42.grNews DeskO παντρεμένος πολιτικός της ιστορίας μας έκανε δώρο στη νεαρά σύμβουλο-ερωμένη ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με το AirTag της Apple!

Βreaking news

O παντρεμένος πολιτικός της ιστορίας μας έκανε δώρο στη νεαρά σύμβουλο-ερωμένη ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με το AirTag της Apple!

Πάμε να δούμε τώρα μερικές ενδιαφέρουσες τεχνικές λεπτομέρειες για τα AirTag της Apple

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023.

Αυτό το καλό παλικάρι, ο πολιτικός με την πολύ έντονη παρουσία στα ΜΜΕ, της έκανε δώρο ένα αυτοκίνητο, και μάλιστα ένα μοντέλο που λατρεύουν τα νέα κορίτσια. Παντρεμένος, αλλά σε κάθε ευκαιρία βγάζει προς τα έξω- επιδεικτικά θα λέγαμε- την αδυναμία που έχει στη σύζυγό του.

By Ioli Pierides

Το δώρο φυσικά το έκανε σε νεαρά αιθέρια ύπαρξη η οποία υποδύεται τη σύμβουλό του και η οποία τον συνοδεύει στα ταξίδια και στις αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας.

Επειδή δεν είμαστε τροχονόμοι αισθημάτων ούτε δεκανείς ηθικής τάξης και συζυγικών σχέσεων ο πολιτικός έχει την απόλυτη κατανόησή μας για το κέρατο στη σύζυγό του. Άλλωστε κι εκείνη για να τον επιλέξει, γνωρίζοντας μάλιστα το ποιόν του το οποίο ήτο γνωστό τοις πάσι, ήτο του ιδίου φυράματος με την καλή έννοια το λέμε. Αυτό όμως που δεν συγχωρούμε στον πολιτικό της ιστορίας μας είναι η σφοδρή ζήλια του για την νεαρά ύπαρξη με την οποία είναι καψούρης και την οποία του τη σύστησε ομοιδεάτης φίλος του.

Ο μπαγάσας ο πολιτικός (το μπαγάσας με την καλή έννοια το λέμε), εμπύρετος από ζήλια και πάθος έκανε δώρο στο κορίτσι ένα “παγιδευμένο” αυτοκίνητο!

Το κορίτσι με τη σειρά της επειδή ήταν τρίτο πρόσωπο ήταν πολύ προσεχτική με το κινητό της. Επειδή μάλιστα ένας καλός της φίλος είχε κατάστημα που επισκεύαζε κινητά τηλέφωνα στη Γλυφάδα κάθε τόσο πήγαινε σ΄αυτόν κι εκείνος με τη σειρά του φρόντιζε να καθαρίζει τη συσκευή της από όλες τις ύποπτες εφαρμογές. Το κορίτσι πέτρα του σκανδάλου είχε κι αυτή με τη σειρά της διπλή και τριπλή ζωή. Απλά ο πολιτικός της είχε λύσει για την ώρα το επαγγελματικό και η σχέση μαζί του της εξασφάλιζε περί τα 3.000 ευρώ το μήνα μαζί με τα extra, ταξίδια, κλπ.

Ο πολιτικός όμως δεν άντεχε στην ιδέα ότι η νεαρά τον κερατώνει. Όπως μάλιστα είχε εξομολογηθεί σε κολλητούς τους σε περίπτωση που η νεαρά τον χώριζε θα έβαζε κάτι καλά παιδιά του κολεγίου να της κλέψουν το αυτοκίνητο δώρο.

Τα είχε σκεφτεί όλα και ήταν έτοιμος για όλα. Παιδιόθεν.

Το αυτοκίνητο λοιπόν που χάρισε στη νεαρή σύμβουλό του ήταν παγιδευμένο με το περίφημο AirTag της Apple!

Έτσι κάθε στιγμή γνώριζε που βρίσκεται το αυτοκίνητο και η κάτοχός του.

Μία μέρα βρισκόταν σε αναμμένα κάρβουνα από το πρωί γιατί η νεαρά του είπε ότι θα πήγαινε στο σπίτι μίας φίλης της στη Κηφισιά η οποία θα ερχόταν από το Βερολίνο όπου ζούσε και εργάζονταν. Επειδή είχε καιρό να τη δει είπε στον πολιτικό ότι το βράδι θα κοιμόταν στο σπίτι της.

