42.grNews DeskMagazineHâbitat All Suite Hotel: Ωδή στο σύγχρονο bohemian chic στον Αγ. Στέφανο της Μυκόνου

Hâbitat All Suite Hotel

Hâbitat All Suite Hotel: Ωδή στο σύγχρονο bohemian chic στον Αγ. Στέφανο της Μυκόνου

Οι 17 σουίτες του χαρακτηρίζονται από αυθεντικότητα, έμπνευση, πνευματικότητα και πολυτέλεια σε αρμονία με τη φύση [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Η παραλία Άγιος Στέφανος είναι μια από τις πιο δημοφιλείς της Μυκόνου, στη δυτική ακτή του νησιού, με μοναδική θέα στη Δήλο και τη Ρήνεια. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το νέο λιμάνι του Τούρλου και μόλις 3 χιλιόμετρα βόρεια της Χώρας. Στο ένα άκρο της αμμουδιάς είναι το παλιό εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου ενώ υπάρχουν αρκετά παραλιακά εστιατόρια και καφέ αλλά και αρκετές μικρότερες ή μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες, μαζί με βίλες, απλώνονται στην ευρύτερη περιφέρεια της παραλίας και πιο ψηλά στο λόφο.

Εδώ, σκαρφαλωμένο με απίθανη θέα στο μαγευτικότερο ίσως ηλιοβασίλεμα του νησιού, βρίσκεται ένα από τα ομορφότερα νέα ξενοδοχεία της Μυκόνου, το Hâbitat All Suite Hotel, που περιλαμβάνει 17 σουίτες. Εδώ, η πολυτέλεια και η φύση έρχονται σε απόλυτη αρμονία, μέσα από έναν εντυπωσιακό συνδυασμό παραδοσιακού μυκονιάτικου στυλ και σύγχρονης μποέμ αισθητικής. Οι μεγάλες βεράντες και τα μπαλκόνια επιτρέπουν στον επισκέπτη να χαλαρώσει και να βυθιστεί πραγματικά στο όμορφο τοπίο, ενώ ο καθαρός αέρας και η ζεστασιά αυτού του τόπου τον αγκαλιάζει. Αυτή η αίσθηση ελευθερίας παίρνει νέες διαστάσεις στη θέα της ιστορικής Δήλου και του μαγευτικού ηλιοβασιλέματος.

Σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό γραφείο των Gnb architects, που ολοκλήρωσε πρόσφατα το έργο, η φιλοσοφία του Hâbitat All Suite Hotel βασίζεται στο ευ ζην, τα φυσικά υλικά και χρώματα και τα καταλύμματα του χαρακτηρίζονται από αυθεντικότητα, έμπνευση, πνευματικότητα και πολυτέλεια σε αρμονία με τη φύση.

Όπως αναφέρει το αρχιτεκτονικό γραφείο, «στη συγκεκριμένη μελέτη κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μία μεγάλη πρόκληση, λόγω σχήματος και γεωμορφολογίας του οικοπέδου. Στα όρια του οικισμού του Αγίου Στεφάνου, δύο επιφάνειες που ενώνονται μέσω μίας στενής λωρίδας γης, αποτέλεσαν το υπό μελέτη οικόπεδο. Η ιδιαίτερη αυτή συνθήκη, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι στα όρια με την εκτός σχεδίου δόμησης περιοχή, υπήρξαν οι δύο βασικοί περιορισμοί και ταυτόχρονα κατευθυντήριες γραμμές του σχεδιασμού. Η σταδιακή μετάβαση από την εκτός οικισμού περιοχή στην πυκνοδομημένη ζώνη του Αγίου Στεφάνου, μεταφράστηκε αρχιτεκτονικά στις εξής σχεδιαστικές αποφάσεις:

Στα δυτικά, σε επαφή με τη δημοτική οδό, χωροθετήθηκε η είσοδος στο συγκρότημα και υπαίθριος στεγασμένος χώρος στάθμευσης. Κεντρικά, στη στενή γραμμική ζώνη που οδηγεί στην καρδιά του ξενοδοχείου, στεγάζονται χώροι υποδοχής και εμπορικών χρήσεων στο ισόγειο. Στον όροφο της ίδιας κτηριακής ενότητας περιλαμβάνονται τρεις σουίτες με ιδιωτικούς υπαίθριους χώρους και jacuzzi, ενώ σε υπόγεια στάθμη βοηθητικές λειτουργίες της υποδοχής, όπως χώροι γραφείων και φύλαξης αποσκευών, κοινόχρηστες τουαλέτες και ηλεκτρομηχανολογικες εγκαταστάσεις.

Μέσω μίας γραμμικής πορείας, ο επισκέπτης φτάνει στον πυκνό ιστό του συγκροτήματος. Στην καρδιά του είναι τοποθετημένη μία κοινόχρηστη πισίνα υπερχείλησης με υπαίθριους και στεγασμένους χώρους δημόσιων λειτουργιών, εστιατορίου και pool bar, αποτελώντας το σημείο αναφοράς όλου του ξενοδοχείου. Εκατέρωθεν, διαμορφώνονται δύο ζώνες κτηριακών όγκων που στεγάζουν συνολικά 10 δωμάτια και 3 σουίτες με ιδιωτικές πισίνες. Επιπλέον, σε υπόγεια στάθμη της πρώτης ζώνης βρίσκονται κοινόχρηστες λειτουργίες που εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες ενός ξενοδοχείου κατηγορίας 5*, όπως salon de beaute, spa, sauna, massage room, γυμναστήριο και αποδυτήρια, ενώ στο υπόγειο της δεύτερης ζώνης βόρεια της κοινόχρηστης πισίνας τοποθετούνται αποθηκευτικοί χώροι, μηχανοστάσια και χώροι προσωπικού» αναφέρουν οι Gnb architects.

Credits:
Αρχιτεκτονική Μελέτη: GNB Architects
Interior Design: Vassilis Papadias Design Studio

Κουφώματα / Πέργκολες: Windoor Syros Ιωάννης Παλαμάρης

Ξύλινες Κατασκευές: Yfos – Λαμπούδης

Δάπεδα / Είδη Υγιεινής: Ιάκωβος Δακτυλίδης (Μύκονος)

Μεταλλικές Κατασκευές: Μεταλλοτεχνική Μυκόνου

Βαφές / Τεχνοτροπίες: Ρόχαρη Κατασκευαστική

Μηχανολογική Μελέτη: ACTIVEngineering – Θεόδωρος Νίκου

Ηλεκτρολογική Μελέτη: Ενέργεια Ο.Ε.

Έπιπλα: From all over the world, Μερικά κομμάτια από Home & Hotel Deco

Jacuzzi: Acrilan

Φωτιστικά: Custom made

Photos: Χρήστος Δράζος

 

SHARE

Περισσότερα

MORE MAGAZINE