Ο 46χρονος Ελβετός Andreas Strehler είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους ωρολογοποιούς και σχεδιαστές της κίνησης των ρολογιών την τελευταία 20ετία. Από το 1998 όταν και παρουσιάσε το πρώτο του ρολόι, το περίφημο «Tischkalender» («επιτραπέζιο ημερολόγιο») έως και το 2013 με το καινοτομικό «Sauterelle» («Ακρίδα») και την κατάκτηση του Guinness World Record με το θαύμα ακριβείας «Sauterelle à lune perpétuélle», ο Strehler έχει δημιουργήσει μια σειρά αριστουργηματικών ρολογιών είτε σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες είτε και μόνος του, πάντα υπογράφοντας ότι φτιάχνει…
«Χτίζοντας» πάνω ακριβώς στην επιτυχία του καινοτομικού «Sauterelle», με τον περίφημο νέο μηχανισμό-ρυθμιστή κίνησης που εκείνος δημιούργησε, ο Strehler παρουασιάζει φέτος μια αριστουργηματική βελτιωμένη του έκδοση, το «Sauterelle à Heure Mondiale», του οποίου η εργασιακή τιμή ξεκινά από τα 128.000 δολάρια (έχει τη δυνατότητα κατασκευής έως και 10 κομματιών το χρόνο). Πρόκεται για ένα θαύμα ακριβείας που διαθέτει το γνωστό δεύτερο καντράν αριστερά για τη ρύθμιση της τοπικής ώρας σε κάθε ταξίδι του αγοραστή του. Επίσης, ακριβώς από κάτω, υπάρχει ένας πανέμορφος χάρτης του βόρειου ημισφαιρίου που δείχνει σε ποια σημεία της γης είναι μέρα ή νύχτα, ενώ οι 24 ζώνες της ώρας, μέσω των ονομάτων πόλεων, απεικονίζονται με ατσάλινο μπλε τόξο στο πανέμορφο πίσω μέρος του ρολογιού. Όταν η βασική ένδειξη του ρολογιού δείξει 8 η ώρα, υπάρχει μια τρισδιάστατη απεικόνιση του βορείου ημιασφαιρίου όπως ακριβώς θα φαίνονταν πάνω από τον Βόρειο Πόλο, περιστρέφοντας τον μετρητή αριστερόστροφα, μία φορά σε 24 ώρες, όπως ακριβώς κάνει η γη. Και σε αυτό το σημείο φαίνεται και η ένδειξη για τη φάση στην οποία βρίσκεται η σελήνη.
Η αλήθεια πως ένα ρολόι του Strehler δεν το αγοράζεις για να δείχνει μόνο την ώρα. Και το «Sauterelle à Heure Mondiale» δεν είναι ένα απλό ρολόι. Είναι κομψοτέχνημα χεριού και φέρει μια πολύ σημαντική υπογραφή…