Από την προηγούμενη τον είχαν ζώσει τα φίδια παρότι και ο ίδιος ήταν ένα θανάσιμο φίδι. Από τα πλέον δηλητηριώδη. Με την καλή έννοια το λέμε.

Δεν τον είχαν ζώσει άδικα τα φίδια. Την επόμενη το AirTag του έστελνε σήμα ότι η νεαρά ύπαρξη όχι απλά δεν βρισκόταν στη Κηφισιά αλλά εντελώς σε αντίθετη κατεύθυνση. Στη Βουλιαγμένη ήτο η ατιμούλα.

Και όχι μόνο ήτο στη Βουλιαγμένη αλλά τον απατούσε με έναν από τους σωματοφύλακές του, τον οποίο είχε γνωρίσει σχεδόν ταυτόχρονα με τον άθλιο πολιτικό της ιστορίας μας-με την καλή έννοια το λέμε.

Το χειρότερο στη περίπτωση του πολιτικού ήταν ότι δεν τον έπαιρνε από πολλές απόψεις να ακουμπήσει τον σωματοφύλακα ή να μιλήσει στην νεαρά πέρα από κάποιες σπόντες. Δεν θα ήθελε με τίποτε να ρισκάρει να γίνει βούκινο στο Μακελειό του Στέφανου Χίου (με την καλή έννοια το λέμε), να το μάθει η γυναίκα του, να τον δείρει ο σωματοφύλακας ή να του συμβεί κάνα ατύχημα. Έτσι κατάπιε το δηλητήριο ως το τέλος και μάλλον συνεχίζει να το καταπίνει. Με τη καλή έννοια το λέμε.

Πάμε να δούμε τώρα μερικές ενδιαφέρουσες τεχνικές λεπτομέρειες για τα AirTag της Apple-όπως τις μετέδωσε παλαιότερο ρεπορτάζ της ERT.

Τα AirTag λοιπόν διαφημίστηκαν ως ένας φθηνός και εύκολος τρόπος για να εντοπίζουμε και να έχουμε υπό έλεγχο τα υπάρχοντά μας στην καθημερινότητα, από τα κλειδιά και το πορτοφόλι μας μέχρι το σακίδιό μας, αλλά τους τελευταίους μήνες υπήρξαν αρκετές αναφορές για τη χρήση της συσκευής σε μέγεθος κουμπιού από απατεώνες και κλέφτες για την παρακολούθηση ανθρώπων.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, οι καναδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι AirTags βρέθηκαν σε πολυτελή οχήματα που αργότερα κλάπηκαν. Τους τελευταίους μήνες, πολλές ιστορίες έχουν επίσης εμφανιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με άτομα που βρίσκουν AirTag κρυμμένα στα υπάρχοντά τους. Σε απάντηση, η Apple εξέδωσε ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα λέγοντας ότι συνεργάζεται με τις αρχές επιβολής του νόμου για όλα τα αιτήματα και σχεδιάζει να κυκλοφορήσει πρόσθετες ενημερώσεις λογισμικού για να βοηθήσει τους χρήστες iPhone να κατανοήσουν καλύτερα και να εντοπίσουν άγνωστα AirTag που τους ακολουθούσαν.

“Με βάση τις γνώσεις μας και τις συζητήσεις με τις αρχές επιβολής του νόμου, τα περιστατικά κατάχρησης του AirTag είναι σπάνια, ωστόσο, κάθε περίπτωση μετράει “, ανέφερε. Η ιδέα πίσω από το AirTags δεν είναι επαναστατική, αλλά υπάρχουν ορισμένες αξιοσημείωτες διαφορές στην τεχνολογία από παλαιότερες συσκευές παρακολούθησης.

