42.grNews DeskΑυτά είναι τα 23 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας και τα 31 Top Notch 2021

Χρυσοί Σκούφοι 2021 από το Αθηνόραμα

Αυτά είναι τα 23 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας και τα 31 Top Notch 2021

Και οι 14 +1 επαναστάσεις στην ιστορία της γαστρονομίας [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στο GrandBall Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή με έντονο «επαναστατικό» χρώμα, καθώς η βραδιά, εμπνεόμενη από την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, ήταν αφιερωμένη στις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ιστορία της γαστρονομίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

To κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι αναδείχθηκε για ένατη συνεχή χρονιά το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας πιστοποιώντας για άλλη μια φορά την σταθερή δυναμική του.Τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν τρία αθηναϊκά εστιατόρια, το «Botrini’s», η «Σπονδή» και το «Varoulko Seaside» καθώς και το «Fresco» από τη Χαλκιδική.

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός με τον εκδότη του αθηνοράματος Δημήτρη Ηλιόπουλο

23 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο ενώ την τιμητική διάκριση TopNotch, η οποία καθιερώθηκε πέρυσι, κατέκτησαν 31 εστιατόρια. Η διάκριση Top Notch απονέμεται στα εστιατόρια που έχουν μεν αξιοσημείωτες επιδόσεις, επαγγελματική δεξιότητα και χρησιμοποιούν ποιοτικές πρώτες ύλες αλλά που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αξιολογηθούν με το  πολυπόθητο 15/20 για να βραβευτούν  με Χρυσό Σκούφο.

Τρεις ήταν οι νέες είσοδοι στους Χρυσούς Σκούφους (Hervé, Santoroκαι TheZillers) ενώ απονεμήθηκε επίσης το Βραβείο Κοινού στο εστιατόριο Apiri του Ηρακλείου Κρήτης. Συνολικά βραβεύτηκαν 54 εστιατόρια, σε μια χρονιά που οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες τόσο για τα εστιατόρια, καθώς η πανδημία περιόρισε σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργία αρκετών από αυτά, όσο και για την ίδια την γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος.

Την τελετή απονομής των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων, η οποία έγινε σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για τους προσκεκλημένους, παρουσίασε με άκρως σοβαρό…χιούμορ ο Γιάννης Στάνκογλου ο οποίος, με αφορμή τη φετινή εθνική μας επέτειο. έκανε μια αναδρομή στις γαστρονομικές επαναστάσεις ανά τους αιώνες, θυμίζοντας μας πως «η ιστορία της γαστρονομίας έχει ορόσημα, έχει ήρωες, έχει πρωτοπόρους, έχει φωτιές που άναψαν κυριολεκτικά και μεταφορικά, έχει μανιφέστα, έχει ύμνους, έχει συνθήματα».

Ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος με την συζυγό του Ειρήνη Σταματούδη, ο Πρόεδρος των Αττικών Εκδόσεων Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, η Αννη Ηλιοπούλου πρόεδρος του ΔΣ της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. (περιοδικό αθηνόραμα) και ο δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων

Αυτά τα ορόσημα, τα μανιφέστα και τα συνθήματα παρέλασαν από τα κείμενα και το videowall της τελετής, μέσα από 15 ιστορικούς σταθμούς που άλλαξαν καθοριστικά το γαστρονομικό τοπίο είτε διεθνώς είτε εδώ στην Ελλάδα. Γαστρονομία και επανάσταση συναντήθηκαν με χιουμοριστικό τρόπο, οι πρωτεργάτες χειροκροτήθηκαν και το συμπέρασμα δεν ήταν άλλο από το ότι η γαστρονομία είναι μια διαρκής επανάσταση που συνεχίζεται και αυτή τη στιγμή καθώς τώρα άλλη μια επανάσταση, αυτή της «Ηθικής Γαστρονομίας» βρίσκεται προ των θυρών έχοντας την υποστήριξη όλων των μεγάλων σεφ του πλανήτη

Το μενού του diner de gala  της φετινής τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων, δημιούργησε ο ρηξικέλευθος Έκτορας Μποτρίνι, σεφ-ιδιοκτήτης του καλύτερου εστιατορίου της Ελλάδας τα τελευταία εννιά χρόνια, του «Etrusco» στην Κέρκυρα.

