42.grNews Desk«Ζήτησε να οδηγήσει το μηχανάκι και της είπα να μην το κάνει»

ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ

«Ζήτησε να οδηγήσει το μηχανάκι και της είπα να μην το κάνει»

Τι αποκάλυψε ο πατέρας της για το σοβαρό ενδεχόμενο να μην πήγαινε στο Ρίο

Σήμερα έχει στα χέρια της δύο Ολυμπιακά μετάλλια και όλη η Ελλάδα γνωρίζει το όνομά της. Δεν έχει περάσει όμως καιρός από την εποχή που η Αννα Κορακάκη, αθόρυβα και χωρίς βοήθεια, ετοιμαζόταν για τον θρίαμβο που εκείνη τη στιγμή μόνο η ίδια και η οικογένειά της πίστευε ότι θα έρθει. Από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στο βάθρο στο Ρίο ντε Τζανέιρο η 20χρονη αθλήτρια της σκοποβολής- κατακτώντας αρχικά το χάλκινο μετάλλιο, πριν έρθει και το χρυσό- έγιναν γνωστές οι τρομακτικά δύσκολες συνθήκες στις οποίες προπονούνταν. Τώρα, μιλώντας στην «Καθημερινή», αποκάλυψε και άλλα προβλήματα.

«Μέχρι να πάρω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Νέων (2014) και να μας δώσει ρούχα η Ολυμπιακή Επιτροπή, αγόραζα μπλούζες και τύπωνα την ελληνική σημαία, ώστε να φοράω τα χρώματα της χώρας μου στον αγώνα», είπε η Κορακάκη.

Στην ίδια συνέντευξη, ο πατέρας και προπονητής της, Τάσος Κορακάκης, αποκάλυψε ότι η πρωταθλήτρια είχε ένα ατύχημα, μία εβδομάδα πριν από την αναχώρηση για το Ρίο, που θα μπορούσε να της κοστίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Korakaki-anna-2

«Ηταν 16 Ιουλίου και είχαμε πάει για προπόνηση. Η Αννα μου ζήτησε να οδηγήσει το μηχανάκι και της είπα να μην το κάνει γιατί σε μία εβδομάδα φεύγαμε. Είναι όμως ατίθαση. Μέχρι να μαζέψω τα πράγματα και πριν προλάβω να τη σταματήσω, ανέβηκε επάνω. Ανοιξε απότομα το γκάζι και η μηχανή την πήρε από κάτω. Πάγωσα. Μου φώναζε να σηκώσω τη μηχανή κι εγώ έβλεπε τα αίματα να κυλάνε από τα πόδια της. Δεν μπορούσα να κουνηθώ. Οταν τη βοήθησα να σηλωθεί, πόναγε παντού. Το αριστερό χέρι δεν κινείτο. Μόνο το δεξί, αυτό που ρίχνει, δεν είχε πάθει ούτε γρατζουνιά. Πήγαμε στο νοσοκομείο και ευτυχώς δεν είχε σπάσει τίποτα. Ακόμη όλο το σώμα της είναι γεμάτο μώλωπες», αποκάλυψε ο Τάσος Κορακάκης στην «Καθημερινή».

Korakaki-anna-3

Στο μεταξύ, συγκλονισμένος δηλώνει ο πατέρας και προπονητής της Άννας Κορακάκη, Τάσος, από την πρωτοβουλία του δήμου Δράμας να γκρεμίσει την παράγκα σκοπευτήριο. Ο κ. Κορακάκης το μεσημέρι της Παρασκευής επισκέφτηκε τον χώρο του υπαίθριου σκοπευτηρίου στον όποιο μαζί με την Άννα και τον γιο του Διονύση έκαναν προπόνηση.
Φανερά συγκινημένος ο Τάσος Κορακάκης μίλησε στην dramini.gr για τις πρώτες εικόνες που αντίκρισε, αναφέροντας, μεταξύ άλλων:

«Είμαι παρά πολύ λυπημένος, δεν το περίμενα αυτό το πράγμα, είναι μια ενέργεια που με εξέπληξε. Είχαμε συζητήσει κάποια πράγματα με τον Δήμαρχο από πριν, είπαμε να επιστρέψουμε και να δούμε τι θα κάνουμε με τον χώρο εδώ, δεν είχαμε κάνει καμία συμφωνία να γκρεμιστεί άμεσα το σκοπευτήριο, γιατί σε ένα μήνα έχουμε αγώνες τελικούς παγκοσμίου κυπέλλου και πρέπει να κάνουμε προετοιμασία. Τώρα δεν υπάρχει χώρος, πρέπει να πάμε στο Βόλο ή στην Αθήνα, για μας είναι το χειρότερο, θέλαμε να είμαστε στην Δράμα σε αυτόν το χώρο δουλέψαμε, καλό θα ήταν να είχαμε, ένα καλό σκοπευτήριο αλλά τι να κάνουμε… τι να πω έχω χάσει τα λόγια μου. Δεν το περίμενα με τίποτα αυτό, είχα πράγματα, που ήθελα να τα κρατήσω από εδώ, σαν ενθύμιο, είχα στόχους… τους έχουν καταστρέψει, δεν βρήκα πράγματα που ήθελα να κρατήσω, από αυτή την παράγκα που είχαμε τόσα χρόνια και βγήκε η Άννα Ολυμπιονίκης…».

SHARE
MORE NEWS DESK