Τα AirTag δεν διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα GPS, αντ’ αυτού αφαιρούν τα δεδομένα τοποθεσίας των κοντινών συσκευών Apple εκπέμποντας ένα συνεχές σήμα Bluetooth, το οποίο στη συνέχεια είναι ορατό από τον κάτοχο του Air Tag. Η Eva Galperin είναι διευθύντρια κυβερνοασφάλειας στο Electronic Frontier Foundation και είπε ότι ήταν ανήσυχη ακόμη και πριν από την κυκλοφορία του προϊόντος την περασμένη άνοιξη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια νέα συσκευή ή τεχνολογία χρησιμοποιείται για κακόβουλους σκοπούς, δήλωσε η Renee Williams, η εκτελεστική διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου για τα Θύματα του Εγκλήματος. «Καθώς η τεχνολογία γίνεται πιο εξελιγμένη και προηγμένη, όσο θαυμάσια κι αν είναι για την κοινωνία, δυστυχώς, γίνεται πολύ πιο εύκολη η κατάχρηση»είπε

Επί του παρόντος, οι χρήστες iPhone θα λαμβάνουν μια ειδοποίηση εάν ένα AirTag αποχωριστεί από τον κάτοχό του και μετακινείται μαζί τους με την πάροδο του χρόνου εάν έχουν ένα iPhone 11 ή μεταγενέστερο που εκτελείται σε iOS 14.5 ή νεότερη έκδοση και έχουν ενεργοποιημένες τις σωστές ρυθμίσεις. Οι χρήστες Android δεν μπορούν να λάβουν αυτές τις ειδοποιήσεις αυτόματα, αλλά η Apple κυκλοφόρησε μια εφαρμογή που ονομάζεται “Tracker Detect” που θα τους επιτρέψει να σαρώσουν για ένα άγνωστο AirTag κοντά.

Ωστόσο, το Tracker Detect λειτουργεί προς το παρόν μόνο όταν η εφαρμογή είναι ανοιχτή. Το AirTags θα κουδουνίζει αυτόματα όταν απομακρυνθεί από τον αρχικό ιδιοκτήτη.

Η Apple σημειώνει ότι η λήψη μιας ειδοποίησης για ένα άγνωστο AirTag δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σας παρακολουθούν, καθώς η συσκευή και το στοιχείο στο οποίο είναι συνδεδεμένη ενδέχεται να χαθούν πραγματικά.

Tι λέει η  Αpple για τη συσκευή της>

AirTag

Ξεχνάς πράγματα; Ξέχασέ το!

Το AirTag είναι ένας πανεύκολος τρόπος να παρακολουθείς τα πράγματά σου. Σύνδεσε ένα στα κλειδιά σου κι ένα άλλο στο σακίδιό σου. Και έτσι απλά, τα βρίσκεις στο app Εύρεση, όπου μπορείς επίσης να παρακολουθείς τις συσκευές Apple και να εντοπίζεις φίλους και συγγενείς.

Ένα “πινγκ” και το βρήκες.

Έχασες το πορτοφόλι σου; Αν έχεις συνδέσει το AirTag, κανένα πρόβλημα. Μπορείς να παίξεις έναν ήχο στο ενσωματωμένο ηχείο από τη νέα καρτέλα Στοιχεία στο app Εύρεση. Αν είναι κρυμμένο κάπου κοντά—όπως κάτω από τον καναπέ ή στο διπλανό δωμάτιο—απλώς ακολουθείς τον ήχο και το βρίσκεις.

Αν το AirTag σου είναι κοντά, το iPhone σου θα σε οδηγήσει απευθείας σε αυτό με την Εύρεση Ακριβείας. Θα δεις την απόσταση από το AirTag σου και τις οδηγίες για να το εντοπίσεις—όλα χάρη στην τεχνολογία Ultra Wideband.

Η Εύρεση Ακριβείας είναι συμβατή με:

  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max
  • iPhone 12 και iPhone 12 mini
  • iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 13 και iPhone 13 mini
  • iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max

Ζήτα λίγη βοήθεια από εκατοντάδες εκατομμύρια φίλους.

Όταν έχεις ξεχάσει κάτι πολύ μακριά, όπως στην παραλία ή στο γυμναστήριο, το δίκτυο της Εύρεσης—που αποτελείται από εκατοντάδες εκατομμύρια συσκευές iPhone, iPad και Mac σε ολόκληρο τον κόσμο—σε βοηθά να εντοπίσεις το AirTag σου. Και φυσικά έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει το απόρρητό σου σε κάθε βήμα.