Σε μια περίοδο έντονων αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, και σε συντονισμό με την παγκόσμια τάση που βάζει στο επίκεντρο την βιοποικιλότητα, την ποιότητα και την αξιοποίηση των αυθεντικών πρώτων υλών στη γαστρονομία, ο Έκτορας Μποτρίνι εξέφρασε με τις ιδέες του και την δημιουργία των πιάτων του, μια άλλη επανάσταση, την Επανάσταση των Υλικών στην Νέα Ελληνική Κουζίνα. Για τη βραδιά των Χρυσών Σκούφων ο Μποτρίνι δημιούργησε ένα μενού με ευαισθησία, τιμώντας ενεργά την ανερχόμενη ουσιαστική πολυτέλεια όχι του απαστράπτοντος αλλά του σπάνιου και μοναδικού. Δικαίως χειροκροτήθηκε με πάθος από σύσσωμη την αίθουσα στο τέλος του δείπνου.

Ο εκδότης του αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και τη σύζυγό του Τζένη Μπαλατσινού

Καλύτερο εστιατόριο της χώρας με δύο Χρυσούς Σκούφους και βαθμό 17/20 αναδείχθηκε και φέτος το «Etrusco» στην Κέρκυρα. Το βραβείο παρέλαβε ο σεφ – ιδιοκτήτης Έκτορας Μποτρίνι με τον σεφ Νίκο Μπίλη από τον Υπουργο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό

Ο Ηλίας Κοκοτός, ιδιοκτήτης του «Yacht Club» στην Ελούντα και ο Ζάχος Παπαδάκης, σεφ του «Τaverna» στον Αγ.Νικόλαο παρέλαβαν τιμητική διάκριση Top Notch, ενώ με Χρυσό Σκούφο τιμηθηκε ο Άλμπερτ Χάζμα, σεφ του «Dionysos» στην Ελούντα (15/20). Τα βραβεία απονεμήθηκαν από τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια

Τέσσερις Χρυσούς Σκούφους απέσπασε η Χαλκιδική. Τα βραβεία παρέλαβαν οι Παντελής Βαμιαδάκης («Tomata», 15/20), Βασίλης Μουρατίδης («Squirrel», 15,5/20), Απόστολος Παπαδόπουλος («Treehouse», 15,5/20), Έκτορας Μποτρίνι («Fresco», 16/20). Την απονομή έκανε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

Η Σαντορίνη αναδείχθηκε το πιο χρυσοσκουφάτο νησί της Ελλάδας για ακόμα μια χρονιά. Τα βραβεία τους παρέλαβαν οι Τάσος Στεφάτος, σεφ του «Petra Restaurant» (15/20), Γιώργος Αυγουστής, ιδιοκτήτης του «Santoro» (15/20), Αναστάσιος Δημητριάδης, ιδιοκτήτης των «Lauda» (15,5/20) & «Lycabettus» (15,5/20) και Βασίλης Κουμπής, ιδιοκτήτης του «Selene» (15,5/20). Την απονομή έκανε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος

Από ένα Χρυσό Σκούφο με βαθμό 15/20 παρέλαβαν ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης για το «Aleria», ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης για το «CTC», ο executive σεφ Αστέριος Κουστούδης και o σεφ Νίκος Μαυρόκωστας για το «GB Roof Garden» και ο Γιάννης Βλαχογιάννης για το «The Zillers». Την απονομή έκανε η Μαριάννα Παπαδοπούλου, γενική διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας της ΜETRO ΑΕΒΕ

Χρυσό Σκούφο στην Αθήνα με βαθμό 15,5/20 παρέλαβαν οι Κώστας Αλεξίου του «Matsuhitsa Athens» και Ερβέ Προνζάτο του «Hervé». Επιπλέον βραβεύθηκε το εστιατόριο «Hytra». Την απονομή έκανε ο εκδότης του Αθηνοράμαρος Δημήτρης Ηλιόπουλος

Χρυσό Σκούφο στην Αθήνα με βαθμό 16/20 παρέλαβαν ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου για το «Varoulko Seaside» και οι σεφ Νίκος Μπίλης και Έκτορας Μποτρίνι για το «Botrini’s». Επίσης βραβεύθηκε και το εστιατόριο «Σπονδή». Την απονομή έκανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης

Παρόντες στην τελετή, εκτός φυσικά από τους βραβευόμενους  ήταν υπουργοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων και διακεκριμένοι επιχειρηματίες

Η τελετή απονομής των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων «Χρυσοί Σκούφοι 2021» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, καθώςη γαστρονομία είναι για την Περιφέρεια ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της προβολής του brand name της Αττικής, έτσι ώστε να καταστεί δημοφιλής τουριστικός προορισμός για όλον τον χρόνο.

