42.grNews DeskΗ Γερασιμίδου ξεσπά: «Θέλουμε βοήθεια, γιατί είμαστε εκτός συστήματος...»

Ελένη Γερασιμίδου

Η Γερασιμίδου ξεσπά: «Θέλουμε βοήθεια, γιατί είμαστε εκτός συστήματος…»

«Δεν είμαι του συστήματος, ξέρουν πραγματικά που ανήκω, αλλά δεν μπορώ και να παρακαλάω...»

Η Ελένη Γερασιμίδου ανεβάζει αυτή την περίοδο στη σκηνή του θεάτρου «Από Κοινού» τη νέα σατιρική παράσταση, με τίτλο «Φόρτυ 1/2 (μύησις)», έχοντας στο πλάι της τον σύζυγό της Αντώνη Ξένο και την κόρη τους Αγγελική. Η ταλαντούχα ηθοποιός μίλησε στην εφημερίδα Freddo και τη Σάσα Σταμάτη και ξέσπασε εναντίον όλων όσοι τόσο καιρό δεν έχουν γράψει κάτι για την παράσταση, για το νέο θέατρο που έφτιαξαν με τον σύζυγό της, αφού, όπως δηλώνει η ίδια, την αντιμετωπίζουν σαν να μην υπάρχει!

«Θέλουμε βοήθεια, γιατί είμαστε εκτός συστήματος και δεν έχουμε χρήματα να πληρώνουμε δημόσιες σχέσεις. Τα κάνουμε όλα μόνοι μας. Είμαι θυμωμένη γιατί είναι σαν να μην υπάρχουμε. Δεν κάνω παράπονα, αλλά θέλω να είναι δίκαιοι. Υπάρχουν έντυπα που ασχολούνται με τον πολιτισμό, όπως sites και free press, τα οποία δεν έχουν γράψει τίποτα για την παράσταση, ούτε καν ότι υπάρχουμε και λειτουργούμε ως θέατρο.

Παίρνω την πρωτοβουλία προσωπικά η ίδια και τηλεφωνώ, ζητώντας να γράψουν κάτι. Έχω αρχίσει να επικοινωνώ η ίδια, ενώ έχουμε στείλει κανονικά email σε όλους, αλλά δεν αναφέρουν τίποτα. Είμαι ηθοποιός από το 1973. Αν με γράψουν αυτοί στα παλιά τους τα παπούτσια, μπορώ να κάνω κι εγώ το ίδιο, αλλά δεν είναι έτσι. Έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τον κόσμο. Είμαι πολύ στεναχωρημένη και δεν θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν είμαι του συστήματος, ξέρουν πραγματικά που ανήκω, αλλά δεν μπορώ και να παρακαλάω. Μας αγνοούν τελείως»!

Από τις 14 Μάρτη έως τις 31 Μάη 2010, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜοΜΑ) παρουσίασε την περφόρμανς της Σέρβας εικαστικού με το χαρακτηριστικό τίτλο «Μαρίνα Αμπράμοβιτς: Η Καλλιτέχνης Είναι Εδώ». Η Αμπράμοβιτς καθόταν, για όσες ώρες ήταν ανοιχτό το μουσείο, σιωπηλή και ακίνητη πίσω από ένα τραπέζι στο αίθριο του μουσείου, χωρίς να έχει το δικαίωμα να πιει, να φάει ή να πάει στην τουαλέτα. Το κοινό μπορούσε να καθίσει απέναντί της όσο επιθυμούσε και να κάνει ό,τι θέλει…

Με αφορμή την παραπάνω περφόρμανς, στο «φόρτυ ½ (μύησις )» η άλλη Βαλκάνια περφόρμερ, γνωστή και ως… Yelena Yerasimovic, εμφανίζεται στη σκηνή για να προκαλέσει αντιδράσεις, αναρωτήσεις, ανησυχίες, αγανάκτηση – ευχαρίστηση και πολύ γέλιο, με απαραίτητη τη συμμετοχή του κοινού που καλείται να κάτσει απέναντί της! Συνεργούς έχει το alter ego της, Αντώνη Ξένο, και το Άλλο (βουβό), Αγγελική Ξένου. Η παράσταση απευθύνεται σε κοινό ανοιχτό στις καλλιτεχνικές προκλήσεις και έτοιμο να συμμετάσχει ενεργά στα θεατρικά δρώμενα. Ο τίτλος παραμένει ένα μυστήριο… είστε σε θέση να το ανακαλύψετε; (use your englreek… hahaha)

Οι συντελεστές της παράστασης
Παίζουν: Η ίδια: Ελένη Γερασιμίδου, Alter ego: Αντώνης Ξένος, Το Άλλο (βουβό): Αγγελική Ξένου.
Κείμενα: Ελένη Γερασιμίδου
Σκηνοθεσία: Αγγελική Ξένου
Εικαστική Επιμέλεια: Κώστας Βελινόπουλος
Επιμέλεια βίντεο: Κώστας Σταματόπουλος
Μουσική Επιμέλεια: trikouvertes (Αλεξάνδρα Μπότη – Χριστίνα Τζάκσον – Αγγελική Ξένου)
Κατασκευές σκηνικών αντικειμένων: Ντίνος Παρηγόρης
Φροντιστηριακές Κατασκευές: Δήμητρα Παπαδημητροπούλου
Εκτέλεση Κοστουμιών: Δάφνη Τσακώτα
Αφίσα: Βανέσα Κανδυλάρου
Φωτογραφία αφίσας: Γιώργος Καλφαμανώλης
Ώρες και μέρες παραστάσεων: Παρασκευή – Σάββατο στις 21.15, Κυριακή στις 20.00
Τηλέφωνο: 2114057249, 6977987271

SHARE
MORE NEWS DESK