Πώς ακριβώς λειτουργεί;

Το AirTag στέλνει ένα ασφαλές σήμα Bluetooth που μπορεί να εντοπιστεί από κοντινές συσκευές στο δίκτυο της Εύρεσης. Με τη σειρά τους, αυτές οι συσκευές στέλνουν την τοποθεσία του AirTag στο iCloud. Και τότε μπορείς να πας στο app Εύρεση και να το δεις στον χάρτη. Ολόκληρη η διαδικασία είναι ανώνυμη και κρυπτογραφημένη για την προστασία του απορρήτου σου. Και καθώς είναι ιδιαίτερα αποδοτική, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ή τη χρήση δεδομένων.

Με τη λειτουργία Απώλεια μπορείς να βρεις τα χαμένα αντικείμενα
ακόμη πιο εύκολα.

Όπως και οι άλλες συσκευές Apple, το AirTag μπορεί να τεθεί στη λειτουργία Απώλεια. Στη συνέχεια, όταν εντοπιστεί από μια συσκευή στο δίκτυο, θα λάβεις αυτόματα μια γνωστοποίηση. Μπορείς επίσης να το ρυθμίσεις έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να λάβει τα στοιχεία επικοινωνίας σου πατώντας το AirTag σου με ένα smartphone με δυνατότητα NFC. Πρόκειται για την ίδια τεχνολογία που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν πληρωμές με τα κινητά τους.

Ενσωματ­ωμένο απόρρητο.

Μόνο εσύ μπορείς να δεις πού βρίσκεται το AirTag. Τα δεδομένα τοποθεσίας και το ιστορικό δεν αποθηκεύονται ποτέ στο AirTag. Οι συσκευές που μεταδίδουν την τοποθεσία του AirTag σου παραμένουν επίσης ανώνυμες και τα δεδομένα τοποθεσίας κρυπτογραφούνται σε κάθε βήμα. Οπότε ούτε η Apple γνωρίζει την τοποθεσία του AirTag σου ή την ταυτότητα της συσκευής που σε βοηθά να το εντοπίσεις.

Το AirTag έχει σχεδιαστεί για να αποθαρρύνει την ανεπιθύμητη παρακολούθηση. Αν το AirTag κάποιου άλλου βρεθεί στα πράγματά σου, το iPhone σου θα παρατηρήσει ότι ταξιδεύει μαζί σου και θα σου στείλει μια γνωστοποίηση. Μετά από λίγο, αν δεν το έχεις βρει ακόμα, το AirTag θα ξεκινήσει να παίζει έναν ήχο για να σε ενημερώσει ότι είναι εκεί.

Φυσικά, αν τυχαίνει να είσαι με κάποιον φίλο που διαθέτει AirTag ή σε ένα τρένο με πολλά άτομα με AirTag, μην ανησυχείς. Αυτές οι γνωστοποιήσεις ενεργοποιούνται μόνο όταν το AirTag αποχωρίζεται τον κάτοχό του.

Υπέροχα απλό.

Το απλό σετάρισμα με ένα απλό άγγιγμα συνδέει αμέσως το AirTag με το iPhone ή το iPad σου. Δώσε ένα όνομα στο AirTag σου, σύνδεσέ το στο αντικείμενο που θέλεις να παρακολουθείς και είσαι έτοιμος. Θέλεις να λαμβάνεις τις γνωστοποιήσεις AirTag και στο Apple Watch σου; Κανένα πρόβλημα.

Μπαταρία, να ζήσεις.

Το AirTag έχει σχεδιαστεί για να συνεχίζει να λειτουργεί περισσότερο από ένα χρόνο με μια τυπική μπαταρία που μπορείς εύκολα να αντικαταστήσεις. Το iPhone σε ενημερώνει όταν είναι ώρα να την αντικαταστήσεις.

Πλιτς, πλατς.

Ας υποθέσουμε ότι έχεις συνδέσει το AirTag στα κλειδιά σου και—ωωωχ—σου πέφτει σε έναν νερόλακκο. Ή ότι χύνεται πάνω του κάποιο υγρό. Κανένα πρόβλημα. Το AirTag σου είναι ανθεκτικό στο νερό.

SHARE
MORE NEWS DESK