκολα κατεύθυνση, ώστε να προσαρμόζεται άμεσα στην επιλογή του κάθε επισκέπτη.

Στην άλλη πλευρά του σαλονιού, το μαρμάρινο τζάκι κυριαρχεί στον χώρο και ξεχωρίζει στο ξύλινο δάπεδο, δίνοντας την εντύπωση ότι αιωρείται. Η τάση στη διαχείριση των υλικών που επεκτείνονται στις επιφάνειες του χώρου, παρουσιάζεται και στο κύριο υπνοδωμάτιο, όπου η ξύλινη επένδυση δημιουργεί ένα ζεστό περιβάλλον γύρω από το κρεβάτι.
Εδώ, ο διαχωρισμός του μπάνιου με το υπνοδωμάτιο γίνεται πάλι με ένα γαλακτερό τζάμι, το οποίο προσθέτει στον κύριο χώρο οπτικό βάθος και φως. Αυτά τα χαρακτηριστικά του χώρου τονίζονται επιπλέον με τις αντανακλάσεις του καθρέφτη που καλύπτουν την ντουλάπα.

Σε όλους τους χώρους του σπιτιού, οι λινές κουρτίνες φιλτράρουν την έντονη ηλιοφάνεια και προσθέτουν μια απαλή και ημιδιαφανή αύρα. Μια από τις επιθυμίες των ιδιοκτητών ήταν να αποκτήσει έναν χαρούμενο χαρακτήρα το δεύτερο μπάνιο, όπου θα κυριαρχούσε ένα έντονο χρώμα. Έτσι, οι KKMK Architects σχεδίασαν ένα μοναδικό μαρμάρινο μωσαϊκό με το οποίο επενδύθηκε ο τοίχος του ντούζ. Το μωσαϊκό Possi κατασκευάστηκε συνδυάζοντας ελληνικό λευκό μάρμαρο και μπλε μάρμαρο τύπου Macauba, το οποίο έδωσε ένα σύγχρονο και οργανικό χαρακτήρα στο μπάνιο και μια νότα μεσογειακής αισθητικής.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

Facts & Credits
Project title Hellinikon Apartment
Location Hellinikon, Athens
Date of completion 2020
Area 173 sq.m.
Architecture KKMK Karagianni Karamali Architects
Team Marina Karamali, Katerina Karagianni, Miriam Kourouvani, Dimitris Chiotakis
Space Styling Maria Zeri
Photography Billy Zoupas
Video Ilektra Pirazoglou

SHARE
MORE NEWS DESK