Τα βραβεία στους ιδιοκτήτες των  βραβευμένων εστιατορίων παρέδωσαν, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο εκδότης του αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος η Assistant Brand Manager Premium & Non Beer της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Μαρία Κυριάκου, ο Διευθυντής Πωλήσεων της Nutria Γιάννης Παϊζάνης, η Group Brand Manager Nestlé Waters Ρόη Φίλου, η Senior Brand Manager της Nestlé στην κατηγορία Σοκολάτας Μαρίλη Αργύρη, ο Upfield Professional Lead Greece & Cyprus Χαρίλαος Τζανετάκης,  o Γενικός Διευθυντής Miele Hellas Αθανάσιος Κυριαζής, η Marketing Manager  Δωδώνη Α.Ε. Βίκυ Παπουτσάκη, η Managing Director της Συνέργια ΑΕ (αποκλειστικού αντιπροσώπου της Nespresso Professional) Ελένη Μιχοπούλου και η Γενική Διευθύντρια Marketing Metro AEBE Μαριάννα Παπαδοπούλου.

Η τελετή απονομής των  Ελληνικών Γαστρονομικών Βραβείων «Χρυσοί Σκούφοι 2021» πραγματοποιήθηκε  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Τουρισμού,της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.

Χορηγοί Χρυσών Σκούφων: S.Pellegrino – Acqua Panna, Metro Cash & Carry, Kaiser Pilsner, Nespresso Professional, Upfield Professional, Nestle Desserts, Δωδώνη, Ιωνίς, Miele, Chefs’ Brigade Slow foodCommunity – Ε.Δ.Ο.Κ.
Yποστηρικτής: Argyros Estate

Ο Ηλίας Κοκοτός, ιδιοκτήτης του «Yacht Club» στην Ελούντα και ο Ζάχος Παπαδάκης, σεφ του «Τaverna» στον Αγ.Νικόλαο παρέλαβαν τιμητική διάκριση Top Notch, ενώ με Χρυσό Σκούφο τιμηθηκε ο Άλμπερτ Χάζμα, σεφ του «Dionysos» στην Ελούντα (15/20). Τα βραβεία απονεμήθηκαν από τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια

Η Μαρία Κυριάκου, Assistant Brand Manager Premium & Non Beer της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ, απένειμε το Βραβείο Κοινού για το 2021 στο εστιατόριο «Apiri» από το Ηράκλειο Κρήτης και τον ιδιοκτήτη του Στέφανο Λαβρενίδη

Με την τιμητική διάκριση Top Notch βραβεύτηκαν οι Πέτρος Κεφαλιανός («Cuvée», Κως) και Άνταμ Κοντοβάς («Alali», Σαντορίνη). Την βράβευση έκανε η Ρόη Φίλου Group Brand Manager Nestlé Waters (S.Pellegrino & Acqua Panna)

Top Notch στη Μύκονο παρέλαβαν οι Ντίνος Φωτεινάκης για τα «BeefBar» και «Bill & Coo» και Ιπποκράτης Αναγνωστέλης για το «Kensho Psarrou» και Βασίλης Κουμπής για το «Mikrasia Restaurant». Επιπλέον τιμήθηκε το εστιατόριο «Jackie O Beach». Την βράβευση έκανε η Μαρίλη Αργύρη, Senior Brand Manager της Nestlé στην κατηγορία Σοκολάτας

Ο Κώστας Μπουγιούρης, σεφ και ιδιοκτήτης του «Ηλιοβασίλεμα» στη Σύρο και ο Στέφανος Μαραγκός, σεφ του «Μαραθιά» στην Τήνο παρέλαβαν τιμητική διάκριση Top Notch, ενώ με Χρυσό Σκούφο τιμηθηκε η Νικολέτα Δεναξά, ιδιοκτήτρια του «Grandma’s» στην Ίο (15/20). Τα βραβεία απονεμήθηκαν από τον Χαρίλαο Τζανετάκη, Upfield Professional Lead Greece & Cyprus

Top Notch για τη Θεσσαλονίκη παρέλαβαν οι Σταύρος Σωτηρούδης (συνιδιοκτήτης «Γλυκάνισος»), Ελένη Ρήγα (σεφ «Grada Nuevo»), Φωτεινή Καλιακάτσου (συνιδιοκτήτρια «Dome Real Cuisine») και Μανώλης Παπουτσάκης (σεφ-ιδιοκτήτης «Χαρούπι»), ενώ ο μοναδικός Χρυσός Σκούφος της Θεσσαλονίκης απονεμήθηκε στον σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου και το εστιατόριο «Salonica». Την απονομή έκανε ο Θάνος Κυριαζής, Managing Director της Miele Hellas

