42.grNews DeskTο πνεύμα του Bob Dylan σε ένα εξαιρετικό whiskey

Heaven’s Door Whiskey

Tο πνεύμα του Bob Dylan σε ένα εξαιρετικό whiskey

Στο φόντο, ο άνθρωπος που πούλησε στη Baccardi αντί $150.000.000 το bourbon Angel’s Envy...

Συνήθως τα προϊόντα που συνδέονται με το όνομα κάποιου σπουδαίου δημιουργού απευθύνονται κυρίως στην ευρεία κατανάλωση, καθώς πρόσκειται για την καλύτερη και πλέον αποδοτική εμπορικά διαφήμιση. Στην περίπτωση όμως του θρυλικού τραγουδοποιού Bob Dylan και του δικού του ουίσκι, του Heaven’s Door, όνομα εμπνευσμένο από το κλασικό τραγούδι του, «Knocking On Heaven’s Door», η διαφορά είναι πως ξέρουμε ότι ο Dylan λατρεύει πραγματικά να πίνει και όλοι μας, λίγο πολύ, έχουμε συνδέσει τα τραγούδια του με ένα καλό μπουκάλι ουίσκι.

Έτσι, σε συνεργασία με την εταιρία παραγωγής ποτών Angel’s Envy, ο 77χρονος σήμερα Dylan, κατά κόσμον Robert Allen Zimmerman, δημιούργησε τρεις διαφορετικές εκδοχές ουίσκι, χρησιμοποιώντας τις ποικιλίες Straight Rye, Double Barrel και Tennessee Bourbon. Εκτός από το ίδιο το ποτό, τα μπουκάλια είναι διακοσμημένα με μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά έργα τέχνης που φτιάξει ο ίδιος ο τραγουδοποιός με σίδερο και αναπαριστούν μεγάλες πύλες, όπως δηλαδή και ο τίτλος του ουίσκι.
Μάλιστα, οι σιδερένιες πύλες που απεικονίζονται στα μπουκάλια του Heaven’s Door Whiskey δημιουργήθηκαν από τον Dylan στο εργαστήριο επεξεργασίας μετάλλων που έχει, το Black Buffalo Ironworks και συνδυάζονται με μια σειρά αντικειμένων που τα περισυνέλλεξε σε φάρμες και μάντρες με παλιοσίδερα σε όλη την Αμερική: Tα πάντα από εξοπλισμό φάρμας, παιδικά παιχνίδια, εργαλεία για την κουζίνα και αλυσίδες, τσεκούρια και τροχούς.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο 52χρονος ιδρυτής της εταιρίας, Marc Bushala, ο οποίος το 2015 πούλησε το περίφημο bourbon Angel’s Envy στην Baccardi αντί 150 εκατομμυρίων δολαρίων, είχε την ιδέα για το ουίσκι, μεταφέροντας την στον Dylan. Αρχικά, ο ίδιος πρότεινε να ονομαστεί η σειρά «Bootleg», μια αναφορά στις σειρές αρχείων που επιμελείται, ωστόσο κατέληξαν στην τελική ονομασία μιλώντας αρκετές φορές στο τηλέφωνο.
«Και οι δύο θέλαμε να δημιουργήσουμε μια συλλογή αμερικανικών ουίσκι που με τον δικό τους τρόπο λένε μια ιστορία», ανέφερε ο θρυλικός τραγουδοποιός σε δήλωση του στους New York Times. «Ταξιδεύω εδώ και δεκαετίες και είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω κάποιες από τις καλύτερες γεύσεις που ο κόσμος του ουίσκι έχει να προσφέρει. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό ουίσκι», συνέχισε ο Dylan.
«Ο Bob έχει αυτές τις ιδιότητες που στην πραγματικότητα δένουν καλά με το ουίσκι», είπε ο Bushala. «Έχει μεγάλη αυθεντικότητα. Είναι ένας τέλειος Αμερικανός. Κάνει τα πράγματα με τον τρόπο που θέλουν αυτά να γίνουν. Νομίζω ότι αυτές είναι καλές προσθήκες για ένα σούπερ premium ουίσκι επίσης».

Το Heaven’s Door θα κυκλοφορήσει του χρόνου, μαζί με μια συλλεκτική έκδοση «Bootleg series» ουίσκι, που θα κλείνονται σε κεραμικά μπουκάλια διακοσμημένα με πίνακες ζωγραφικής του τραγουδιστή από λάδι και νερομπογιές. Παράλληλα, ετοιμάζεται κι ένα οινοπνευματοποιείο στο Νάσβιλ που αναμένεται ν’ ανοίξει τις πόρτες του μέσα στο 2019.
Τα πρώτα δείγματα του ουίσκι είναι διαθέσιμα μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Heaven’s door αλλά και σε επιλεγμένες κάβες στην αμερικανική επικράτεια.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

SHARE
MORE NEWS DESK