Top Notch για τη Χαλκιδική παρέλαβαν οι Απόστολος Παπαδόπουλος (εκ μέρους του Ekies All Senses για το «Bubo»), Ισμήνη Τορνιβούκα (ιδιοκτήτρια «Kamares by Spondi»), Κωνσταντίνος Κανακάρης (ιδιοκτήτης «Μαρίνα») και Παντελής Βαμιαδάκης (εκ μέρους του Sani Resort για το «Water Restaurant»). Την απονομή έκανε η Βίκυ Παπουτσάκη, Marketing Manager ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε

Top Notch για τα εστιατόρια της Αθήνας παρέλαβαν οι Γιώργος Μελισσάρης, ιδιοκτήτης του «Nikkei» και Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, σεφ του «Sense». Επιπλέον τιμήθηκαν τα εστιατόρια «L’ Abreuvoir» και «Κρητικός». Την απονομή έκανε η Ελένη Μιχοπούλου, Managing Director της ΣΥΝΕΡΓΙΑ ΑΕ, αποκλειστικού αντιπόσωπου της Nespresso Professional

Top Notch για τα εστιατόρια της πρωτεύουσας παρέλαβαν οι Αντώνης Δρακουλαράκος του «Sushimou», Κώστας Τσιλιγκίρης του «Τηλέμαχος Athens» και Ανέστης Λαζάι του «Travolta». Επιπλέον τιμήθηκε το εστιατόριο «Vezene». Την απονομή έκανε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος

Από αριστερά προς τα δεξιά ο Αναστάσιος Δημητριάδης των «Lauda» & «Lycabettus», ο Γιώργος Αυγουστής του «Santoro» και ο Γιάννης Βλαχογιάννης του «The Zillers»

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Χρυσοί Σκούφοι 2021

  • Etrusco, Κέρκυρα, 17/20 και δύο σκούφοι
  • Botrini’s, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
  • Fresco (Ξεν. « Sani Dunes –  Sani Resort »), Χαλκιδική, 16/20 και ένας σκούφος
  • Σπονδή, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
  • Varoulko Seaside, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
  • Hervé, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
  • Hytra, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
  • Lauda(Ξεν. «Andronis Boutique Hotel»), Σαντορίνη, 15,5/20 και ένας σκούφος
  • Lycabettus (Ξεν. «Andronis Luxury Suites»), Σαντορίνη15,5/20 και ένας σκούφος
  • Matsuhisa Athens (Ξεν. «Astir Palace»), Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
  • Selene (Ξεν. «Katikies Garden»), Σαντορίνη, 15,5/20 και ένας σκούφος
  • Squirrel (Ξεν. «Danai Beach Resort»), Χαλκιδική, 15,5/20 και ένας σκούφος
  • Treehouse (Ξεν. «Ekies All Senses Resort»), Χαλκιδική, 15,5/20 καιέναςσκούφος
  • Aleria, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
  • CTC, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
  • Διόνυσος (Ξεν. «Elounda Beach»), Κρήτη, 15/20 και ένας σκούφος
  • GB Roof Garden (Ξεν. «Grande Bretagne»), Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
  • Grandma’s (Ξεν. «Liostasi Hotel & Suites»), Ίος, 15/20 και ένας σκούφος
  • Ντομάτα (Ξεν.«Sani Marina – Sani Resort»), Χαλκιδική, 15/20 και ένας σκούφος
  • Petra Restaurant (Ξεν. «CanavesOia Suites »), Σαντορίνη, 15/20 καιέναςσκούφος
  • Salonica Restaurant (Ξεν. «Makedonia Palace»), Θεσσαλονίκη, 15/20 καιέναςσκούφος
  • Santoro (Ξεν. «Grace Hotel Santorini, Auberge Resorts Collection»), Σαντορίνη, 15/20 και έναςσκούφος
  • The Ziller’s (Ξεν. «The Zillers»), Αθήνα, 15/20 καιέναςσκούφος

Διακρίσεις Top Notch 2021

  • L’ Abreuvoir, Αθήνα
  • Alali Restaurant (Ξεν. «Astarte Suites»), Σαντορίνη
  • Ανδρέας, Σέρρες
  • Beef Bar (Ξεν. «Bill & Coo Coast Suites»), Μύκονος
  • Bill & Coo (Ξεν. «Bill & Coo Suites and Lounge »), Μύκονος
  • Bubo (Ξεν. «Ekies All Senses Resort »), Χαλκιδική
  • Γλυκάνισος, Θεσσαλονίκη
  • Cuvée (Ξεν. «Aqua Blu Boutique Hotel & Spa»), Κως
  • Dome Real Cusine (Ξεν. «Nikopolis Hotel Thessaloniki»), Θεσσαλονίκη
  • Grada Nuevo, Θεσσαλονίκη
  • Jackie O Beach, Μύκονος
  • Ηλιοβασίλεμα, Σύρος
  • Kamares by Spondi (Ξεν.«Eagles Palace»), Χαλκιδική
  • Kensho Psarou (Ξεν. «KenshoPsarou Beach Hotel »), Μύκονος
  • Κρητικός, Αθήνα
  • Μαραθιά, Τήνος
  • Μαρίνα, Χαλκιδική
  • Mikrasia Restaurant (Ξεν. «Katikies Mykonos »), Μύκονος
  • Mikrasia Restaurant (Ξεν. «Katikies Santorini»), Σαντορίνη
  • Naos, Σαντορίνη
  • Nikkei, Αθήνα
  • Sense (Ξεν. «AthensWas»), Αθήνα
  • Sterna (Ξεν. «Kinsterna»), Μονεμβάσια
  • Sushi Mou, Αθήνα
  • Taverna (Ξεν. «Daios Cove Luxury Resort & Villas»), Κρήτη
  • Τηλέμαχος Athens, Αθήνα
  • Travolta, Αθήνα
  • Vezene, Αθήνα
  • Water Restaurant (Ξεν.« Sani Asterias –  Sani Resort»), Χαλκιδική
  • Yacht Club (Ξεν. «Daios Cove Luxury Resort & Villas»), Κρήτη
  • Χαρούπι, Θεσσαλονίκη

Diner de Gala ΧρυσοίΣκούφοι 2021

Νέα  Ελληνική Κουζίνα: Η Επανάσταση των Υλικών

Σύλληψη και δημιουργία μενού: Έκτορας Μποτρίνι

*Προζυμένιο ψωμί  από αλεύρι παλιών ελληνικών  ποικιλιών, εξαιρετικό  παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητεία, αφρός φέτας.

*Ταρτάκι από ρεβύθια Παναγιάς Λήμνου, όστρακα, γάρος, αρακάς

* Γαρίδα  Κοιλάδος, παντζάρι, καπαρόφυλλα, μαστίχα Χίου

>AtlantisWhite 2020,  EstateArgyros, Σαντορίνη, Ασσύρτικο – Αθήρι – Αηδάνι

*Παγωτό ρέγκα, καψαλισμένο ψωμί με αντζούγια, λάδι καμένης αγκινάρας

>AtlantisWhite 2020, Estate Argyros, Σαντορίνη, Ασύρτικο – Αθήρι–Αηδάνι

*Παλαμίδα, κορινθιακή σταφίδα, ταραμάς, βλαστάρια αγριοφυστικιάς (τσιτσίραβλα)

>Assyrtiko Santorini 2019,ΠΟΠ Σαντορίνη, Estate Argyros

*Τάρτα κολοκύθι , φύλλο λαδιού, Καρίκι Τήνου , τρούφα

>KaiserPilsnerBeer

*Αρνάκι   αυτόχθονης φυλής Φλώρινας Πελαγονίας, μελιτζάνα και συκομαΐδα, γιαούρτι, δυόσμος, καραμέλα ελιάς

>Cuvee Evdemon Santorini 2017,ΠΟΠ Σαντορίνη,EstateArgyros, Ασύρτικο

*Κρέμα σοκολάτας 65% κακάο, μύρτιλο, παντζάρι, παγωτό εστραγκόν, πέστο παντζαρόφυλλων

>VinsantoLateRelease 2001, ΠΟΠ Σαντορίνη,EstateAgyros, Ασύρτικο – Αθήρι – Αηδάνι

Νespresso Congo Organic

Τα πιάτα του δείπνου συνοδεύουν τα premium ιταλικά νερά, S.Pellegrinolightsparkling Φυσικό Μεταλλικό Νερό από το Μπέργκαμο της Ιταλίας και AcquaPanna Φυσικό Μεταλλικό Νερό από την Τοσκάνη

*Στο μενού   χρησιμοποιήθηκαν φέτα ΔΩΔΩΝΗ και γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό , ΙΩΝΙΣ  εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αρνί  αυτόχθονης φυλής Φλώρινας Πελαγονίας από την  Ε.Δ.Ο.Κ. και την “Chefs’ Brigade Slow food Community” και κουβερτούρα NESTLEDESSERT  65% κακάο.

Tομενούτου diner de gala υποστηρίζειηUPFIELD PROFESSIONAL

Συνέπραξε ο executive chef της «Μεγάλης Βρεταννίας» Αστέριος Κουστούδης με την μπριγάδα του.

SHARE
MORE NEWS DESK